لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۰

جرد کوشنر: پیشبرد صلح اسرائیلی-فلسطینی دشوار است؛ تلاش آمریکا ادامه می‌یابد


یکی از موضوع هایی که مشاور ارشد پرزیدنت ترامپ دنبال می کند، صلح خاورمیانه است.
یکی از موضوع هایی که مشاور ارشد پرزیدنت ترامپ دنبال می کند، صلح خاورمیانه است.

از سخنان داماد و مشاور ارشد پرزیدنت ترامپ که در یک دیدار خصوصی بیان شده و بخش هایی از آن در یک نشریه آمریکایی انتشار یافته، چنین بر می آید که جرد کوشنر نسبت به امکان پیشبرد صلح بین اسرائیل و فلسطینان چندان خوشبین نیست.

در پنج دهه گذشته، همه روسای جمهوری ایالات متحده از پرزیدنت دوایت آیزنهاور تا پرزیدنت باراک اوباما تلاش های بسیاری برای پیشبرد صلح به عمل آوردند که نتایج مورد انتظار را به دنبال نیاورد.

پرزیدنت ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی و پس از رسیدن به مقام ریاست جمهوری گفته که تصمیم دارد در راه پایان بخشیدن به نزاع دیرینه فلسطینی – اسرائیلی، بیشترین تلاش خود را به عمل آورد.

نشریه آمریکایی «وایرد مگازین» WIRED magazine در شماره روز سه شنبه خود بخشی از گفتگوی خصوصی جارد کوشنر با گروهی را که هویت آن افشا نشده است، منتشر ساخت. این اقدام موجب ناخشنودی کاخ سفید شد، زیرا کوشنر از هنگامی که از جانب رئیس جمهوری به رهبری تلاش ها به هدف پیشبرد صلح گزیده شده، سکوت پیشه کرده و از سخن گفتن درباره ماموریت خویش روی می گرداند.

به نوشتۀ این نشریه، کوشنر در آن ملاقات خصوصی در توجیه این شیوه کار خود گفت که گام نخستین برای میانجیگری، به دست آوردن اعتماد طرفین نزاع است و این هدف تنها از طریق محرمانه نگاه داشتن مواضع طرفین به دست می آید.

او گفت که از هنگام پذیرفتن این ماموریت، به مطالعه درباره تاریخ و ریشه های نزاع های خاورمیانه ادامه می دهد و با پیشینیان خود مشورت می کند و از دیدگاه های آنان آگاه می شود.

او دربارۀ تلاش ایالات متحده برای حل نزاع بیش از نیم قرن است ادامه دارد و چرا به نتیجه نرسیده است، گفت: بی تردید هر میانجی دارای ویژگیهای خود بوده و وی از خویش می پرسد که در مقایسه با آنان چه ویژگی دارد؟

از سخنان کوشنر چنین بر می آید که فاصله بین خواسته های اسرائیل و فلسطینی ها آنقدر زیاد است که ظاهرا پل زدن بر آن امکان ناپذیر می نماید.

فلسطینیان خواهان بازگشت به مرزهای پیش از جنگ شش روزه و اعلام شرق اورشلیم به عنوان پایتخت خود هستند و می گویند که همه آبادی های اسرائیلی نشین در کرانه باختری باید برچیده شود و فلسطینیانی که در جنگ سال ۱۹۴۸ ناچار به ترک خانه های خود شدند، باید اجازه یابند به خاک اسرائیل بازگردند.

هیچیک از این خواسته ها مورد موافقت دولت های اسرائیل قرار نداشته است.

کابینه کنونی بنیامین نتانیاهو راست گراترین دولت به روی کار آمده در اسرائیل محسوب می شود که برخی از احزاب ائتلافی در آن، برپایی کشور مستقل فلسطینی در کنار اسرائیل را قاطعانه رد می کنند. آن ها همچنین می گویند که فلسطینیان به چند دستگی دچار شده اند و محمود عباس فاقد استحکام قدرت می باشد، و در واقع شخصیت یا مقامی در میان فلسطینیان وجود ندارد که با او بتوان به توافق صلح رسید.

سخنان جرد کوشنر تنها بیانگر واقعیات امر از دیدگاه وی و اشاره به دشواری های آن می باشد و فاقد هرگونه ابراز یاس است و بی تردید تلاش های ایالات متحده در این زمینه ادامه خواهد یافت.

فلسطینی ها اعلام کرده بودند که قصد دارند هیاتی را دوباره به واشنگتن بفرستند تا جزئیات خواسته های خود را به آگاهی جارد کوشنر و دیگر مقامات کاخ سفید برسانند. ولی این دیدار که قرار بود چند هفته پیش صورت گیرد، عملی نشد و طرفین درباره علت آن از دادن توضیحات خودداری می کنند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG