لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۸

پگاه آهنگرانی با «پدرم» در بخش رقابتی جشنواره بین‌المللی «ایدفا» شرکت می‌کند


 پگاه آهنگرانی
پگاه آهنگرانی

جشنواره بین‌المللی فیلم مستند آمستردام «ایدفا»، فیلم «پدرم» ساخته پگاه آهنگرانی، سینماگر ایرانی را برای شرکت در بخش رقابتی خود برگزید.

ایدفا که یکی از مهمترین رویدادهای سالانه سینمای مستند جهان است، پنجشنبه ۶ مهر اسامی آثار حاضر در بخش مسابقه مستند کوتاه خود را اعلام کرد. نام مستند «پدرم» به کارگردانی پگاه آهنگرانی، تهیه کنندگی کاوه فرنام، و تدوین آرش آشتیانی به عنوان یکی از فیلم‌های بخش مسابقه دیده می‌شود.

فیلم قبلی این کارگردان با نام «من سعی می‌کنم فراموش نکنم» در بیش از ۴۰ جشنواره معتبر بین‌المللی شرکت کرد و موفق به دریافت جوایز زیادی شد.

کاوه فرنام، تهیه‌کننده مستند «پدرم» به صدای آمریکا می‌گوید: «این مستند از نظر قالب و شکل ارائه شباهت بسیار زیادی به فیلم قبلی پگاه دارد. با شخصیت شاغلام (بعنوان یک نمونه و کاراکتر) از منظر دیگری آشنا خواهیم شد و به خانواده راوی ( پگاه) نزدیک‌تر می‌شویم.»

او درباره همکاری خود با پگاه آهنگرانی به‌عنوان تهیه کننده فیلم می‌گوید: «این کار اول ما با هم نیست. بیشترین انگیزه من که بتوانم در کنار پگاه باشم، همذات‌ پنداری عمیقی است که نسبت به شخصیت‌هایی که او انتخاب می‌کند، دارم. بیش از همذات پنداری، شاغلام رفیق تمام نوجوانی و جوانی من بود و هست.»

آقای فرنام می‌گوید: «بعد از موفقیت مستند من سعی می‌کنم فراموش نکنم، تصمیم پگاه به ادامه دادن این مسیر و جلوتر بردن شکل روایت، و ارائه قوی‌تر و کامل‌تر از نسلی که نسل من هستند، خواهش من را به دنبال داشت که کنار پگاه باشم.»

او در ادامه می‌افزاید: «یک هنرمند خلاق دهه شصتی از نسل من و تاثیراتی که از این نسل گرفته صحبت می‌کند، چه چیزی شیرین‌تر و آموزنده‌تر برای من ؟ بی‌تردید، این یک توفیق بزرگ هست که خودت را در آیینه تاریخ ببینی و پگاه این شانس را به من می‌دهد.»

پگاه آهنگرانی
پگاه آهنگرانی

در تارنمای ایدفا درباره فیلم مستند پدرم نوشته شده است که پگاه آهنگرانی، بازیگر و کارگردان ایرانی، که متولد ۱۳۶۳ است، در دوران کودکی هر سربازی را که در تلویزیون می‌دید، فکر می‌کرد شاید پدرش باشد. در سال‌های نخست زندگی پگاه، پدرش در جبهه می‌جنگید و عکسی از خمینی در یک نقطه مناسب خانه آویزان بود. اما یک روز تصویر آیت‌الله بدون هیچ توضیحی ناپدید شد و عکس دیگری جای آن را گرفت.

پگاه آهنگرانی در این اثر شخصی، در مورد چگونگی تأثیر انقلاب ایران و دوران پرتلاطم آن بر او و خانواده‌اش صحبت می‌کند. او با استفاده از تصاویر آرشیوی، و گزیده‌ای از اخبار و عکس‌های خانوادگی، داستان شخصی خود را روایت می‌کند. ابتدا از دید دختری که در دنیای قهرمانان افسانه زندگی می‌کند، سپس به تدریج به دیدگاه بزرگسالی تغییر می‌کند که می‌تواند این رویداهای پیچیده را تفسیر کند.

پگاه آهنگرانی با لطافت شاعرانه توضیح می‌دهد که زندگی نسل‌هایی از خانواده و دوستانش تا چه حد تحت تأثیر ۵۰ سال گذشته تاریخ ایران بوده است.

جشنواره بین‌المللی فیلم مستند آمستردام ۱۷ تا ۲۸ آبان در آمستردام برگزار می‌شود.

پگاه آهنگرانی از جمله سینماگران منتقدی است که بدون حجاب اجباری از زنان، جوانان، و جنبش آزادی‌خواهی ایرانیان حمایت کرده است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG