تلاش ایران برای مقابله با قانون محدودیت سفر آمریکا، این بار از مسیر مجلس

علاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به همتایان خود در پارلمان‌های چین و روسیه و پارلمان اروپا خواستار مقابله آنان با قانون محدویت سفر ایالات متحده شد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، علاء الدین بروجرودی در نامه خود قانون محدودیت سفر به آمریکا را مغایر با تعهدات آمریکا در توافق هسته‌ای یا برجام دانست و از همتایان خود در روسیه، چین و پارلمان اروپا خواست تا با این تصمیم دولت آمریکا مقابله کنند.

قانون محدودیت سفر اواخر ماه نوامبر در کنگره آمریکا به تصویب رسید و با امضای آقای اوباما لازم الاجرا شد.

بر اساس این قانون شهروندان ۳۸ کشوری که طبق برنامه ویزا ویور برای سفر به آمریکا از تشریفات عادی و دشوار دریافت ویزا معاف بودند، در صورت سفر به یکی از کشورهای ایران، سوریه، سودان و عراق طی ۵ سال گذشته، باید برای سفر به آمریکا در خواست ویزای عادی کنند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نامه خود کشورهای ۱+۵ را بر اساس برجام متعهد به خودداری از "هرگونه اقدامی که با شکل و ماهیت و محتوای آن ناهماهنگ باشد" دانسته است.

او در ادامه آورده است: "ایالات متحده همچنین متعهد است که نهایت تلاش‌های خود را با حسن نیت برای اجرای برجام به اجتناب از مداخله در تحقق کامل منافع حاصل از لغو تحریم‌ها برای ایران که در ضمیمه ۲ تصریح شده به انجام رساند."

این در حالیست که به نوشته آقای بروجردی، قانون محدودیت سفر در صورت اجرا، تاثیر منفی بر عادی‌سازی روند تجارت و مبالات اقتصادی با ایران از جمله از طریق منصرف کردن سرمایه گذاران خارجی و تجاری که مایلند به ایران سفر کنند، بر جای خواهد گذاشت.

این نماینده مجلس در پایان نامه‌، تدوین قانون محدودیت سفر از سوی آمریکا را "با هدف خنثی سازی منافع ایران در نتیجه لغو تحریم‌ها" دانست و از همتایان خود در پارلمان اروپا، چین و روسیه خواسته است تا به آمریکا برای عمل به تعهدات خود در برجام فشار وارد کنند.

پیش از آقای بروجردی، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و عباس عراقچی معاون او، قانون محدودیت سفر را مغایر با توافق هسته‌ای و آن را یک پیام منفی از سوی آمریکا دانسته بودند.

در عین حال، جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده با ارسال نامه‌ای به آقای ظریف در اوایل ماه دسامبر به او اطمینان داد که دولت آمریکا ابزاری دارد که می تواند مانع پیامدهای منفی قانون محدودیت ویزا برای ایران شود.

این نامه اما نتوانست نگرانی مقام‌های ایران را کاملا رفع کند.

دولت ایران و حامیان میانه‌روی دولت در مجلس امیدوارند با لغو تحریم‌ها بتوانند سرمایه‌گذاران و شرکت‌های بزرگ بین‌المللی را به ایران جذب کرده و وضعیت اقتصادی را بهبود ببخشند. قانون محدودیت ویزا، به اعتقاد آنها مانع مهمی در تحقق این برنامه‌ها به ویژه در بخش توسعه گردشگری خواهد بود.