لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۱

سناتور جمهوری‌خواه: دولت آمریکا در مورد هواپیمای توقیف شده سپاه با آرژانتین همکاری کند


سناتور جونی ارنست در گفت‌وگو با خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا، پنجم مرداد، سنای ایالات متحده در واشنگتن
سناتور جونی ارنست در گفت‌وگو با خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا، پنجم مرداد، سنای ایالات متحده در واشنگتن

سناتور جونی ارنست (جمهوری‌خواه) به همراه ۱۱ سناتور دیگر در نامه‌ای به وزیر دادگستری آمریکا خواهان توضیح در مورد هواپیمای توقیف شده جمهوری اسلامی در آرژانتین است. آنها می‌گویند کارشناسان آرژانتینی برای بررسی ارتباط‌ این هواپیما و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، منتظر همکاری طرف آمریکایی هستند. ‌

این نامه می‌گوید به نظر می‌رسد دولت آمریکا برای به خطر نیفتادن مذاکرات مربوط به احیای توافق هسته‌ای برجام، در این همکاری تعلل می‌کند. سناتور ارنست گفت وزیر دادگستری باید در این مورد پاسخگو باشد.

همچنین سناتورهای جمهوری‌خواه در این نامه می‌گویند قوانین و تحریم‌هایی که وضع می‌شود باید اجرا شود و نباید به آن‌ها به عنوان قانون اختیاری نگاه کرد.

سناتور جونی ارنست در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «بسیار نگران کننده است که ما هنوز هیچ توضیحی از وزارت دادگستری در این مورد نگرفته‌ایم که چرا با طرف آرژانتینی در مورد هواپیمایی که هرچند خارج از مسیر بود ولی در آرژانتین فرود آمده، شماری سرنشین ایرانی و ونزوئلایی داشته، محموله آن به شدت نگران کننده و تجهیزات نظامی و ابزارهای اطلاعاتی در آن بوده، همکاری نمی‌کنند.»

وی افزود: «در حدی نگران کننده است که ما باید کمک کرده و ارتباط‌هایی که ایران را با گروه‌های تروریستی مرتبط می‌کند، مشخص کنیم. ما در این مقطع می‌دانیم که دستکم یک سرنشین این هواپیما عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است.»

جونی ارنست که عضو جمهوریخواه کمیته نیروهای مسلح سنای ایالات متحده است، گفت اگر دولت به خاطر توافق هسته‌ای در همکاری با آرژانتین در موضوع هواپیمای توقیف شده تعلل می‌کند، مایه نگرانی است.

سناتور ارنست گفت: «ما به چنین نگرانی‌هایی و تعقیب بی‌امان احیای توافق هسته‌ای برجام از سوی دولت اشاره می‌کنیم. در حالی که طرف ایرانی در حالی که پیشتر هم نشان داده، موظف به استانداردهای ذکر شده در توافق هسته‌ای نیست، نمی‌فهمیم چرا به چنین مسیری ادامه می‌دهیم. این یک تلاش بی‌ثمر است، مشوقی برای طرف ایرانی است و ما باید از آن بازگردیم. خیلی از ما مشغول انتقال این پیام به دولت هستیم.»

سناتور ارنست در پاسخ به این که واکنش احتمالی کنگره بعدی ایالات متحده به برجام در صورتی که در اختیار اکثریت جمهوری‌خواهان باشد گفت: «متاسفانه این یک معاهده نیست. یک توافق است که رئیس جمهوری تصمیم گرفته خودش به تنهایی وارد آن شود در نتیجه به تایید کنگره نیاز ندارد.»

او افزود: «باید اضافه کنم در کنگره بعدی و اگر اکثریت تغییر کند، به دولت فشار وارد می‌‌کند که وارد این توافق نشود. ولی متاسفانه این اقدامی است که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا خودش تصمیم گرفته بدون تایید کنگره وارد این توافق شود و فکر می‌کنم نه تنها متحدان و شرکای ما در خاورمیانه از جمله شرکایی خوب مانند اسرائیل را آسیب‌پذیر می‌کند، که کشور ما را هم آسیب‌پذیر می‌کند. در نتیجه از او می‌خواهم این مسیر را دنبال نکند.»

برت مک‌گورک، هماهنگ‌کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه و شمال آفریقا، به تازگی در جمعی از کارشناسان اندیشکده‌ها، احیای برجام در آینده نزدیک را «بسیار بعید» دانسته است. آکسیوس به نقل از سه منبع آگاه نوشت مک‌گورک در این جمع گفت که «احیای برجام در آینده نزدیک را بعید می‌داند و کاخ سفید به دنبال استفاده از تحریم و انزوای اقتصادی علیه تهران است.»

قدرت‌های جهانی و ایران ماه‌ها است که برای احیای برجام مذاکرات بی‌ثمری داشته‌اند و خودداری ایران از گفت‌و‌گوی مستقیم با آمریکا، که سخت‌ترین‌ تحریم‌ها را علیه جمهوری اسلامی اعمال کرده، روند مذاکرات را پیچیده‌تر کرده است.

یکی از موارد مورد اختلاف تهران و واشنگتن حضور نام سپاه پاسداران در یک فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا است. تهران خواستار حذف نام سپاه از آن فهرست است اما دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، گفته است این کار را نمی‌کند.

XS
SM
MD
LG