وزارت خارجه ایالات متحده در بیانیهای نتایج نشستی که روز دوشنبه در کویت، درباره تقویت همکاریهای بینالمللی در زمینه ارتباطات عمومی به منظور مقابله با گروه موسوم به «دولت اسلامی» و افراطگرایی خشونتبار برگزار شد، را تشریح کرد.
یک هیات از سوی آمریکا به ریاست ریچارد استنگل، معاون وزیر خارجه ایالات متحده در امور سیاست عمومی، و ژنرال جان آلن نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در ائتلاف جهانی برای مبارزه با گروه افراطی دولت اسلامی (داعش) نیز در این نشست حضور یافت.
بر اساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا، هیاتهای دیگری از چندین کشور عضو ائتلاف بینالمللی علیه داعش در نشست کویت، که در حال حاضر ریاست شورای همکاری خلیج (فارس) را به عهده دارد، حضور یافتند.
ژنرال جان آلن در سخنانی در این نشست، دیدگاه باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده برای مقابله با تحرکات پیکارجویان افراطی داعش و نیز پیشبرد تلاشها برای ارائه دیدگاهی مثبت، که در تضاد با دیدگاه خشن و ایدئولوژی منفور داعش است، را تکرار کرد.
نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در ائتلاف جهانی علیه داعش همچنین از کشورهایی که به این ائتلاف پیوستهاند خواست تا همگام با پیشبرد اقدامات ائتلاف در مبارزه با داعش، اقدامات لازم در زمینه روابط عمومی و ارتباط با افکار عمومی را تقویت کنند تا از حمایتی که آن گروه درصدد جلب آن است، جلوگیری شود.
بنابر گزارشها، صدها نفر از شهروندان کشورهای اروپایی و غربی تاکنون به پیکارجویان گروه موسوم به دولت اسلامی پیوستهاند و دولتهای غربی از آن نگران هستند که این افراد، با بازگشت به کشورهای خود، دست به اقدامات تروریستی و خرابکارانه بزنند.
گروه سنی دولت اسلامی عراق و شام از خرداد ماه گذشته پیشرویهای خود در مناطق وسیعی از غرب و شمال عراق و همچنین شرق سوریه را آغاز کردند و پس از کشتار اقلیتهای قومی و مذهبی و تصرف بخشهای وسیعی از آن مناطق از طریق اعمال خشونت افراطی، با اعلام یک خلافت خودخوانده اسلامی نام خود را به گروه «دولت اسلامی» تغییر دادند.
این گروه در این مدت، برخی از شهروندان آمریکایی و اروپایی را نیز به اسارت خود در آورد و با آغاز کمک کشورهای غربی به دولت عراق در مبارزه با آن گروه چند نفر از آنها، از جمله دو شهروند آمریکایی و دو شهروند بریتانیایی، را گردن زدند.
در پی انتشار ویدئوهای مربوط به قتل وحشیانه شهروندان آمریکایی، باراک اوباما اواخر شهریور ماه، در نطقی تلویزیونی راهبرد ایالات متحده در مقابله با داعش را برای عموم تشریح کرد و خواستار تشکیل ائتلافی بینالمللی برای مبارزه با آن گروه افراطی شد.
تاکنون بسیاری از کشورها، از جمله برخی از کشورهای عرب منطقه، به ائتلاف جهانی به رهبری آمریکا در مبارزه با داعش پیوستهاند.