در حالی که سازمان بیمه سلامت میگوید در حال حاضر ۶۰ درصد هزینههای درمان «از جیب مردم» پرداخت میشود، سازمان نظام پزشکی ایران پیشنهاد افزایش ۶۰ درصدی تعرفههای پزشکی برای بیماران را ارائه داده است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا در روز یکشنبه ۲۸ فروردین، محمد رئیسزاده، رئیس سازمان نظام پزشکی نیز افزایش هزینهها در برخی حوزههای پزشکی را «بیش از ۲۰۰ درصد» اعلام کرده و گفته است که این میزان افزایش بها، تناسبی با تورم ۴۵ تا ۵۰ درصدی ندارد.
مهدی رضایی، معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت میگوید بیمهها و دولت متناسب با رشد تورم در حوزه سلامت افزایش نیافته و «این مابهالتفاوت از جیب مردم پرداخت شده است»؛ و در حال حاضر ۶۰ درصد هزینههای درمان را مردم میپردازند.
بنا بر این گزارش، افزایش بهای تعرفه خدمات پزشکی در سال ۹۸، «۱۰ درصد در بخش دولتی و ۱۳ درصد در بخش خصوصی» بود. در سال ۹۹ نیز تعرفهها ۱۵ درصد افزایش یافت و در سال ۱۴۰۰ هم با وجود این که پیشنهاد سازمان نظام پزشکی افزایش ۵۵ درصدی بود، اما دولت این رقم را تنها ۲۸.۵ درصد اعلام کرد.
«درمان رایگان» همواره یکی از خواستههای معترضان در تجمعهای صنفی از جمله بازنشستگان و مستمریبگیران بوده است و احتمال افزایش ۶۰ درصدی تعرفههای خدمات درمانی به نگرانیهایی آنها بیش از پیش دامن زدهاست.
بنا بر گزارشهای پیشین، در سال ۱۴۰۱ ویزیت پزشکان عمومی حدود ۸۵ هزار تومان، پزشکان متخصص حدود ۱۲۰ هزار تومان و پزشکان فوق تخصص حدود ۱۶۰ هزار تومان خواهد بود و افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی خواهد داشت؛ هر چند مهدی یوسفی، مدیرکل تعرفه، استاندارد و بیمه وزارت بهداشت، افزایش این تعرفهها را پاسخگوی اجزای نظام سلامت ندانسته و گفته است: «ما معتقد به این نیستیم که نظام سلامت بر اساس نظام پرداخت از جیب بیمار اداره شود.»
موج نارضایتی و نابسامانی در حوزه بهداشت و درمان ایران تنها به گرانی و تورم محدود دارو و درمان نیست. در ماههای گذشته کارکنان خدمات پزشکی و درمانی در ایران بارها در اعتراض به وضعیت کاری و معیشتی خود تجمعهای اعتراضی برگزار کردهاند.
همچنین ببینید: اعتراض به «عدم پرداخت کمک هزینه تحصیلی»؛۴۰۰ نفر از دستیاران پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران اعتصاب کردنداین درحالی است که عباس عبادی، معاون وزیر بهداشت در هفتههای گذشته از کمبود دستکم ۱۰۰ هزار پرستار در ایران خبر داده است.
همچنین ببینید: افزایش مهاجرت کادر درمانی ایران؛ وزارت بهداشت: حداقل ۱۰۰هزار پرستار کمبود داریم