در بخش قبلی گفتیم بنظر میرسد که انتخابات در این روزها، بیشتر انتخابات ریاست جمهوری است تا انتخابات میان دوره ای زیرا مشارکت مستقیم و پی گیر پرزیدنت اوباما در مجموعه انتخابات میان دوره ای در مقام یک رئیس جمهوری، در تاریخ سیاسی انتخابات آمریکا کم نظیر و شاید بی نظیر است. آقای اوباما در سفرهای خود برای گردآوری کمک های مالی به کاندیداهای دموکرات تلاش می کند.
مسئله کمک های مالی به کاندیداهای انتخاباتی در آمریکا – در هر سمتی که بخواهند انتخاب شوند – در چهارچوب قوانین و مقررات بسیار دقیقی انجام میشود.
"کمیسیون فدرال انتخابات" قوانین و مقررات فدرال انتخابات را اداره و اعمال کرده و در مقام یک آژانس مستقل، مسؤول اداره قوانین و مقررات فدرال در فعالیت های انتخاباتی است.
"رابرت گیبز" سخنگوی کاخ سفید می گوید پرزیدنت اوباما ترجیح میدهد در روز دوم نوامبر، روز برگزاری انتخابات میان دوره ای آمریکا بجای پرواز به ایالتش و شهر شیکاگو برای راًی دادن در آنجا، در کاخ سفید بماند. پرزیدنت اوباما درخواست کرده تا راًی خود را بصورت غیابی بدهد. این نخستین باری است که پرزیدنت اوباما پس از رسیدن به مقام ریاست جمهوری در انتخابات به عنوان یک راًی دهنده شرکت می کند.
در کنار فعالیت های انتخاباتی که اکنون به اوج خود رسیده است، روز سه شنبه، صدای آمریکا در واشنگتن در یک جلسه ویژه خبری مسئله "انتخابات میان دوره ای آمریکا و اثرات بین المللی" آن را به بحث و گفتگو گزارد.
در این جلسه چند کارشناس مسائل تاریخ انتخاباتی و سیاست خارجی آمریکا با شرکت کنندگان و نمایندگان رسانه های حاضر در جلسه به بحث و گفتگو پرداختند.
میهمانان این پانل در گفتگو و پاسخ به سؤالات مطرح شده به تجزیه و تحلیل انتخابات میان دوره ای آمریکا که به زودی برگزار خواهد شد، پرداختند. انتخاباتی که به مناسبت نقش فعال جنبش تی پارتی از چهارچوب معیارهای انتخاباتی خارج شده است.
انتخابات میان دوره ای سال جاری متمرکز بر مشکلات اقتصادی به ویژه بیکاری و همچنین چگونگی اجرای قانون جدید بیمه های درمانی کشور است و بطور کلی راًی دهندگان آمریکائی در پی تغییر چهره های فعلی در کنگره آمریکا هستند و هر چند که در حال حاضر مسائلی مانند حضور نظامی آمریکا در افغانستان یا ادامه گفتگوهای صلح بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها در انتخابات سال جاری برای آنان مطرح نیست، با این همه نتایج انتخابات میان دوره ای آمریکا بی شک بر سیاست های خارجی کشور تاًثیر گزار خواهد بود.
" آلن لیشتمن"۱ استاد تاریخ در دانشگاه آمریکن که یکی از پانالیست های این جلسه بود، در پاسخ به این پرسش بخش فارسی صدای آمریکا که "اگر پرزیدنت اوباما نتواند اکثریت حزبی خود را در کنگره - حتی در مجلس نمایندگان – حفظ کند، این مسئله چگونه می تواند برسیاست خارجی وی در خاورمیانه تاًثیرگزار باشد گفت در آنچه به ایران مربوط می شود، پرزیدنت اوباما بهیچوجه سیاست خود را در انجام مذاکره با جمهوری اسلامی ایران رها نخواهد کرد و مسئله حمله نظامی به ایران را مورد ملاحظه قرار نخواهد داد.
پروفسور " لیشمن" قویاً بر این باور است که حتی اگر جمهوری خواهان اکثریت یکی از دو پیکره کنگره آمریکا یا حتی تنها مجلس نمایندگان را بدست بیآورند و سیاست خود را که عدم مذاکره با جمهوری اسلامی ایران درباره برنامه تسلیحات اتمی است، دنبال کنند؛ باز هم پرزیدنت اوباما بر مسئله مذاکره با ایران تاًکید کرده و آن را در سیاست خارجی اش دنبال خواهد کرد.
1Allen lichtman