رییس جمهوری آمریکا در دومین مرحله از نخستین سفر خارجی اش با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل، و محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی، دیدار و گفتگو کرد تا تمایل خود به پیشبرد روند صلح را نشان داده و با آن دو رهبر در میان بگذارد.
جرمی دایموند در وبسایت «سی ان ان» نوشته، پرزیدنت ترامپ با اشاره به گرمی روابط اسراییل و کشورهای عرب در پشت صحنه و تفاوت رویکرد دولت خود با دولت های قبلی آمریکا به آغاز مذاکرات صلح امیدوار است. اما، شرایط سیاسی میان اسراییلی ها و فلسطینی ها به طور عمده تغییری نکرده است. دولت نتانیاهو یکی از محافظه کارترین دولت های تاریخ اسراییل است و محمود عباس کنترل محکمی بر قدرت در میان فلسطینیان ندارد. بی اعتمادی میان دو طرف هم به قوت خود باقی است.
پرزیدنت ترامپ می کوشد خود را یک میانجی، فردی بی طرف و تسهیل کننده مذاکرات برای رسیدن به صلحی پایدار نشان بدهد.
رییس جمهوری آمریکا معتقد است مساله ممکن است به آن سختی که افراد طی سال ها از آن حرف زده اند نباشد.
ترامپ با اشاره به دیدارش با رهبران جهان عرب از جمله ملک سلمان، پادشاه عربستان، در ریاض گفت: «تمایلی بزرگ به صلح در سراسر جهان حس می شود. من این حس متفاوت نسبت به اسراییل را از کشورهایی دیده ام که احساس چندان خوبی درباره اسراییل نداشتند».
جرج میچل، فرستاده پیشین آمریکا به مذاکرات صلح خاورمیانه، می گوید کشورهای منطقه خلیج فارس مانند عربستان سعودی «به طور فزاینده ای با این واقعیت روبرو شده اند که چالش واقعی آن ها نه از اسراییل که ناشی از ایران است».
اگر چه مشکلات همچنان جدی است، اما دولت ترامپ با به کار گیری افراد بخش خصوصی در دولت روشی متفاوت را در پیش گرفته است. بر خلاف روسای جمهوری پیشین که خطوط معینی را برای دو طرف تعیین می کردند، پرزیدنت ترامپ چارچوبی برای رهبران اسراییلی و فلسطینی مشخص نکرده است.
* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.