لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۸

کنفرانس جهانی ضد‌تروریسم در اسرائیل: نصرالله در مخفیگاه است، ایران نیروی هوایی ندارد


آرشیو
آرشیو

«شبکه ترور و گروه‌های نیابتی ایران» عنوان یکی از جلسات روز چهارشنبه «کنفرانس جهانی ضد تروریسم» در اسرائیل بود. این جلسه دو ساعت و نیمه در دانشگاه رایخمن به مدیریت متیو لویت، مدیر ضد تروریسم مؤسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، برگزار شد.

آقای لویت با مرور بیش از یکصد مورد حملات تروریستی برونمرزی جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته گفت: «جمهوری اسلامی در این چهار دهه فقط طی ۲۳ ماه هیچ عملیات برونمرزی تروریستی انجام نداد و آن پس از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر بود. چون بخشی از محور شرارت معرفی شده بود و نمی‌خواست در حملات آمریکا به افغانستان گرفتار شود.»

ژنرال آمنون سوفرین، رئیس پیشین اطلاعات موساد، در واکنش به پرسشی درباره تاثیر مرگ رهبر جمهوری اسلامی گفت: «رهبر ارشد دیگری انتخاب می‌کنند. خمینی که بزرگترین روحانی رهبر انقلاب بود مرد. ما ناصر را تلخ‌ترین دشمن اسرائیل می‌دانستیم. وقتی مرد جشن گرفتیم. نسبت به سادات احساس خوبی نداشتیم، او جنگ ۱۹۷۳ را به راه انداخت ولی بعد با مصر به توافق دیپلماتیک رسیدیم.»

ژنرال سوفرین افزود: «حسن نصرالله پس از جنگ ۲۰۰۶ در مخفیگاه زندگی کرده است. از آن زمان جنگی رخ نداده است. چون می‌داند اگر بیرون بیاید چه سرنوشتی خواهد داشت و قدرت و قابلیت تخریبی اسرائیل را درک کرده ‌است. از این رو جنگی به راه نیانداخته است.»

میگل برونفمن، حقوقدان، و نماینده حقوقی پرونده قربانیان بمبگذاری سال ۱۹۹۴ در مرکز همیاری یهودیان در آرژانتین، حضور جمهوری اسلامی در آمریکای جنوبی را دارای دو‌ انگیزه ایدئولوژیک و اقتصادی عنوان کرد.

او گفت: «به دو دلیل. یکی ایدئولوژیک بود. محسن ربانی یکی از بازیگران محوری بمبگذاری‌های ۱۹۹۲ و ۱۹۹۴ در زمان حضورش در آرژانتین به تهران گزارش می‌داد که آمریکای لاتین بهترین مکان برای گسترش انقلاب ایران است. او در آمریکای جنوبی چندین مسجد بنا کرد و آن‌ها را اداره می‌کرد.»

الی کارمون، پژوهشگر ارشد دانشگاه رایخمن، درباره چشم انداز جنگ ایران و اسرائیل صحبت کرد.

او گفت: «نیروی نظامی ایران بسیار بسیار ضعیف است. نیروی هوایی ندارند. تانک ندارند. پهپاد و موشک‌های دوربرد دارند. آن‌ها جنگ با اسرائیل را از طریق حزب الله رقم خواهند زد. یادمان باشد جنگ ایران و عراق زمانی پایان گرفت که صدام جنگ شهرها را آغاز کرد و یک سوم تهران تخلیه شد. بعد تهدید به حمله موشکی شیمیایی کرد و خمینی آتش بس را پذیرفت.»

نکیسا جهانبانی، پژوهشگر مرکز مبارزه با تروریسم و استاد دانشگاه نظامی ایالات متحده - وست پوینت، درباره کمک‌های مالی ایران به گروه‌های نیابتی‌اش گفت منابع مالی گروه‌های نیابتی ایران تنوع پیدا کرده و آن‌ها مستقلاً وارد کارهایی از جمله قاچاق مواد مخدر شده‌اند.

روز چهارشنبه، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده، در اسرائیل با آویو کوخاوی، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، دیدار داشت. ژنرال میلی برای شرکت در «کنفرانس بین‌المللی ابتکارهای عملیاتی» در اسرائیل است.

در این کنفرانس یک اتفاق تاریخی رخ داد: اولین فرمانده ارشد نظامی عرب، ژنرال بالخیر الفاروق، بازرس کل ارتش مراکش، به اسرائیل سفر کرد.

وزیر دفاع اسرائیل که تازه از سفر آمریکا و دیدار دبیرکل سازمان ملل متحد برگشته است، روز پنجشنبه سخنران اصلی روز آخر کنفرانس خواهد بود.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG