بعضی از کارشناسان بر این باورند که تهاجم نظامی روسیه به اوکراین و چشم انداز عواقب این اقدام برای امنیت اروپا، ممکن است به تغییر سیاست واشنگتن در تامین امنیت اروپا بیانجامد.
الکساندر وِرشبو، سفیر پیشین آمریکا در روسیه میگوید این اتفاق میتواند به معنای گسترش حضور نظامی آمریکا به وسعت بیسابقهای در اروپا از زمان جنگ سرد به این طرف باشد.
ورشبو با اشاره به تصمیم دو سال پیش دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا بعد از انتقاد جدی از اروپا و ناتو دستور خروج هزاران سرباز آمریکایی از آلمان میگویدکه جو بایدن با شروع ریاست جمهوریاش، این فرمان را لغو و بر اهمیت اتحاد ناتو تاکید کرد.
به نظر این کارشناس، تغییرات جدید به این معنی است که آمریکا میخواهد در برابر تهدید فزاینده روسیه، حضور قدرتمندتری به ویژه در شرق اروپا داشته باشد.
همچنین ببینید: هشدار دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به بازگشت جنگ هستهای به دایره رویدادهای امکانپذیر
شمار نیروهای آمریکا در اروپا یکی از شاخصهایی است که بیانگر بخشی از سیاست آمریکا در قبال اروپا را تعریف میکند.
بنا به اسناد پنتاگون در سال ۱۹۹۱، سال فروپاشی اتحاد جماهیر شوری، بیش از ۳۰۰ هزار نیروی آمریکایی در اروپا مستقر بود که ۲۲۴ هزار نفرشان در آلمان بودند. شمار نیروهای آمریکایی در اروپا اما در سال ۲۰۰۵ به اندکی بیش از یکصد هزار سرباز و در ۲۰۲۰ به ۶۴ هزار نفر کاهش یافت. این درحالی است که در دو سال گذشته اما شمار این نیروها دوباره افزایش یافته و به مرز یکصد هزار نفر نزدیک شده است.
همچنین ببینید: مشاور امنیت ملی ایالات متحده: به روسها هشدار دادهایم استفاده از سلاح شیمیایی بهای گزافی داردلوید آستین وزیر دفاع آمریکا که برای گفتگو با متحدان اروپایی درباره جنگ اوکراین به مقر ناتو در بروکسل سفر کرده در سال جاری تعدادی از جنگنده های اف ۳۵ آمریکایی و هلیکوپترهای جنگی آپاچی را به کشورهای کناره شرقی اروپا و حوزه بالکان گسیل کرده است.
یک مقام ارشد پنتاگون اخیرا در یک کمیته مجلس نمایندگان آمریکا بر ضرورت تامین درازمدت امنیت کشورهای عضو ناتو تاکید کرد.
همچنین ببینید: سفر وزیر دفاع آمریکا به اروپا؛ ابراز نگرانی دبیرکل ناتو نسبت به احتمال «حمله شیمیایی» روسیه به اوکراینبه جز سفیر پیشین آمریکا در روسیه دیگرانی هم هستند که با او هم عقیدهاند. متحدان اروپایی واشنگتن، تقویت بودجه نظامی و حرکت در مسیر تامین امنیت منطقهایشان را یک ضرورت میپندارند.
اولاف شولتز صدراعظم آلمان که با تغییر سیاستهای بعد از جنگ جهانیاش تجهیزات نظامی و سلاحهای ضد تانک و ضد هوایی به اوکراین ارسال کرده، تهاجم نظامی اخیر و تهدید روسیه را واقعیتی جدید خوانده است.
او میگوید: «این واقعیتی جدید است که پاسخی متناسب و درخور میطلبد.»