در تازهترین حملهای که به شورشیان حوثی یمن نسبت داده شده، یک کشتی در مسیر حیاتی تجارت دریایی خلیج عدن هدف قرار گرفت.
انفجار در دورترین نقطه آبراه که پیشتر هم هدف حمله این شورشیان مورد حمایت جمهوری اسلامی قرار گرفته بود، رخ داد.
مرکز عملیات تجارت دریایی ارتش بریتانیا روز سهشنبه ۱۹ تیر اعلام کرد که کاپیتان کشتی از انفجاری در نزدیکی کشتی در سواحل نشطون یمن، در نزدیکی مرز آن کشور با عمان خبر داده است. این سازمان در هشداری به دریانوردان گفت همه خدمه کشتی، که نام و پرچم آن منتشر نشده، سالم هستند.
آسوشیتدپرس مینویسد در مورد علت انفجار توضیحی دریافت نشده است؛ هر چند که حوثیها بارها از پهپادها و موشکها و همچنین قایقهای پهپاد حامل بمب استفاده کردهاند.
شورشیان حوثی درباره این حمله اظهار نظری نکردهاند. ممکن است روزها طول بکشد تا آنها انجام یک حمله را تایید کنند. آخرین حمله حوثیها در منطقه در روز هفتم تیر رخ داد.
شورشیان حوثی از آبان ۱۴۰۲ در عملیات خود بیش از ۶۰ کشتی را در این آبراهه تجاری حیاتی هدف حملات موشکی و پهپاد قرار دادهاند. این حملات، منجر به کشته شدن چهار ملوان شده است. آنها همچنین یک کشتی را توقیف و دو کشتی را غرق کردند. شورشیان میگویند که حملات هوایی به رهبری آمریکا از دی حوثیها را هدف قرار داده . در حملهای که روز دهم خرداد انجام شد، دستکم ۱۶ نفر کشته و ۴۲ نفر دیگر زخمی شدند.
حوثیها ادعا میکنند که در حمایت از گروه شبهنظامی حماس در جنگ علیه اسرائیل، کشتیهای مرتبط با اسرائیل، آمریکا و بریتانیا را هدف قرار می دهند. با این حال، بسیاری از کشتیهایی که هدف حمله حوثیها قرار گرفتهاند، ارتباط چندانی با جنگ اسرائیل و حماس نداشتهاند.
به گزارش مرکز اطلاعات دریایی مشترک، در روز هفتم تیر، پنج موشک در نزدیکی یک نفتکش با پرچم لیبریا به نام دلینوکس در حالی که در سواحل شهر بندری حدیده در حال حرکت بود، فرود آمد. روز بعد، سخنگوی نظامی حوثیها، ژنرال یحیی سریع، گفت که این گروه مسئول دو حمله به کشتیها در دریای سرخ بوده است.
در ششم تیر، یک کشتی فلهبر با پرچم مالت، که از مسیر دریای سرخ در حرکت بود، گزارش داد که در حملهای که توسط گروه شورشی انجام شد، مورد اصابت قرار گرفته است.
در همین حال، دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سهشنبه در مورد سلامتی ۱۳ کارمند سازمان ملل و دیگر امدادگرانی که در بازداشت شورشیان حوثی هستند ابراز نگرانی کرد و خواستار آزادی فوری آنها شد.
به گفته کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، ۱۳ کارمند سازمان ملل و تعدادی از کارمندان غیردولتی بیش از یک ماه است که در بازداشت مقامات «انصارالله» در یمن به سر میبرند و تا کنون امکان دسترسی به آنها فراهم نشده است.