لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۰

تداوم بازداشت لیلا نقدی پری؛ جعفر پناهی: سینمای ایران زیر چکمه نیروهای امنیتی به سختی نفس می‌کشد


زندان اوین
زندان اوین

ادامه بازداشت لیلا نقدی پری در ایران با واکنش تعدادی از سینماگران ایرانی همراه شده است که نگران وضعیت این طراح صحنه و لباس سینما هستند. او که عضو هیئت مدیره انجمن طراحان سینمای ایران است، یکشنبه ۲۶ شهریور توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت ‌شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، هنوز مشخص نیست که این طراح صحنه و لباس با چه اتهاماتی بازداشت شده است. به گفته مجید برزگر، کارگردان سینما و همسر خانم نقدی پری، او را به زندان اوین منتقل کردند.

کانون کارگردانان سینمایی ایران با انتشار بیانیه‌ای در حمایت از انجمن طراحان فیلم، خواستار آزادی لیلا نقدی پری شد. این کانون با اشاره به اینکه ۱۰ روز از بازداشت لیلا نقدی پری می‌گذرد، نسبت به وضعیت این طراح صحنه و لباس ابراز نگرانی کرد.

کانون کارگردانان سینمای ایران در ادامه افزود: «کنار همکاران صنفی خود ایستاده‌ایم.»

جعفر پناهی، سینماگر منتقد ایرانی، نیز در پیامی که در صفحه اینستاگرام همسرش طاهره سعیدی منتشر شد، به این موضوع واکنش نشان داد.

او نوشت: «این روزها سینمای مستقل ایران بیشتر از همیشه زیر چکمه نیروهای امنیتی به سختی نفس می کشد.»

پناهی در ادامه با اشاره به سپری شدن «بیش از ده روز» از دستگیری لیلا نقدی پری، طراح صحنه و لباس سینمای ایران و طراح فیلم «سه‌ رخ» در سالگرد «قتل مهسا»، می‌افزاید: «پیگیری‌های همسرش مجید برزگر، کارگردان و تهیه کننده سینما، و همچنین گروهی از اهالی سینما، به هیچ نتیجه‌ای نرسیده است.»

به نوشته جعفر پناهی، لیلا نقدی پری دچار بیماری آسم و بیماری خودایمنی است و ‌‌باید روزانه دارو مصرف کند، اما مقامات تا یک هفته از دادن داروها به او خودداری کردند.

لیلا نقدی‌ پری، سال گذشته نیز به دلیل انتشار ویدیویی در حمایت از اعتراضات سراسری با برخوردهای قضایی مواجه شد.

او هنگام خروج از کشور برای حضور در یک کارگاه سینمایی در فرودگاه بازداشت و تحت بازجویی قرار گرفت. گذرنامه خانم نقدی‌ پری نیز ضبط و امکان خروج از کشور را به مدت یک سال نداشت.

فشار بر فعالان مدنی و خانواده‌های دادخواه در سالگرد اعتراضات پس از کشته شدن مهسا امینی افزایش یافته است و نیروهای سرکوب جمهوری اسلامی شماری از آنها را بازداشت کرده‌اند. به طوری که پیشتر خواهر هانیه توسلی، بازیگر شناخته شده تئاتر و سینما، نیز در صفحه اینستاگرام خود از بازداشت او خبر داده بود.

شهلا شفیق، جامعه‌شناس، به صدای آمریکا گفته اکنون اکثریت ملت ایران کاملا پی برده که مذهب «ابزاری برای قدرت حاکمان» است.

همچنین، مریم شریعتمداری، کنشگر سیاسی، به بخش فارسی صدای آمریکا گفته است که «مشکل ما با کل جمهوری اسلامی است» و «جامعه هرگز به عقب باز نمی‌گردد.»

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایران، گفته است که «یک سال پیش، مرگ غم‌انگیز و غیرمنطقی مهسا در بازداشت به اصطلاح «پلیس اخلاق» ایران، تظاهراتی را در سراسر ایران برانگیخت که با خشونت وصف‌ناپذیر، دستگیری‌های گروهی، اختلالات سیستماتیک اینترنت و سانسور رژیم ایران مواجه شد.» بلینکن افزود: «ما در کنار شرکای بین‌المللی خود به اقدامات سزاوار برای پاسخگو کردن کسانی که بهره‌مند شدن ایرانیان از حقوق بشر را سرکوب می‌کنند، ادامه خواهیم داد.»

لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد نیز، با اشاره به پایان «غم‌انگیز» زندگی مهسا در شهریور گذشته گفته است: «شجاعت او الهام‌بخش جنبشی بود که در برابر تداوم وحشیگری، پایدار مانده است.» او افزود: «تعهد ایالات متحده به ایستادن در کنار مردم ایران، تزلزل‌ناپذیر خواهد ماند.»

XS
SM
MD
LG