مسئول روابط خارجی اقلیم خودمختار کردستان عراق، تنها راه از بین بردن شبه نظامیان دولت اسلامی(داعش) را گسیل نیروی زمینی از سوی کشورهای عضو ائتلاف علیه داعش به جنگ با این شبه نظامیان دانست.
فلاح مصطفی، که با رادیو عراق آزاد گفت و گو میکرد، حملات هوایی ائتلاف بینالمللی علیه مواضع داعش را موثر و موجب تغییر موازنه قدرت در جبهههای جنگ علیه داعش دانست اما در عین حال آن را ناکافی عنوان کرد. به اعتقاد این مقام اقلیم کردستان عراق، برای از بین بردن نیروهای داعش به گسیل نیروی زمینی از سوی ائتلاف بین المللی نیاز است زیرا ارتش عراق به تنهایی توان جنگیدن با گروه داعش را ندارد.
فلاح مصطفی اگر چه تایید کرد که پیشمرگههای کرد توان حفاظت از اقلیم کردستان عراق را در مقابل حملات داعش دارند اما در عین حال گفت که نیروهای کرد برای دفع حملات داعش به شدت به سلاح سنگین نیازمندند.
ایالات متحده آمریکا و کشورهای ائتلاف بینالمللی علیه داعش، تا کنون حملات متعدد هوایی را علیه این گروه شبه نظامی انجام دادند. در پی همین حملات، سد موصل و شهر سنجار در شمال عراق از نیروهای داعش پس گرفته شد. نیروهای ائتلاف همچنین حملات هوایی متعددی نیز در سوریه علیه مواضع داعش در اطراف شهر کردنشین کوبانی انجام دادند اما نیروهای کرد که با داعش در نبرد هستند میگویند تنها دخالت نیروی زمینی خارجی میتواند پیشروی داعش را به طور کامل متوقف کند.
مسئول روابط خارجی اقلیم خودمختار کردستان عراق در بخش دیگری از گفت و گوی خود با رادیو عراق آزاد، به تشریح اقدامات ایران در جنگ علیه داعش پرداخت و گفت: «ایران با ارسال اسلحه و تجهیزات نظامی به اقلیم کردستان در مبارزهاش علیه گروه داعش کمک کرده است».
فلاح مصطفی اما در مورد نقش ترکیه در این نبرد گفت که دولت آنکارا از زمان سقوط شهر سنجار، آواره شدن ایزدیها و پیشروی داعش تا دروازههای اربیل کمکی به مبارزه با داعش نکرده است اما اقلیم خودمختار کردستان سیاست دربهای باز را در روابط دیپلماتیک خود با ترکیه و کشورهای غربی برگزیده و منتظر سیاستهای جدید ترکیه در قبال مساله داعش میماند. در عین حال او گفت که اقلیم خودمختار کردستان عراق در تلاش است تا دولت ترکیه را متقاعد کند تا راه را برای عبور داوطلبان کرد و پیوستن آنان با جنگجویان مدافع کوبانی باز کند.
این مقام کرد توضیح داد که اقلیم خود مختار کردستان عراق در جبههای به طول بیش از هزار کیلومتر با دولت اسلامی یا همان داعش میجنگد و همزمان میزبان بیش از یک و نیم میلیون آواره از سوریه و دیگر استانهای عراق است، این عوامل در کنار موقعیت جغرافیایی شهر کوبانی موجب شده است تا اقلیم خودمختار کردستان عراق نتواند نیروی کمکی برای جنگ با داعش به کوبانی بفرستد.