در حالیکه اختلاف بر سر ادامه حصر و برخورد با رهبران معترضان سال ۸۸ ادامه دارد، سخنگوی دولت اعلام کرده است که بحثهایی درباره حصر در شورای عالی امنیت ملی مطرح شده است که به زودی اطلاع رسانی میشود.
به گزارش رسانههای داخلی ایران، محمد باقر نوبخت روز سهشنبه هفتم شهریور به خبرنگاران گفت که خروج نیروهای امنیتی ایران از منزل مهدی کروبی، همان طور که وزیر اطلاعات اعلام کرده بود، انجام شده است و پس از این اقدام، گامهای بعدی نیز برداشته خواهد شد.
او اضافه کرد: «در جلسه شورای عالی امنیت ملی مباحث خوب و دقیقی مطرح شد که جمع بندی آن را دبیر شورا گزارش خواهد کرد.»
مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، رهبران معترضان سال ۸۸ بیش از شش سال است که به تصمیم شورای عالی امنیت ملی در حصر خانگی به سر میبرند.
مهدی کروبی اواخر مرداد ماه در حالیکه از جراحی قلب به حصر بازگشته بود در اعتراض به ادامه حصر بدون حکم قضایی و حضور ماموران امنیتی در داخل منزل خود، دست به اعتصاب غذا زد، اما پس از انتقال دوباره به بیمارستان و اعلام خروج ماموران امنیتی از داخل منزل توسط وزیر اطلاعات، اعتصاب غذای خود را شکست.
حال سخنگوی دولت اعلام کرده است که مباحث دقیقی در مورد حصر در شورای عالی امنیت ملی مطرح شده است. ریاست شورای امنیت ملی بر عهده رئیس جمهوری است. در زمان تصمیم گیری برای حصر، دبیر این شورا سعید جلیلی بود و در حال حاضر علی شمخانی دبیری این شورا را بر عهده دارد.
از سوی دیگر، دادستان تهران نیز اعلام کرد که دستگاه قضایی در صورت فراهم شدن شرایط آماده محاکمه محصوران است.
آمادگی برای برگزاری دادگاه
عباس جعفری دولت آبادی در واکنش به انتقاد از غیرقانونی بودن تداوم حصر خانگی گفت که این حصر مبنای قانونی دارد و قوه قضائیه و وزارت مسئول اجرای آن هستند.
برخی از نمایندگان مجلس در روزهای اخیر خواستار برداشته شدن حصر خانگی شدند. از جمله علی مطهری، نایب رئیس مجلس، که ادامه حصر خانگی با حکم شورای عالی امنیت ملی را غیرقانونی دانسته است.
او روز سی مرداد در نامهای به سخنگو و معاون اول قوه قضائیه، از او پرسید که چرا دستگاه قضایی از محاکمه محصوران خودداری میکند، و اینکه «آیا دستگاه قضایی از طرح حقایق در جریان محاکمه می ترسد؟»
این نماینده مجلس خواستار محاکمه همه طرفهای درگیر در حوادث سال ۸۸، از جمله مسئولان دولتی و قضایی وقت است.
همزمان با این سخنان آقای مطهری، محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران نیز از آیت الله خامنهای خواستار «حل مساله حصر» شده بود.
دادستان تهران و دیگر مقام های قضایی اما موج درخواستها برای رفع حصر را «فضاسازی» خوانده است.
رفع حصر خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد از خواستههای گروههای و نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر نیز بوده است.