وکلای ترامپ برای اعتراض به تعلیق فرمان ویزا دو هفته دیگر وقت گرفتند

هشت بهمن آقای ترامپ در دو فرمان اجرایی ویزای هفت شهروندان هفت کشور و ورود پناهجویان سوری را لغو کرد.

یک قاضی فدرال در سیاتل به وزارت دادگستری دو هفته بیشتر برای اعتراض به لغو فرمان اجرایی رئیس جمهوری آمریکا وقت داده است.

اسوشیتدپرس روز شنبه ۱۴ اسفند نوشت بعد از فرمان اجرایی دونالد ترامپ برای لغو ویزای شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان، این فرمان ابتدا از سوی یک قاضی فدرال و سپس توسط دادگاه تجدیدنظر تعلیق شد. وزارت دادگستری برای پیگیری آن دو هفته وقت داشت اما پیش از پایان این مهلت، وکلای دولت دو هفته دیگر برای ارایه اعتراض خود وقت دارند.

قاضی جیمز رابرت این فرصت دو هفته ای را به دولت داده است.

پیش از این اعلام شده بود دولت ترامپ قصد اعتراض به این حکم را ندارد و بجای پیگیری در دیوانعالی، پرزیدنت ترامپ فرمان اجرایی جدیدی صادر خواهد کرد. حتی جزئیاتی از این فرمان اجرایی به رسانه ها درز کرد. از جمله اینکه عراق از بین کشورها حذف شده و دارندگان گرین کارت مشکلی برای بازگشت به آمریکا ندارند.

هرچند اعلام شد فرمان اجرایی جدید آقای ترامپ هفته پیش صادر می شود اما این فرمان هنوز صادر نشده است.

اسوشیتدپرس نوشت قاضی فدرال به دولت مهلت دو هفته ای داده چون دولت تمایل به اعتراض و پیگیری حکم تعلیق فرمان رئیس جمهوری را دارد.

فرمان اجرایی جنجالی

آقای ترامپ در روز جمعه ۸ بهمن در فرمانی به طور موقت صدور هرگونه ویزا برای شهروندان هفت کشور ایران، سوریه، عراق، لیبی، یمن، سودان و سومالی به مدت ۹۰ روز تعلیق کرد.

این فرمان اعتراض هایی را در آمریکا در پی داشت. حتی سرپرست دادستانی کل آمریکا بخاطر آنچه «سرپیچی از دستور رئیس جمهوری» نام گرفت، برکنار شد.

شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید نیز در دفاع از این فرمان اجرایی گفت عده زیادی از آمریکایی ها از این فرمان حمایت می کنند. آقای اسپایسر روز چهارشنبه ۱۳ بهمن، هرگونه نگرانی مردم آمریکا نسبت به حکم مهاجرتی ترامپ را رد کرد و گفت بر اساس نظر سنجی های اخیر اکثریت مردم آمریکا از رییس جمهور تازه و رویکرد های او حمایت می کنند. سخنگوی کاخ سفید به نظر سنجی تازه موسسه پژوهشی رسموسن استناد کرد که می گوید ۵۷ در صد آمریکایی ها از اجرای این حکم حمایت کرده اند.

به گفته آقای اسپایسر، آنها اعتقاد دارند اجرای این حکم تا زمانی که دولت راه بهتری پیدا نکند، باید ادامه پیدا کند.

یک هفته بعد از صدور فرمان اجرایی، جمعه ۱۵ بهمن قاضی فدرال جیمز روبارت در شهر سیاتل واشنگتن به شکایت وکلای ایالت رسیدگی کرد که مدعی بودند فرمان اجرایی موجب ضرر به ایالت واشنگتن می شود. ایالت مینه سوتا نیز به این شکایت پیوسته و ادعای مشابهی مطرح کرده است.

با رای این قاضی فرمان اجرایی ترامپ را لغو شد و به این ترتیب همه محدودیت های فرمان اجرایی برداشته شد. این اقدام، واکنش دولت ترامپ را در پی داشت.

با شکایت دادگستری دولت ترامپ، دادگاه تجدیدنظر سانفرانسیسکو بررسی را انجام داد و روز پنجشنبه ۲۱ بهمن تشخیص داد که رای قاضی روبارت درست بوده و این رای به معنی ادامه تعلیق فرمان اجرایی ترامپ شد. بعد از این بود که دولت ترامپ از ادامه دعوا در دیوان عالی منصرف شد و اعلام کرد فرمان اجرایی جدیدی صادر می کند.

دونالد ترامپ و دولت او بارها این که فرمان اولیه علیه مسلمانان بوده را رد کردند. دولت آمریکا می گوید هدف این فرمان اجرایی مسلمانان نیستند و تنها کشورهایی که در آنها تحقیق درستی درباره متقاضیان ویزا برای آمریکا انجام نمی گیرد، در این فهرست قرار گرفته اند.

از هفت کشور مورد تعلیق در فرمان ترامپ، ایران رابطه دیپلماتیک با آمریکا ندارد و کشورهایی چون سومالی، سوریه و لیبی نیز دولت مرکزی مقتدری ندارند.