سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا روز جمعه، ۲۵ خرداد اعلام کرد که خدمه کشتی متعلق به یونان که در حمله شبهنظامیان حوثی یمن آسیب دیده بود، تخلیه شدهاند و کشتی رها شده در دریای سرخ در حال حرکت است.
مقامات فیلیپین میگویند یکی از ملوانان شرکت «توتر»، کشتی حامل زغال سنگ که پرچم لیبریا را داشت مفقود شده است.
حمله روز چهارشنبه، ۲۳ خرداد در نزدیکی بندر حدیده یمن باعث جاری شدن سیل شدید و خسارت به موتورخانه کشتی شد و «توتر» قادر به مانور نبود.
حوثیهای وابسته به جمهوری اسلامی ایران مسئولیت حمله موشکی به «توتر» و کشتی دیگری به نام «وربنا» در خلیج عدن در روزهای گذشته را بر عهده گرفتند.
حوثیها از ماه آبان تاکنون دهها حمله پهپادی و موشکی به کشتیها در دریای سرخ، تنگه بابالمندب و خلیج عدن انجام دادهاند و ادعا میکنند که در همبستگی با فلسطینیهای غزه این اقدامات را انجام میدهند.
آنها یک کشتی را غرق کردند، کشتی دیگری را توقیف کردند و سه دریانورد را در حملات جداگانهای کشتند.
آرسینیو دومنگز، دبیرکل سازمان بینالمللی دریانوردی در بیانیهای این حملات را محکوم کرد و گفت: «این وضعیت نمیتواند ادامه پیدا کند.»
هانس کاداک، دبیر اداره کارگران مهاجر فیلیپین، در کنفرانسی مطبوعاتی در مانیل گفت که ۲۲ خدمه «توتر» عمدتا فیلیپینی هستند.
فردیناند مارکوس جونیور ، رئیس جمهوری فیلیپین گفت که مقامات این کشور در حال هماهنگی با سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا برای انتقال خدمه به جیبوتی و بازگرداندن آنها به خانههایشان هستند.
تصور میشود خدمهای که مفقود شده است در موتورخانه گیر افتاده باشد ولی تلاشها برای پیدا کردن او ادامه دارد.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که دو کشتی از «گروه زولیریس سلویج» وظیفه کشیدن «توتر» را که حامل ۸۰ هزار تن زغال سنگ است، بر عهده دارند.
حملات هوایی و دریایی حوثیها باعث اختلال در صنعت کشتیرانی جهان شده است.
آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا گزارش داده است که این موضوع دستکم ۶۵ کشور و شرکتهای بزرگ انرژی و حمل و نقل - از جمله «شِل» و «بیپی» را تحت تأثیر قرار داده است.
حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هماکنون بر صنعا، پایتخت یمن و بخشهای شمالی آن تسلط دارند و بهطور موقت شهر عدن را به عنوان پایتخت خود انتخاب کردهاند.
حوثیهای یمن هم اینک در فهرست گروههای تروریستی عربستان سعودی، امارات متحده عربی و مالزی قرار دارند.