لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۱

ایالات متحده چند شبکه تأمین تسلیحاتی حوثی‌ها را تحریم کرد


خزانه‌داری
خزانه‌داری

وزارت خزانه‌داری آمریکا از تحریم چند فرد و نهاد و نیز یک کشتی که در زمینه پشتیبانی تسلیحاتی و مالی از حوثی‌ها فعالیت داشتند، خبر داد.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا، اوفک، روز دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که دو فرد و پنج نهاد را که در تسهیل خرید اسلحه برای شبه‌نظامیان حوثی یمن دست داشته‌اند، تحریم کرده است.

در این بیانیه آمده است که افزون بر این، یک فرد، یک شرکت، و یک کشتی نیز به دلیل کمک به حمل و نقل کالا به منظور تامین منابع مالی خرید تسلیحات توسط حوثی‌ها، تحریم شده‌اند.

بنا بر این بیانیه، افراد و نهادهای تحریم شده «عوامل مهمی در درآمدزایی و دستیابی به مواد لازم برای تولید سلاح‌های پیشرفته برای حوثی‌ها» که «در حملات تروریستی جاری علیه کشتی‌های تجاری استفاده شده‌اند و تهدیدهای قابل توجهی برای کشتیرانی جهانی ایجاد کرده‌اند» به شمار می‌روند.

به گفته وزارت خزانه‌داری آمریکا نهادهای تحریم شده عبارت هستند از شرکت «تسنیم گوانگژو» مستقر در چین و شرکت مادر آن، یعنی شرکت «تجارت تسنیم»، و همچنین یک شرکت مستقر در عمان.

گروه شبه نظامی انصارالله، که با عنوان حوثی‌ها نیز شناخته می‌شوند، مورد حمایت حکومت جمهوری اسلامی در ایران است. حوثی‌ها از آبان سال گذشته تاکنون با ادعای همبستگی با فلسطینی‌های غزه، ده‌ها فقره حمله پهپادی و موشکی به کشتی‌ها در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب، و خلیج عدن انجام داده‌اند. این حملات سبب تلفات غیرنظامیان شده و آسیب‌های شدیدی را به کشتی‌های تجاری و تجارت جهانی وارد کرده است.

در این بیانیه به نقل از برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور اطلاعات مالی و مبارزه با تروریسم، آمده است: «دسترسی حوثی‌ها به قطعات اصلی موشک‌ها و پهپادها حملات گستاخانه آنها به کشتی‌های تجاری غیر مسلح را تسهیل کرده است.»

او افزود: «ایالات متحده مصمم است از همه ابزارهای موجود برای متوقف کردن جریان اقلام و ادوات نظامی و منابع مالی که این فعالیت‌های تروریستی را میسر می‌سازند، استفاده کند.»

به گفته وزارت خزانه‌داری آمریکا این تحریم‌ها «بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر برای مختل کردن شبکه‌های تامین و تدارک حوثی‌ها هستند.»

در بیانیه این وزارتخانه هدف از این تحریم‌ها «کاهش توانایی حوثی‌ها در تهیه قطعات حیاتی از طریق تامین‌کنندگان بین‌المللی» و در نتیجه مختل شدن «ظرفیت آنها برای انجام حملات و تهدید ثبات منطقه‌ای» عنوان شده است.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن اعلام خبر تحریم :سه فرد و شش نهاد» و نیز تعیین «یک کشتی متعلق به یکی از این نهادها به عنوان دارایی مسدود شده» حمله‌های حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری غیرمسلح را مانعی بر سر راه «ناوبری در یک آبراه حیاتی» دانست.

در بیانیه متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، آمده است: «ایالات متحده متعهد است ابزارهایی را که در اختیارمان قرار دارد برای جلوگیری از جریان اقلام نظامی به یمن، که حوثی‌ها را قادر می‌سازد این حملات تروریستی را اجرا کنند، به کار برد.»

دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، پس از حملات متعدد حوثی‌ها به کشتی‌های مختلف، بهمن ۱۴۰۲ بار دیگر آنها را در فهرست «تروریست‌های جهانی» قرار دارد.

اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (اوفک) روز هفت فروردین ماه نیز شش نهاد، یک فرد حقیقی، و دو نفتکش را در ارتباط با حوثی‌ها تحریم کرد و آن را «نشان دهنده گام دیگری برای برهم زدن امور مالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حمایت آن از گروه‌های تروریستی نیابتی مانند حوثی‌ها» خواند.

XS
SM
MD
LG