لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۰

مایکل مک‌کال: آیت‌الله‌ها ایران را از بین برده‌اند؛ نقش صدای آمریکا در انتقال اطلاعات بسیار مهم است


مایکل مک‌کال، عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان
مایکل مک‌کال، عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان

مایکل مک‌کال، عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، در گفت‌و‌گوی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا درباره چشم‌انداز توافق احتمالی احیای برجام صحبت کرد.

آقای مک‌کال می‌گوید مطابق قانون فدرال تصویب توافق با ایران در کنگره الزامی است: «ما یک قانون فدرال تصویب کردیم که الزام‌ آن این است هر دولتی که سرکار باشد پیش از هرگونه توافقی، آن توافق را به کنگره ارائه کند. چند روز پیش با معاون وزیر امور خارجه صحبت کردم و گفتند که به طور کامل با این قانون همکاری خواهند کرد. در نتیجه پیش از این که هرگونه توافقی حاصل شود، ما یک نسخه آن توافق را پیشاپیش در اختیار خواهیم داشت.» وی افزود که به نظر او هرگونه توافقی باید به شکل معاهده باشد و به تصویب سنا برسد.

این عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با اشاره به جلسه ویژه قانون‌گذاران با رابرت مالی،‌ نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، از «حضور سپاه پاسداران در فهرست تروریستی» و «سه محل اعلام نشده‌ای که در آنها رد اورانیوم پیدا شده است» به عنوان برخی از موضوعاتی که جریان مذاکرات را معلق کرده است، یاد کرد.

او همچنین به اقدامات ایران از جمله برداشتن همه دوربین‌های آژانس در تاسیسات هسته‌ای و تلاش برای ربودن مدارک این تحقیقات آژانس از راه حمله سایبری به آژانس اشاره کرد و گفت: «من فکر نمی‌کنم این‌جا شما و در چنین موقعیتی بتوانید حتی اعتماد کنید.»

مایکل مک‌کال نسبت به رسیدن پول به جمهوری اسلامی پس از برداشته شدن تحریم‌ها و متعاقب آن «تامین مالی عملیات تروریستی در سوریه و عراق، لبنان، حماس و همچنین شورشیان حوثی در یمن» ابراز نگرانی کرد و گفت که ایران «بازوهای زیادی» در خاورمیانه و با این پول از «چنین اقداماتی حمایت مالی می‌کند.»

این قانون‌گذار ارشد ایالات متحده همچنین با اشاره به عظمت ایران باستان و «امپراتوری پارسی، که یکی از کشورهای پیشرفته در علوم و ریاضی بود» گفت: «آیت‌الله‌ها این کشور را از بین بردند.»

مک‌کال با اشاره به فعالیت صدای آمریکا برای انتقال اطلاعات و اخبار گفت: «کاری که شما می‌کنید و پیامی که به کشور منتقل می‌کنید بسیار حیاتی است تا مردم را در ایران آگاه کند و همچنین به آن‌ها کمک کند با خارج از کشور و با خانواده و دوستان خود ارتباط برقرار کنند. این بهترین نوع از اطلاعاتی است که ما می‌توانیم داشته باشیم و بدانیم آن‌جا چه می‌گذرد و درون کشور نیز تقویت شود تا بتوانند کشور‌شان را پس بگیرند.»

دولت آمریکا می‌گوید بهترین مسیر برای بازداشتن جمهوری اسلامی ایران از رسیدن به سلاح‌های هسته‌ای احیای برجام است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، از آن خارج شد. با احیای برجام بسیاری از تحریم‌های اقتصادی علیه ایران در ازای محدود شدن برنامه هسته‌ای برداشته می‌شود.

کاخ سفید روز سه‌شنبه ۱۵ شهریور در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا درباره سخنان هشدارآمیز نخست‌وزیر اسرائیل علیه برنامه هسته‌ای ایران، گفت که ایالات متحده صرفا توافقی را برای احیای برجام امضا خواهد کرد که دربرگیرنده منافع ملی آمریکا باشد.

کارین ژان پی‌یر، سخنگوی کاخ سفید، در کنفرانس خبری روز سه‌شنبه افزود: «ما از ابتدا این موضع حساب‌شده و مشخص را در مذاکرات هسته‌ای گرفتیم که اگر ایران حاضر باشد به تعهدات خود در چارچوب توافق برجام بازگردد، ما هم آماده‌ایم.»

او اضافه کرد: «آمریکا و متحدانش برای هر دو سناریو، یعنی بازگشت ایران به پیروی کامل از برجام یا خودداری از آن آماده‌اند. رئیس جمهوری آمریکا صرفا توافقی می‌کند که در بر گیرنده منافع ملی ما باشد.»

ژان پی‌یر همچنین گفت: «ما در این جا درباره آن چه ممکن است رخ دهد و فرضیات صحبت نخواهیم کرد، اما به وضوح گفته‌ایم که می‌خواهیم مطمئن شویم ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند و این هدف نهایی ما است.»

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، نیز در این باره گفت تا زمانی که بازگشت متقابل به برجام، امنیت ملی ایالات متحده را تأمین کند، دولت بایدن احیای توافق هفت سال پیش را پیگیری خواهد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، با بیان این که «ما از برنامه‌ریزی برای گزینه‌ای دیگر دست برنداشته‌ایم» عنوان کرده است، دولت بایدن از ابتدا می‌دانست مذاکرات به طور قطع به توافق منجر نخواهد شد و آخرین پاسخ ایران آن را ثابت کرد.

آنتونی بلینکن ، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز در همین رابطه گفته است که پاسخ جمهوری اسلامی ایران به پیشنهاد اروپا برای احیای برجام «گامی به عقب» است و نشان می‌دهد که احتمال توافق در کوتاه مدت «بعید» است.

در این حال، قدرت‌های غربی در حال مذاکره با کشورهای دیگر عضو شورای حکام در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند تا به طور مشترک جمهوری اسلامی ایران را برای ارائه پاسخ‌ به سوالات آژانس در مورد منشأ ذرات اورانیوم در سه سایت اعلام‌نشده، تحت فشار بگذارند.

موضوع منشأ ذرات اورانیوم پیدا شده در سه سایت از پیش گزارش نشده به مانعی در مذاکرات برای احیای برجام تبدیل شده است. بر اساس گزارش‌ها، ایران برای احیای برجام بر بسته شدن این پرونده پافشاری کرده است، اما آژانس می‌گوید تا پاسخ معتبری از سوی ایران نگیرد این پرونده را نمی‌بندد.

* بخش فارسی صدای آمریکا با همه اعضای دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان نیز برای مصاحبه در این رابطه تماس گرفته است و در صورت انجام چنین مصاحبه‌ای آن را در وبسایت،‌ رسانه‌های اجتماعی، و تلویزیون صدای آمریکا منتشر خواهد کرد.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG