یک عضو مجلس شورای اسلامی از «کلید خوردن» تحقیق و تفحص برای شهرداری تهران خبر داده و گفته است که تعداد امضاهای «نمایندگان درخواستکننده» از «۳۰ نفر» عبور کرده و «همچنان در حال افزایش است.»
به گزارش خبرگزاری «خانه ملت» وابسته به مجلس شورای اسلامی، جواد نیکبین از بررسی عملکرد شهرداری تهران در «دو دوره اخیر» با هدف «پیگیری حقوق تضییعشده شهروندان تهرانی» به عنوان محور درخواست این طرح، یاد کرده است.
به گفته این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی «استمرار مشکلات متعدد» عمرانی، اجتماعی و فرهنگی در شهر تهران، «فقدان برنامهریزیهای جامع» به منظور رفع معضلات پایتختنشینان و «تداوم ناکارآمدی» در بخشهایی از مدیریت شهری مرکز سیاسی کشور «به ویژه در چهار سال اخیر»، دلایل اصلی به جریان افتادن درخواست تحقیق و تفحص از شهرداری تهران عنوان شده است.
تلاش برای انجام تحقیق و تفحص از نهاد عمومی شهرداری تهران با مدیریتهای مختلف از جناحهای متفاوت سیاسی درون حاکمیت ایران، دارای چندین بار سابقه ناکام در دورههای مختلف مجلس شورای اسلامی است.
این درحالی است که در نهادهای مرتبط با شهرداری تهران بارها تلاشهایی برای بررسی وضعیت مالی و شیوه مدیریت این ابرنهاد عمومی صورت گرفته که برخی از آنها مسکوت مانده و برخی نیز همچون «املاک نجومی» پر سر و صدا شدند.
شهرداری تهران بیست و دوم تیرماه ۱۴۰۰ با انتشار گزارشی از یافتههای تحقیق و تفحص در «نحوه واگذاری املاک» این نهاد طی «۱۰ سال اخیر» موسوم به «املاک نجومی» خبر داده بود.
بر اساس این گزارش، در سال ۱۳۹۶ و همزمان با روی کار آمدن مدیریت جدید شهری تهران که از جناح موسوم به اصلاحطلب حاکمیت ایران بودند، تحقیق و تفحص از «نحوه واگذاری املاک و مستغلات شهرداری تهران در ۱۰ سال» در شورای شهر تهران تصویب شد و پس از گذشت نزدیک به سه سال، نتیجه این تحقیق و تفحص سال گذشته منتشر شد.
بازه زمانی آخرین تحقیق و تفحص صورت گرفته که محدود به موضوعی خاص و از سوی شورای شهر بوده، شامل سالهای ۸۶ تا ۹۶ بود که دوران مدیریت محمدباقر قالیباف، رئیس کنونی مجلس شورای را شامل میشود و پیشتر نیز مجلس شورای اسلامی تلاش کرده بود تا علاوه بر بخش محدود «املاک نجومی» از تمام فعالیتهای مربوط به آن دوره «تحقیق و تفحص» کند اما پس از رفت و آمدهای فراوان میان کمیسیون و صحن، از دستور خارج شده بود.
محمدباقر قالیباف، شهردار وقت تهران بیست و پنجم اسفندماه ۹۵ در نامهای خطاب به علی لاریجانی، رئیس وقت مجلس شورای اسلامی از اعضای مجلس بهخاطر «عدم تصویب طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران» تشکر کرده بود.
در این حال، بر مبنای گزارشی که شورای اسلامی شهر تهران سیام مردادماه به آن پرداخته، گفته شده در حسابرسی مناطق ۹، ۱۵، ۲۱ و ۲۲ «نواقص و تخلفاتی» وجود دارد که «باید برطرف شود» و همزمان این شورا از «مسدود شدن» بودجه «۵۰ هزار میلیارد تومانی» شهرداری پایتخت ایران به دلیل «وجود تخلفات در برخی از مناطق ۲۲گانه» خبر داده بود.
همچنین ببینید: شورای شهر تهران: بودجه شهرداری «به دلیل تخلفات» مسدود شد