لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۰

جنگ اسرائیل و حماس؛ ایجاد فضایی دوقطبی در دانشگاه‌های آمریکا


جنگ میان اسرائیل و حماس، کشته شدن هزار و چهارصد نفر در اسرائیل و هزاران فلسطینی در غزه، به فضای دانشگاه‌های آمریکا نیز کشیده شده و موجی از احساسات و بحث‌های داغ را به همراه داشته است.

بسیاری از دانشجویان خشمگین و با پرسش‌های پیچیده‌ای دست به گریبان هستند از جمله شماری از دانشجویان مسلمان که نمی‌دانند آیا حمایت از فلسطینی‌های غزه یا انتقاد از اسرائیل می‌تواند فرصت‌های شغلی آینده‌شان را به خطر بیندازد یا عواقب دیگری برایشان داشته باشد یا خیر.

دانشجویان یهودی نیز روزهایی از اندوه، خشم و وحشت را می‌گذرانند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گفتگو با چند فعال مذهبی این فضا را ترسیم کرده است و می‌گوید فعالان و رهبران مذهبی در دانشگاه‌ها تلاش می‌کنند دانشجویانی را که گرفتار خشم، درد، سردرگمی یا ترس ناشی از خشونت و تنش شده‌اند را آرام کنند.

به گزارش این خبرگزاری، آنها مراسم یادبود همراه با دعا و نیایش سازماندهی می‌کنند و سعی می‌کنند به دانشجویان گوش دهند و پیام‌آور امید باشند ولی این کار چالش‌های خود را دارد.

برخی می‌گویند عمق فاجعه به اندازه‌ای است که گاه نمی‌توان مانع بروز احساسات ملتهب و بالا گرفتن بحث در فضای دانشگاه شد.

در سراسر دانشگاه‌های آمریکا، شماری از دانشجویان خواستار محکومیت صریح حملات حماس شده‌اند و برخی دیگر به دنبال به رسمیت شناخته شدن رنج فلسطینی‌ها و محکومیت کشتار غیرنظامیان فلسطینی در حملات هوایی اسرائیل شده‌اند.

این فضای دوقطبی تنها در دانشگاه‌ها احساس نمی‌شود.

روز جمعه، پنجم آبان، همزمان با تشدید بمباران غزه توسط اسرائیل، صدها معترض در ساعات شلوغ‌ عصر به «ترمینال گراند سنترال» نیویورک سرازیر شدند و با سردادن شعارها و برافراشتن بنرهایی خواستار آتش‌بس شدند. این تظاهرات منجر به بسته شدن ترمینال شد.

به گزارش آسوشیتدپرس، دست‌کم ۲۰۰ نفر از تظاهرکنندگان توسط پلیس نیویورک از ایستگاه قطار بیرون رانده شده و بازداشت شدند. پلیس نیویورک گفت که معترضان برای مدت کوتاهی در بازداشت ماندند.

گروه موسوم به «صدای یهودیان برای صلح» که این تظاهرات را سازماندهی کرده بود، ویدئویی در اینستاگرامش منتشر کرده که نشان می‌دهد پلیس، صف طولانی معترضان را در حالی که دستهایشان از پشت بسته شده همراهی می‌کند.

معترضان پیراهن‌هایی با نوشته‌های «همین حالا آتش‌بس کن» و «این، به نام ما نیست» به تن داشتند.

هفته گذشته نیز چند گروه‌ یهودی مخالف جنگ در واشنگتن پایتخت آمریکا و در یکی از ساختمان‌‌های کنگره تحصن کردند و بیش از ۳۰۰ نفر به دلیل برپایی تظاهرات بدون مجوز بازداشت شدند.

اسرائیل، روز جمعه، پنجم آبان حملات هوایی خود را در سراسر غزه شدت داد، اینترنت را قطع کرد و تا حد زیادی ارتباط با ۲/۳ میلیون نفر در این منطقه تحت محاصره قطع شد.

وزارت بهداشت غزه که توسط حماس اداره می‌شود می‌گوید بیش از هفت هزار و سیصد نفر کشته شده‌اند که بیش از ۶۰ درصد آنها زیر سن قانونی و زن هستند.

ارتش اسرائیل پس از دو حمله کوچک به غزه در هفته جاری، روز جمعه، پنجم آبان اعلام کرد فعالیت خود را در غزه گسترش خواهد داد و آماده حمله بزرگ زمینی است.

روزنامه واشنگتن پست به نقل از پنج مقام نزدیک به دولت آمریکا مدعی شد که دولت بایدن از اسرائیل خواسته تا از یک «حمله زمینی بزرگ» خودداری کند و به جای آن یک «عملیات هدفمند» انجام دهد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز روز جمعه با تصویب قطعنامه‌ای غیر الزام‌آور، خواستار آتش‌بس فوری و پایدار در اسرائیل و نوار غزه شد.

این قطعنامه با ۱۲۰ رای موافق، ۱۴ رای مخالف و ۴۵ رای ممتنع به تصویب رسید.

وزیر خارجه اسرائیل قطعنامه را رد کرد و آن را «نفرت‌انگیز» خواند.

XS
SM
MD
LG