تهدیدهای فرمانده سپاه در آستانه اعلام سیاست‌های جدید واشنگتن مقابل تهران

در حالیکه قرار است کمتر از یک هفته دیگر پرزیدنت ترامپ سیاست های آمریکا در قبال ایران را اعلام کرده و در مورد پایبندی یا عدم پایبندی ایران به برجام اظهار نظر کند، فرمانده سپاه پاسداران تهدیدهای جدید علیه آمریکا مطرح کرد.

محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران جمهوری اسلامی روز یکشنبه ۱۶ مهر اعلام کرد که اگر آمریکا سپاه را در فهرست گروههای تروریستی قرار دهد، سپاه نیز ارتش آمریکا را در سراسر جهان به ویژه در منطقه خاورمیانه، همسنگ داعش درنظر خواهد گرفت.

برخی منابع نزدیک به دولت پرزیدنت ترامپ از تلاش هایی برای قراردادن نام سپاه پاسداران در لیست سازمان های تروریستی خبر داده اند.

فرمانده سپاه پاسداران ایران همچنین تهدید کرد که اگر تحریم های جدیدی علیه ایران وضع شود، ارتش آمریکا باید پایگاههای خود را از برد ۲ هزار کیلومتری موشک های سپاه خارج کند.

مشخص نیست دولت روحانی مواضع این مقام ارشد نظامی را قبول دارد یا خیر. در هفته های اخیر دولت روحانی واکنش چندانی به اظهارات مقام های آمریکایی نشان نداده و تنها تاکید کرده که باید همه طرف ها به برجام پایبند باشند.

به گزارش رویترز، این تهدیدهای فرمانده سپاه پس از آن صورت گرفته است که با نزدیک شدن به موعد اعلام نظر رئیس جمهوری آمریکا درباره پایبندی ایران به برجام و سیاست های آمریکا در قبال ایران، برخی گمانه زنی ها حاکی از آن است که پرزیدنت ترامپ احتمالا این بار پایبندی ایران به برجام را تایید نخواهد کرد.

گمانه زنی ها همچنین حکایت از آن دارد که پرزیدنت ترامپ وضع تحریم های جدید علیه ایران و قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی را در دست بررسی دارد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که یک نهاد نظامی است، فعالیت های گسترده ای نیز در بخشهای اقتصادی و فرهنگی دارد. آمریکا و برخی کشورهای غربی کمک های سپاه به حزب الله لبنان و دخالت های نظامی در عراق، سوریه و یمن را محکوم کرده و این نهاد را متهم به همکاری با گروههای تروریستی می کنند.

پرزیدنت ترامپ در آخرین اظهار نظر درباره ایران، جمهوری اسلامی را بازیگر بدی توصیف کرد که با پاسخی متناسب با رفتارش روبرو خواهد شد.

کاخ سفید نیز اعلام کرده است که پرزیدنت ترامپ در سیاست جدیدی که قرار است درباره ایران اعلام کند تنها به عملکرد ایران در توافق برجام توجه نخواهد کرد بلکه آزمایش‌های موشکی بالستیک، حمایت از تروریسم و فعالیت‌های بی‌ثبات کننده تهران در خاورمیانه را نیز ملاک قرار می‌دهد.

رئیس جمهوری آمریکا، طبق قانون باید هر نود روز یک بار عملکرد ایران به برجام را تایید یا رد کند. ضرب الاجل این گواهی، این بار روز ۲۳ مهر، پانزدهم اکتبر، است.