لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۷

فرمانده اطلاعات عملیات ارتش اسرائیل: برای تهدید‌های ایران آماده‌ایم


پهپاد تهاجمی نقطه‌زن «آرش-۲». رسانه‌های ایران
پهپاد تهاجمی نقطه‌زن «آرش-۲». رسانه‌های ایران

فرمانده اطلاعات عملیات ستاد ارتش اسرائیل در واکنش به ادعای فرماندهان نظامی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ساخت پهپادی با قابلیت هدف قرار دادن تل‌آویو و حیفا می‌گوید کشورش دقیقا می‌داند در ایران چه می‌گذرد و برای تهدیدها آماده است.

ژنرال آرون خالیوا، فرمانده اطلاعات عملیات ستاد ارتش اسرائیل، روز سه‌شنبه ۲۲ شهریور در کنفرانس جهانی ضدتروریسم که در تل‌آویو اسرائیل در حال برگزاری است، درباره پهپاد تهاجمی نقطه‌زن «آرش-۲» گفت: «ما دقیقا می‌دانیم در ایران چه می‌گذرد. ایران قطب تروریسم است، و ما خود را با طرح‌های عملیاتی و در نظر گرفتن سناریوهای متفاوت آماده نگاه می‌داریم و آن را برای بهترین تصمیم‌گیری‌ها به تصمیم‌گیرندگان کشور ارائه می‌دهیم.»

چندی پیش، حزب الله لبنان با پهپادهایی میدان‌های گازی در دریای مدیترانه را هدف حملاتی ناموفق قرار داد.

فرمانده اطلاعات عملیات نیروهای دفاعی اسرائیل تاکید کرد که در شمال اسرائیل امکان بالقوه درگیری بر سر میدان‌های گازی با حزب الله وجود دارد، اما حزب الله در ده سال اخیر درک بهتری از توان اسرائیل پیدا کرده و مراقب است اشتباهی مرتکب نشود.

به گفته او حفظ امنیت تاسیسات میدان‌های گازی لبنان هم در راستای منافع اسرائیل است.

فرمانده ارشد ارتش اسرائیل افزود ایران به ارائه صدها میلیون دلار به حزب الله ادامه خواهد داد.

به گفته ژنرال خالیوا مرگ قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه، باعث شد حسن نصرالله، رهبر حزب الله، برای این‌که نشان دهد دست نشانده جمهوری است عجله‌ای نداشته باشد.

او گفت: «رقابت اسرائیل با ایران هم چنین رقابتی ایدئولوژیک است. فاصله توانایی نظامی ما با دشمنان‌مان فاصله‌ای خوب است. اما قدرت نظامی محدودیت‌های خود را دارد. من به رویای جمهوری اسلامی و قاسم سلیمانی برای سوریه نگاه می‌کنم. هر دو مردند؛ هم رویای سلیمانی، هم خود سلیمانی. ما در سطح عملی موفق شدیم مانع تحقق این رویا شویم. اما اکنون پرسش این است که چگونه سوریه را از این محور افراطی ارتباط با ایران و حزب الله بیرون بیاوریم؟ از این رو باید به کل منطقه نگاه کنیم.»

ژنرال خالیوا تاکید کرد، ما باید بر انرژی، آب، غذا، فناوری‌های نوین و تغییرات اقلیمی تمرکز کنیم که بدتر شدن آن‌ها به افراط گرایی دامن می‌زند.

روز سه‌شنبه نمایندگانی از آلبانی و بحرین هم در کنفرانس جهانی ضد تروریسم سخنرانی کردند.

لیندیتا نیکولا، رئیس مجلس آلبانی، در سخنرانی‌اش درباره حمله سایبری ایران به تاسیسات دولتی کشورش با تاکید بر ضرورت ایجاد اتحاد دفاعی گفت، «آلبانی به پناه دادن به اعضای اپوزیسیون ایران، افغان‌ها و دیگر آوارگان ادامه خواهد داد.»

آلبانی کشوری با جمعیت اکثریت مسلمان است که با یهودی ستیزی مقابله کرده است.

سخنران دیگر ننسی جمال، مدیر امور استراتژیک وزارت خارجه بحرین، بود.

خانم جمال که کشورش از امضاء کنندگان پیمان ابراهیم است درباره تاثیر یک توافق هسته‌ای با ایران بر منطقه گفت: «بحرین کشور بسیار کوچکی است که لزوما هیچ بلندپروازی منطقه‌ای ندارد. اما، بحرین حقوق و وظایفی برای حفاظت از مرزها، مردمش و حاکمیت‌اش دارد. هر ابتکار بین المللی، هر توافقی که بر امنیت ملی ما اثر بگذارد مایه نگرانی است. امروز، ما در جلسه‌ای غیرعلنی در باره راه‌های متفاوت حرکت به سوی همکاری و هماهنگی تلاش‌هایمان، فارغ از سرنوشت برجام، صحبت کردیم. مکانیزم‌های بین المللی وجود دارد که می‌توانیم با استفاده از آن از خودمان در برابر آن‌چه که ممکن است پیش آید حفاظت کنیم.»

همچنین در پنلی که روز سه‌شنبه در این کنفرانس به مذاکره با گروگانگیران اختصاص داشت، راجر کارستنز، نماینده ویژه ریاست جمهوری آمریکا در امور گروگان‌ها، گفت: «ما این فرصت را داریم که جهان را تغییر دهیم. اگر به دشمنان اخطار ندهیم تغییری رخ نخواهد داد. آن‌ها همان کار را به دفعات تکرار می‌کنند. زمان آن است که از تمام تجربه ده، بیست، سی، چهل، پنجاه سال گذشته استفاده کنیم و وضعیت را کاملا دگرگون کنیم و شروع کنیم هزینه گروگان‌گیری را به شکلی چشمگیر افزایش دهیم.»

در حال حاضر دست کم پنج شهروند یا مقیم آمریکایی در ایران گروگان هستند.

برنامه امشب کنفرانس جهانی ضدتروریسم با نمایش فیلم مستند «مدار بسته» و تحلیل آن ‌پایان می‌گیرد که ماجرای حمله تروریستی ژوئن ۲۰۱۶ دو فلسطینی به رستورانی در تل آویو است. این مستندی یک ساعته است که سال ۲۰۲۲ ساخته شده است.

این کنفرانس دو روز دیگر ادامه دارد و لحظه‌ای نیست که در آن درباره ایران صحبت نشود.

XS
SM
MD
LG