بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز یکشنبه در ابتدای نشست هفتگی کابینه خود تاکید کرد اسرائیل از طرح پیشنهادی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، برای آزادی گروگانها حمایت میکند.
به گفته نخستوزیر اسرائیل، «حماس تنها مانع آزادی گروگانهایمان است.»
شنبهشب نیز دفتر نتانیاهو با انتشار بیانیهای تعهد اسرائیل به شروط مندرج در طرح پیشنهادی بایدن در ١١ خرداد را اعلام کرده بود.
تاکید نخستوزیر اسرائیل بر تعهد کشورش به طرح پیشنهادی رئیس جمهوری آمریکا به دنبال گزارش روز شنبه پایگاه خبری «آکسیوس» صورت میگیرد که طبق آن، سه منبع آگاه تایید کردهاند ایالات متحده به همراه قطر و مصر بر اصلاح ماده ٨ از طرح خود در ارتباط با مذاکرات اسرائیل و حماس در دوره آتشبس شش هفتهای مقرر در مرحله نخست طرح مزبور متمرکز است.
در مرحله نخست طرح پیشنهادی آمریکا، قرار است درگیریها در غزه به مدت شش هفته متوقف شود و در این دوره گروگانهای زن، سالخورده و بیمار آزاد شوند. در همین دوره، اسرائیل و حماس درباره دومین آتشبس شش هفتهای و عملیکردن آزادی گروگانهای زنده از جمله مردان جوان و سربازان مرد مذاکره میکنند.
نتانیاهو در سخنان روز یکشنبه خود تصریح کرد که «ترکیبی از فشار سیاسی و نظامی—بالاتر از همه، فشار نظامی» میتواند به بازگرداندن ۱۲۰ گروگان باقیمانده در اسارت حماس منجر شود.
نخستوزیر اسرائیل در ادامه گفت: «هیچ جایگزینی برای پیروزی وجود ندارد. رزمندگان ما بیهوده جان خود را از دست ندادند. تا زمان دستیابی به همه اهدافمان، جنگ را پایان نخواهیم داد.»
- پیشروی تانکهای اسرائیلی در شمال و جنوب غزه
همزمان با اظهارنظر نتانیاهو، محله شجاعیه در شمال غزه و همچنین مرکز و جنوب این باریکه پرجمعیت صحنه پیشروی تانکهای اسرائیلی و کشتهشدن دستکم شش فلسطینی بود.
ارتش اسرائیل اعلام کرد طی عملیات در شجاعیه چندین فرد مسلح فلسطینی را کشته، سلاحهای مورد استفاده گروههای فلسطینی را یافته، و زیرساختهای نظامی را نابود کرده است.
ارتش اسرائیل روز شنبه نیز کشتهشدن دو سرباز خود در شمال غزه را تایید کرده بود.
در مقابل، شاخه نظامی حماس و همچنین جهاد اسلامی از درگیریهای شدید در شجاعیه و در رفح خبر دادند و مدعی شدند راکتهای ضدتانک و خمپاره به سوی نیروهای اسرائیلی شلیک کردهاند.
در رفح، تانکهای اسرائیلی به پیشروی در شرق، غرب، و مرکز این شهر ادامه دادند و به گفته پزشکان شش فلسطینی در جریان درگیریها کشته شدند.
اسرائیل هدف از عملیات در رفح را نابودی آخرین گردانهای حماس عنوان کرده و بارها به این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی هشدار داده به استفاده از غیرنظامیان فلسطینی به عنوان «سپر انسانی» پایان دهد.
ارتش اسرائیل روز یکشنبه از ادامه عملیات «هدفمند و مبتنی بر اطلاعات» در رفح خبر داد و افزود چندین فلسطینی مسلح را در از پا در آورده و برخی دیگر از تونلهای مورد استفاده حماس را نابود کرده است.
در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر (٧ اکتبر) حماس به اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ شهروند اسرائیلی از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان قتلعام شدند و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به اسارت گرفته شدند.
پس از این حمله تروریستی، اسرائیل تهاجم به غزه را به منظور نابودی حماس و بازگرداندن گروگانهای ربودهشده از سوی حماس آغاز کرد.
با گذشت نزدیک به ٩ ماه از حمله تروریستی ۱۵ مهر، مجموع ۱۰۹ گروگان از اسارت حماس رهایی یافتهاند و طبق برآوردهای اسرائیل، ۱۱۶ گروگان دیگر هنوز در غزه به سر میبرند که ۴۲ تن از آنها جان خود را از دست دادهاند.
این در حالی است که هفت گروگان توسط ارتش اسرائیل نجات یافتهاند و پیکرهای ١٩ گروگان دیگر از سوی ارتش شناسایی و به اسرائیل بازگردانده شده است.
علاوه بر اینها، حماس دو غیرنظامی اسرائیل را که در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ وارد نوار غزه شدهاند، همچنان در اسارت دارد. پیکر دو سرباز اسرائیلی نیز که در درگیریهای تابستان ١٣٩٣ کشته شدند، در اختیار حماس است.
گروه حماس در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.