لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۴

تیلرسون به رهبران عراق: تحت کنترل و نفوذ ایران قرار نگیرید


آقای تیلرسون روز پنجشنبه در سوئیس حضور داشت.
آقای تیلرسون روز پنجشنبه در سوئیس حضور داشت.

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا می گوید، به رهبران عراقی گفته باید کشورشان را از کنترل و نفوذ جمهوری اسلامی ایران خارج سازند.

آقای تیلرسون که در جریان سفر خارجی خود در سوئیس صحبت می کرد، همچنین ضمن ابراز نگرانی از درگیری خشونت بار بین نیروهای امنیتی عراق و پیشمرگه های کرد، به بغداد توصیه کرد پیشنهاد کردها برای تعلیق نتایج رفراندوم اقلیم کردستان عراق را بپذیرد.

آقای تیلرسون گفت، عراق ضمن پیگیری منافع مشروع اقتصادی در روابط با ایران ، باید خود را از نفوذ جمهوری اسلامی ایران خارج کند.

وزیر خارجه آمریکا که چند روز قبل با نخست وزیر عراق ملاقات کرده بود گفت، آن چه ما به عراق توصیه می کنیم این است که باید ظرفیت اتکا به خود را توسعه دهد. واشنگتن از جنگ و خشونت بین دولت مرکزی عراق و دولت خود مختار اقلیم کردستان که پس از اعلام نتایح رفراندوم استقلال بروز کرد، نگران است.

آقای تیلرسون گفت، از این که طرفین نتوانستند به راه حلی مسالمت آمیز دست یابند ، مایوس شده است و از آقای عبادی خواسته است پیشنهاد اربیل برای تعلیق نتایج رفراندوم را بپذیرد.

رفراندوم استقلال کردستان عراق که ماه پیش برگزار شد ، موجب خشم بغداد ، تهران و آنکارا شده است. چهارشنبه اقلیم کردستان عراق در بیانیه ای اعلام کرد نتایج همه پرسی را تعلیق می کند اما دفتر نخست وزیری عراق روز پنجشنبه، در بیانیه ای به نقل از آقای عبادی گفت، پیشنهاد رهبران کردستان عراق برای تعلیق نتایج رفراندوم استقلال کردستان غیر قابل قبول است و تنها ابطال آن که پیروی از قانون اساسی است می تواند مورد قبول دولت مرکزی عراق قرار گیرد.

دفتر آقای عبادی پنجشنبه، از آغاز عملیاتی گسترده برای آزاد سازی آخرین مناطق تحت کنترل داعش ، قائم و راوه در نزدیکی مرز سوریه در حاشیه رودخانه فرات خبر داد.

تلویزیون دولتی عراق نیروهای نظامی آن کشور و شبه نظامیان مورد حمایت ایران، حشد شعبی را نشان داد که این عملیات را آغاز کردند.

آقای عبادی در تهران گفت، پیکارجویان تنها یک انتخاب دارند، مرگ یا تسلیم.

آمریکا که چهارده سال پیش ، پس از سرنگونی صدام حسین، شاهد به قدرت رسیدن دولت شیعه عراق بود ، هم اکنون پنج هزار نیروی نظامی در آن کشور دارد و پشتیبانی هوایی ، آموزش و سلاح برای ارتش عراق در جنگ با داعش را فراهم کرده است.

ایران نیز تامین کننده مالی شبه نظامیان شیعه عراقی موسوم به حشد شعبی است که در کنار ارتش عراق با داعش می جنگند.

بغداد سال ها تلاش کرده است که با هیچ کدام، نه واشنگتن و نه تهران در تضاد قرار نگیرد. اما واشنگتن به بغداد به طور مستمر گفته، داعش تنها نیروی منفی و مخرب در منطقه نیست.

از سوی دیگر اچ آر مک‌مستر مشاور امنیت ملی کاخ سفید می گوید، شبه نظامیان مورد حمایت ایران به خشونت های فرقه ای در منطقه بی ثبات خاورمیانه دامن می زند.

وی به تازگی گفت، ایران در ایجاد تفرقه در دولت منطقه ای کردستان، انشعاب در حزب سلیمانیه ، اتحادیه مهینی کردستان نقشی اساسی ایفا کرد، و از اختلافات بین آن ها به نفع خودش استفاده می برد که نگران کننده است.

وزیر خارجه آمریکا در دیدار هفته جاری خود از عربستان سعودی و قطر خواستار روابط نزدیکتر کشورهای حاشیه خلیح فارس از جمله عربستان سعودی با عراق شد تا بتوانند علیه نفوذ ایران در منطقه مقابله کنند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG