لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۲۵

نیروهای «حشدالشعبی» عراق در دانشگاه تهران پذیرفته می‌شوند


دانشگاه تهران
دانشگاه تهران

رئیس دانشگاه تهران روز یکشنبه ۱۸ تیر از «تقاضای ادامه تحصیل» اعضای گروه شبه نظامی حشدالشعبی عراق در این دانشگاه استقبال کرد.

به گزارش وب‌سایت دانشگاه تهران، محمد مقیمی در دیدار با جمعی از دانشجویان عراقی و متقاضیان تحصیل از این کشور در دانشگاه تهران و نیز حسین موسوی بخاتی، معاون تعلیم و تربیت حشدالشعبی، «تعامل علمی با برادران عراقی بویژه مجاهدان حشدالشعبی را در امتداد الگوی تعاملی» قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران، و ابومهدی المهندس، نفر دوم حشدالشعبی، دانست.

سلیمانی و المهندس شب ۱۳ دی سال ۹۸، هنگام خروج کاروان حامل آنان از فرودگاه بین‌المللی بغداد به دنبال حمله موشکی پهپاد آمریکا که به دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق ایالات متحده، انجام شد، کشته شدند.

رئیس دانشگاه تهران هدف از پذیرش ادامه تحصیل نیروهای حشدالشعبی در این دانشگاه را «ارتقای سطح دانش و توانمندی تخصصی مجاهدین مسلمان» توصیف کرد.

در این ارتباط، به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، حسین موسوی بخاتی، معاون تعلیم و تربیت حشدالشعبی، گفت: «در توافق و همکاری که با دانشگاه تهران خواهیم داشت، به تمام قوانین و استانداردها و شرایط قانونی مدنظر دانشگاه تهران متعهد خواهیم بود و هر آنچه که مدنظر قوانین وزارت آموزش عالی عراق و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است را به طور کامل انجام خواهیم داد.»

وی به «سابقه فعالیت‌های آموزشی و همکاری با دانشگاه‌های ایران» اشاره کرد و افزود: «قبل از اینکه حشدالشعبی تشکیل شود، مدارس و موسسات ویژه مجاهدان داشتیم. پیش از تشکیل حشدالشعبی و با نظارت ابومهدی المهندس، ۹۵ تن از دانشجویان ما برای تحصیل در دانشگاه‌های ایران اعزام شدند.»

این مقام حشدالشعبی در ادامه سخنانش در مورد «ارائه پیشنهادهای کشورهای دوست عراق به منظور عرضه خدمات آموزشی خود» به این گروه شبه نظامی، اضافه کرد: «در پی برقراری همکاری با دانشگاه‌های ایرانی هستیم که در رأس آن دانشگاه‌ها، دانشگاه تهران است... و همه تعاملات علمی و دانشگاهی را می‌توانیم با هماهنگی مستقیم وزارت آموزش عالی عراق انجام دهیم.»

در این حال، به نوشته ایرنا، الهام امین زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران، از آغاز «فرایند اصلاح و ارتقای کیفی و کمی پذیرش دانشجویان کشورهای مختلف به ویژه کشورهای همسایه» خبر داد.

او گفت که معاونت بین‌الملل دانشگاه تهران «ایجاد زیرساخت رسیدگی به امور پذیرش متقاضیان تحصیل از همسایگان به ویژه از کشور عراق در دانشگاه تهران» را مدنظر قرار داده است.

اعلام خبر پذیرش نیروهای گروه شبه نظامی حشدالشعبی در دانشگاه تهران در شرایطی است که مهدی فکور ثقیه، معاون پژوهشی دانشگاه تهران، در اردیبهشت سال جاری در گفتگو با خبرگزاری مهر از قطع دسترسی دانشگاه به پایگاه‌های علمی دنیا به دلیل بدهی ۶۰ میلیارد تومانی به این پایگاه‌ها از سال ۹۷ به بعد خبر داده بود.

در همین حال، خبر استقبال از نیروهای گروه شبه نظامی حشدالشعبی با انتقاد گسترده ای در شبکه های اجتماعی مواجه شده است.

پدیرش اعضای حشد الشعبی دردانشگاه تهران در شرایطی انجام می گیرد که برخوردهای امنیتی و قضایی با دانشجویان و فعالان دانشجویی در این دانشگاه و نیز دیگر دانشگاه های ایران تشدید شده است و شماری از آنان بازداشت و یا اخراج شده اند.

حشد الشعبی (بسیج مردمی عراق) که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، حشدالشعبی در سال ۲۰۱۴ پس از کنترل مناطق وسیعی از خاک عراق توسط گروه دولت اسلامی، داعش، با فتوای آیت‌الله علی سیستانی، از مراجع تقلید شیعه در عراق، تشکیل شد.

عقیل الحسینی، رئیس شورای حشدالشعبی، در ۱۳ فروردین سال ۹۴ در گفتوگو با وبسایت «رسا»، تشکیل این گروه شبه نظامی را «ادامه بسیج مردمی در ایران» توصیف کرده بود.
«حرکت النجباء» از گروه‌های شبه‌نظامی تشکیل دهنده حشد الشعبی، در فهرست سیاه تحریم‌های وزارت خزانه داری آمریکا قرار دارد.

حشدالعشبی در سالیان اخیر حملاتی را علیه نیروهای آمریکایی در عراق و نیز شماری از سازمان ها و احزاب رقیب انجام داده است.

در این ارتباط، بازرس کل منصوب کنگره در ۱۳ اردیبهشت سال گذشته در گزارشی اعلام کرد که تهدیدها و عملیات شبه‌نظامیان مورد حمایت و یا همسو با ایران، همچنان منافع واشنگتن و متحدانش در منطقه را تهدید می‌کنند.

XS
SM
MD
LG