آنتونی بلینکن در مقر ناتو: ائتلاف فزاینده‌ای علیه تجاوزگری روسیه شکل گرفته است

کنفرانس خبری آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، پس از نشست وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو در بروکسل، بلژیک. ٧ آوریل ٢٠٢٢

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری در بروکسل، پایتخت بلژیک، گفت واشنگتن و متحدانش همچنان فشار بر روسیه را حفظ می‌کنند و افزایش می‌دهند.

وی با اشاره به بی‌سابقه بودن نشست وزیران خارجه استرالیا، ژاپن، نیوزلند، کره جنوبی، فنلاند، سوئد، گرجستان و اوکراین با همتایان خود در ناتو گفت ائتلاف فزاینده‌ای از کشورهای جهان در دفاع از اوکراین و علیه تجاوزگری روسیه شکل گرفته است.

دیپلمات ارشد ایالات متحده گفت به باور این کشورها، روسیه تنها به یک کشور حمله نکرده است بلکه کلیت نظم بین‌المللی مبتنی بر قانون را هدف قرار داده است.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه در ارتباط با برخی اقدامات پیش رو برای مقابله با تجاوزگری روسیه گفت واشنگتن و متحدانش هزینه این تهاجم را برای روسیه بالاتر خواهند برد، ارسال کمک‌های تسلیحاتی و انسان‌دوستانه به اوکراین را تداوم خواهند بخشید، از تحقیقات جاری درباره احتمال وقوع جنایات جنگی توسط نیروهای روسیه در اوکراین حمایت خواهند کرد، و در راستای افزایش امنیت دسته‌جمعی خود از هر وجب خاک ناتو دفاع خواهند کرد.

آنتونی بلینکن ضمن استقبال از تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل به تعلیق روسیه از عضویت در شورای حقوق بشر این سازمان گفت: «کشوری که در حال ارتکاب نقض فاحش و نظام‌مند حقوق بشر است، نباید عضو نهادی باشد که وظیفه‌اش حفاظت از این حقوق است.»

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به تعلیق عضویت روسیه از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد رای داد. این رای‌گیری در پی انتشار تصاویر کشتار غیرنظامیان از مناطق اطراف کی‌یف، پایتخت اوکراین، که پیشتر در کنترل نظامیان روس بود، صورت گرفت.

در این رای‌گیری، ۹۳ کشور در رای گیری سازمان ملل متحد به تعلیق عضویت روسیه از شورای حقوق بشر این سازمان رای دادند، ۲۴ کشور با آن مخالفت کردند و ۵۸ کشور رای ممتنع دادند.

ایران، سوریه و چین به همراه ازبکستان از جمله کشورهایی بودند که رای منفی دادند. جمهوری آذربایجان و ارمنستان از کشورهایی بودند که در رای‌گیری شرکت نکردند. عربستان و امارات نیز از کشورهایی بودند که رای ممتنع دادند.

آنتونی بلینکن در همین ارتباط افزود گزارش‌های بیشتر و بیشتری درباره شکنجه، تجاوز جنسی و کشتار مردم اوکراین توسط نیروهای روسیه وجود دارند. آقای بلینکن در بخش دیگری از سخنانش گفت روس‌ها باید مشخص کنند آیا می‌خواهند در «دیپلماسی معنادار» مشارکت کنند یا نه.

وزیر خارجه ایالات متحده تاکید کرد واشنگتن و متحدانش اجازه نمی‌دهند هیچ چیزی جلوی ارسال تسلیحات به اوکراین را بگیرد و افزود هم‌اینک این مساله در دست بررسی است که چه تسلیحات جدیدی را می‌توان به اوکراین فرستاد.

وی با تاکید بر ضرورت اینکه اوکراینی‌ها باید هرآنچه را که برای دفاع از خود لازم دارند، در اختیار داشته باشند گفت به عقب راندن نیروهای روسیه از اطراف کی‌یف، به یمن شجاعت مبارزان اوکراینی و همچنین ابزارهایی است که آمریکا و متحدانش حتی پیش از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در اختیار این کشور قرار داده بودند.

ساعاتی پیش از این کنفرانس مطبوعاتی، آنتونی بلینکن به همراه وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو با دمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین، که بروکسل رفته است دیدار و گفت‌وگو کردند.

آنتونی بلینکن و دمیترو کولبا، وزیران خارجه ایالات متحده و اوکراین، در بروکسل، پایتخت بلژیک. پنجشنبه ٧ آوریل ٢٠٢٢

آقای بلینکن با انتشار توییتی در این باره ضمن اشاره به تداوم تقویت قدرت دفاعی واشنگتن و متحدانش در ناتو و پاسخگو دانستن ولادیمیر پوتین به دلیل جنگ بی‌دلیل و توجیه‌ناپذیر علیه اوکراین نوشت: «ما همچنان به حمایت از مردم اوکراین و شرکایمان که از اقدامات روسیه متاثر شده‌اند، ادامه خواهیم داد.»

همچنین، وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان ، گروه-٧ با انتشار بیانیه‌ای مشترک قساوت‌های روسیه در اوکراین را «با شدیدترین لحن» محکوم کردند.

همچنین ببینید: گروه ٧ به روسیه در مورد «استفاده از سلاح‌ شیمیایی در اوکراین» هشدار داد

آنها در ادامه بیانیه مشترک خود ضمن اعلام همبستگی با مردم اوکراین و قربانیان این جنگ و خانواده‌هایشان، بر حمایت تزلزل‌ناپذیر خود از اوکراین در چارچوب مرزهای رسمی این کشور از جمله ارسال تجهیزات نظامی و کمک‌های مالی تاکید کرده‌اند.

وزیران خارجه گروه هفت همچنین ضمن هشدار علیه تهدید به استفاده یا استفاده از سلاح‌ شیمیایی، بیولوژیک یا هسته‌ای، تعهدات بین‌المللی روسیه را در این زمینه یادآور شده و تاکید کرده‌اند هرگونه استفاده از این سلاح‌‌ها «ناپذیرفتنی» و منجر به «تبعات شدید» خواهد شد.

در همین ارتباط رابرت منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، پنجشنبه در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل از او خواست هر اقدام ممکن را برای پاسخ به گزارش‌های فزاینده در مورد استفاده سیستماتیک روسیه از خشونت علیه زنان و‌دختران اوکراینی و رسیدگی به تاثیر نامناسب بحران انسانی بر آنان و سایر گروه‌های آسیب‌پذیر اوکراینی انجام دهد.

سناتور منندز افزوده سازمان ملل همچنین باید برنامه‌های حفاظتی قوی برای زنان‌ و دختران اوکراینی را در اولویت قرار دهد و سریعا تحقیقات مستقل موثری را در مورد جنایات جنگی انجام شده در مناطق تحت اشغال روسیه در اوکراین آغاز کند.