لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۹

بازگشت آسانژ به استرالیا؛ وزارت امور خارجه آمریکا: اقدامات بنیانگذار «ویکی لیکس» جان افراد را به خطر انداخت


وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه ششم تیر، و در پی آزادی جولیان آسانژ بنیانگذار «ویکی‌لیکس»، اعلام کرد ایالات متحده در حل و فصل پرونده او «دخالت محدودی» داشته است.

با این حال یک سخنگوی این وزارتخانه موضع پیشین واشنگتن را که می‌گوید معتقد است اقدامات بنیانگذار «ویکی لیکس» جان افراد را به خطر انداخته، بار دیگر تکرار و بر آن تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این سخنگو گفت به تازگی، «هماهنگی محدودی» میان وزارت امور خارجه و دولت استرالیا در رابطه با پرونده آسانژ که شهروند این کشور است صورت گرفته است.

آسانژ در پی یک توافق با نظام قضایی آمریکا و پس از اعتراف به این که در نقض قانون «اطلاعات محرمانه» ایالات متحده گناهکار بوده است، از یک نبرد حقوقی ۱۴ ساله رها شد و در استرالیا مورد استقبال قرار گرفت.

دادگاه جولیان آسانژ در جزیره‌ سایپان در اقیانوس آرام در نزدیکی استرالیا برگزار شد، که در حوزه قضایی ایالات متحده قرار دارد و به علت مخالفت آسانژ با سفر به آمریکا و همچنین نزدیکی آن به استرالیا، این مکان انتخاب شد.

در حالی که واشنگتن اغلب اقدامات آسانژ را «غیرمحتاطانه» خوانده و تأکید کرده که جان مأموران آمریکا را به خطر انداخته، قاضی دادگاه روز چهارشنبه گفت که ایالات متحده قادر نیست هیچ قربانی از این دست را معرفی کند.

حامیان آسانژ او را «قهرمانی» می‌دانند که به دلیل افشای اشتباهات ایالات متحده و جنایات جنگی ادعایی در افغانستان و عراق در اسناد منتشر شده در سال ۲۰۱۰ میلادی قربانی شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «زمانی که متوجه شدیم قرار است این مدارک منتشر شوند، کار بسیار زیادی انجام دادیم و اقداماتی کردیم تا افراد را از خطر دور کنیم.»

وزارت امور خارجه آمریکا همچنین تأکید کرد که وزارت دادگستری ایالات متحده مستقل در این پرونده عمل کرده است و وزارتخانه دیگری در این روند مداخله نداشته است.

ویکی‌لیکس در سال ۲۰۱۰ میلادی، صدها هزار سند محرمانه ارتش ایالات متحده در مورد جنگ‌های آمریکا در افغانستان و عراق را منتشر کرد و مالک آن، جولیان آسانژ، به «بزرگترین نقض امنیتی در تاریخ ارتش ایالات متحده» متهم شد.

آسانژ نخستین بار در سال ۲۰۱۰ در بریتانیا بازداشت شد. او پس از آن که از سوی مقام‌های سوئدی با اتهامات آزار جنسی روبرو شد، به سفارت اکوادور گریخت و هفت سال در آنجا ماند تا از استردادش به سوئد جلوگیری کند.

او در سال ۲۰۱۹ از سفارت اکوادور بیرون آورده شد و به‌دلیل پرداخت نکردن وثیقه به زندان افتاد. آسانژ از آن زمان در زندان «بیلمارش» لندن به سر می‌برد و تقریباً پنج سال است که برای عدم استرداد خود به ایالات متحده مبارزه می‌کند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG