لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۶

یک مقام اسرائیلی از تلاش ایران برای حملات گسترده سایبری خبر داد


روزنامه جروزالم پست چاپ اسرائیل، به نقل از یک مقام امنیتی آن کشور از تلاش ایران برای اجرای حملات گسترده سایبری علیه تاسیسات ارتباطاتی عمومی اسرائیل در جریان جنگ غزه در هفته‌های گذشته خبر داد.

این روزنامه به نقل از یک منبع آگاه که هویت او را فاش نکرد، درباره این حملات ادعایی نوشت، «هم از نظر گستردگی و هم نوع اهداف انتخاب شده»، با آنچه که قبلاً شاهد آن بودیم تفاوت داشت.

این منبع آگاه در ادامه سخنان خود در روز یکشنبه، با تاکید بر این که «عوامل ایرانی قطعاً پشت این حملات هستند»، گفت آنها زیرساخت‌های ارتباطاتی که متعلق به بخش خصوصی اسرائیل است را هدف حمله قرار دادند.

به گفته این مقام امنیتی اسرائیل، حمله‌کنندگان برای ایجاد اختلال در سیستم ارتباطاتی مورد نظر، به اهداف خود نرسیدند.

به نوشته جروزالم پست، وبسایت نیروهای دفاعی اسرائیل، IDF، نیز مورد حمله سایبری قرار گرفت، اما تمهیدات دفاع سایبری مانع از به ثمر رسیدن آن حملات شد. این شبکه ارتباطاتی مورد استفاده کلیه نیروهای مسلح اسرائیل قرار دارد و به آنها امکان تبادل اطلاعاتی می‌دهد.

خرداد ماه سال گذشته نیز، نخست وزیر اسرائیل، ایران و متحدان فلسطینی و لبنانی آن کشور را به حملات مداوم سایبری به سیستم‌های عمده رایانه‌ای آن کشور متهم کرده بود.

با این وجود، گزارش روزنامه جروزالم پست هنوز از جانب مقام‌های اسرائیل بطور رسمی تائید نشده و مقام‌های ایران نیز تاکنون در این زمینه واکنش نشان نداده‌اند.

ایران با اسرائیل و ایالات متحده روابط دیپلماتیک ندارد و بر سر مسائل مختلفی از جمله برنامه هسته‌ای و تحرکات ایران در منطقه، اختلاف دارند. در عین حال هر دو طرف یکدیگر را متهم به انجام حملات سایبری و جاسوسی اینترنتی، با هدف خرابکاری و کسب اطلاعات محرمانه، متهم می‌کنند.

اوایل خرداد ماه سال جاری برخی از روزنامه های معتبر آمریکا چون نیویورک تایمز و واشنگتن پست، در مقالاتی به حملات سایبری هکرهای ایرانی به مقام‌های آمریکایی از طریق توئیتر، فیسبوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی پرداختند، که واکنش وزارت امور خارجه ایالات متحده را در پی داشت.

جنیفر ساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با اعلام این که مقام‌های ایالات متحده از استفاده از هویت‌های جعلی برای رسیدن به اهداف شوم حمله‌کنندگان آگاهی کامل دارد، گفت دولت برای جلوگیری از خطرات ناشی از حملات سایبری، اطلاعات خود را با بخش خصوصی و نهادهای دولتی در میان می‌گذارد تا تدابیر لازم را اتخاذ کنند.

پیش از آن نیز در اواخر بهمن ماه سال گذشته، روزنامه وال استریت ژورنال از حمله سایبری هکرهای ایرانی به شبکه کامپیوتری نیروی دریایی ایالات متحده خبر داده بود.

ایران نیز طی سال‌های گذشته، خود را قربانی حملات سایبری دانسته است و مقام‌های ایرانی در سال ٢٠١٠ میلادی (۱۳۸۹ خورشیدی) اعلام کردند نیروگاه اتمی بوشهر ایران مورد حملات سایبری ویروسی به نام «استاکس نت» قرار گرفته بود. ایران در سال ٢٠١٢ نیز از وقوع حملات سایبری بدافزار دیگری به نام «Flame» خبر داده بود.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در بهمن ماه سال ۱۳۹۲ در پیامی به اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، آنها را «افسران جنگ نرم» نامید و گفت دانشجویان کشور باید خود را برای شرکت در جنگ سایبری آماده کنند.

XS
SM
MD
LG