آمریکا و روسیه در مورد کنترل تسلیحات هسته‌ای و کاهش تنش در مرز اوکراین گفت‌وگو می‌کنند

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید - آرشیو

مقامات ایالات متحده و روسیه در ماه ژانویه درباره کنترل تسلیحات هسته‌ای و کاهش تنش در امتداد مرز روسیه و اوکراین گفت‌وگو خواهند کرد. همچنین قرار است مقامات مسکو پس از گفت‌وگو با آمریکا با مسئولان ناتو و سازمان امنیت و همکاری اروپا نیز دیدار کنند.

به گفته سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، مقام‌های روسیه و آمریکا دهم ژانویه، بیست و یکم دیماه در ژنو دیدار خواهند کرد و دو روز بعد دیپلمات‌های دولت ولادیمیر پوتین با مسئولان ناتو و در سیزدهم ژانویه با مسئولان سازمان امنیت و همکاری اروپا و در حضور مقام‌هائی از واشنگتن در وین دیدار خواهند کرد.

آمریکا و غرب تجمع نیروهای رزمی چند ده هزار نفری روسیه در امتداد مرز با اوکراین را نگران کننده و نشانه احتمال حمله نظامی مجدد به خاک این کشور می‌دانند، موضوعی که کرملین آنرا رد کرده است.

همچنین ببینید: بیش از «١٠ هزار سرباز روسیه» از مرز اوکراین به پایگاه‌هایشان بازمی‌گردند

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، به تازگی گفته است که دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا هنوز به این جمع بندی نرسیده‌اند که آیا آقای پوتین تصمیم به تجاوز نظامی به اوکراین گرفته است یا نه.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در ادامه گفت: رویکرد پرزیدنت بایدن نسبت به اوکراین شفاف و با ثبات بوده است. یعنی متحد کردن کشورهای همسو با آمریکا بر دو محور بازدارندگی و دیپلماسی. این گروه از کشورها اعلام کرده‌اند که هرگونه تجاوز نظامی برای مسکو تبعاتی پر هزینه خواهد داشت.

همچنین ببینید: پوتین می‌گوید اگر غرب در مورد اوکراین تضمین ندهد کرملین به گزینه‌های دیگر فکر می‌کند

آقای پوتین که درخواست‌های خود از جمله عدم پذیرش اوکراین در ناتو و عدم استقرار تجهیزات نظامی ناتو در کشورهای همسایه روسیه را تحت عنوان تضمین‌های امنیتی ارائه کرده است در سخنانی گفت که برای گزینه‌های دیگر در صورت رد پیشنهاداتش توسط آمریکا و غرب آماده است.

رئیس جمهوری روسیه گفت: «پاسخ های متعددی داریم، که به پیشنهادات فرماندهان نظامی من بستگی دارد. اما امیدوارم ... پیشنهادات‌مان مورد بی‌توجهی قرار نگیرد بلکه با هدف حصول نتیجه از طریق مذاکرات دیپلماتیک با آن برخورد شود و حاصل آن در اسناد الزام آور قانونی ثبت شود. این هدف ما است.»

دیروز با امضای پرزیدنت بایدن بودجه نظامی نزدیک به هفتصد و نود میلیارد دلاری آمریکا برای سال آتی به صورت قانون لازم الاجرا در آمد. در این چارچوب حدود سیصد میلیارد دلار کمک امنیتی برای اوکراین و حدود ۵۴ میلیارد دلار برای برنامه دفاع اروپایی هزینه می شود.