لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۲

گاردین: سرقت اطلاعات پروژه گنبد آهنین اسرائیل توسط هکرهای چینی


عکس آرشیوی
عکس آرشیوی

روزنامه گاردین در گزارشی به سرقت اطلاعات مربوط به سامانه دفاع موشکی «گنبد آهنین» اسراییل توسط هکرهای چینی می‌پردازد.

یک گروه از هکرهای وابسته به دولت چین از سال ۲۰۱۱ به بعد متهم به دست داشتن در حملات سایبری به سه شرکت تکنولوژی اسرائیلی که در پروژه گنبد آهنین مشارکت دارند، شده است.

گنبد آهنین سامانه دفاع ضدموشکی پیشرفته اسرائیل است که بخشی از بودجه آن از سوی ایالات متحده تأمین شده است. این سامانه هر راکتی را که در اطراف مناطق پرجمعیت تحت پوشش خود در اسرائیل ببیند را مورد هدف قرارمی‌دهد. گنبد آهنین به سپر دفاع موشکی نیز معروف است.

دینا بیر، مدیر جامعه اینترنتی اسرائیل به بلومبرگ گفت که افشای سرقت اطلاعات از پروژه گنبد آهنین در روزهای اخیر با شدت حملات سایبری علیه اسرائیل به دنبال درگیری‌های اخیر بین اسرائیل و فلسطینی‌ها صورت گرفت.

به گفته شرکت امنیتی خدمات مهندسی سایبری در گفتگو با برایان کربس، پژوهشگر امنیتی ایندیپندنت، حملات به هکرها به پروژه گنبد آهنین در فاصله زمانی بین ۱۰ اکتبر ۲۰۱۱ و ۱۳ اوت ۲۰۱۲ روی داد.

این شرکت مهندسی سایبری می‌گوید که بیشتر اطلاعات اموال فکری و معنوی بوده است و ۷۰۰ پرونده سرقت شده احتمالأ فقط بخش کوچکی از اطلاعات به سرقت رفته از سه شرکت اسرائیلی را در بر می‌گرفت.

در بین اسناد سرقت شده، نمودار و جزئیات و مشخصات صنایع هوا-فضا اسرائیل برای موشک‌های ارو ۳ طرح شده از سوی آمریکا وجود داشت که از عناصر اصلی گنبد آهنین، پهپادها و دیگر انواع راکت‌ها می‌باشد.

جوزف دریسل، بنیانگذار و مدیر اجرائی شرکت امنیتی خدمات مهندسی سایبری مستقر در آمریکا به کربس گفت «بیشتر فن‌آوری‌های بکار رفته در ارو۳ ساخته اسراییل نیست، بلکه توسط پیمانکاران بوئینگ و دیگر صنایع دفاعی آمریکا ساخته شده است. ما این فن‌آوری‌ها را به اسرائیلی‌ها دادیم، آنها همه آن را پردازش کردند. در جریان پردازش ، آنها مقداری از مواد را که احتمالأ از سوی ما استفاده شده بود، کنار گذاشتند.»

به گزارش روزنامه گاردین هکرها دسترسی به شبکه‌های شرکتی با برخی از شرکت‌های دفاعی اسرائیلی برای بیش از یک سال دسترسی داشتند؛ و به ایمیل‌های محرمانه مدیران ارشد شرکت‌ها دست یافتند.

الینا فیشلر یکی از سخنگویان صنایع هوا-فضای اسرائیل به کربس گفت «اطلاعات مربوط به هکر کردن در زمان خود به مقامات مربوطه گزارش شد و اقدامات تصحیحی صورت گرفت تا از اتفاقات مشابه در آینده جلوگیری شود.»

در همین حال، سیستم‌های دفاعی پیشرفته رافائل منکر آگاهی از حملات میشود. امیت زیمر می‌گوید «رافائل چنین حملاتی را بخاطر ندارد. سیستم اطلاعات رافائل شدیدأ با استانداردهای بسیار عالی محافظت شده است.»

دیزل می‌گوید «قربانیان واقعی مردم هستند. بسیاری از شرکت‌ها به بودجه کم برای هزینه‌های تکنولوژی اطلاعاتی عادت کرده‌اند. ولی واقعیت این است که اگر شما دارای اطلاعات حساس هستید شما باید یک مقدار معین برای امنیت آن اطلاعات هزینه کنید.»

گزارش شرکت امنیتی خدمات مهندس سایبری درباره حملات هنوز منتشر نشده است، ولی گفته شده است که گروه حمله کنندکان سایبری چینی به ارتش آزادی خلق چین وابسته است که متهم به سرقت مقادیر عمده اطلاعات از شرکت‌های دفاعی آمریکاست.

به نوشته گاردین، چین تنها کشوری نیست که به حملات سایبری علیه اسرائیل می‌پردازد. در جنگ ۸ روزه سال ۲۰۱۲ با حماس ۴۴میلیون حمله سایبری به اسرائیل شده که بیشتر آنها از سرزمینهای فلسطینیها بوده است.

این نوعی تروریسم است که عمدتأ برای ایجاد ارعاب است.

رسانه های اجتماعی و سایتهای آژانسهای خبری نیز هک شدند. به عنوان مثال، یک کانال تلویزیونی با هک شدن در شانزدهم ماه ژوئیه چنین پیامی را برای مادران اسرائیلی به زبان عبری فرستاد که به پسرانتان بگوئید که از ارتش جدا شوند و به منازلشان بر گردند یا شاهد قتل و یا بازداشت آنها باشید.

در فیسبوک دامینوی اسرائیل که هک شده چنین پیامی دیده می‌شود «امروز به داخل اسرائیل با بیش از ۲۰۰۰ راکت حمله می‌شود، تل آویو، حیفا، اورشلیم، اشکلون، و اشداد. ما در ساعت ۷ شروع می‌کنیم. شمارس معکوس برای نابودی اسرائیل. این یک هشدار است.

بیر می‌گوید «این حملات مغالطه‌آمیز و تصنعی نیستند. آنها این احساس را به شما می‌دهند که کسی دیگری شما را کنترل می‌کند. این تروریسم است؛ عمدتأ برای ترساندن طرح شده است. ببین ما می‌توانیم سایت‌های شما را کنترل کنیم و کارهایی کنیم که شما نمی‌خواهید ما انجام دهیم. واین تاکتیکی کارآمد است.»

XS
SM
MD
LG