لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۳

مایک پنس در نشست آزادی مذهبی: مردم ایران به تلاش برای رسیدن به آزادی ادامه دهند


معاون رئیس جمهوری آمریکا بخشی از سخنانش را در نشست پیشبرد آزادی مذهبی به ایران اختصاص داد.
معاون رئیس جمهوری آمریکا بخشی از سخنانش را در نشست پیشبرد آزادی مذهبی به ایران اختصاص داد.

معاون رئیس جمهوری ایالات متحده که سخنران نشست «برای پیشبرد آزادی مذهبی» با حضور نمایندگان حدود ۸۰ کشور بود، در بخشی از سخنانش به نقض حقوق فعالان مذهبی در ایران اشاره کرد و از مردم ایران خواست به تلاش خود ادامه دهند.

مایک پنس روز پنجشنبه ۴ مرداد، در سخنرانی خود در جمع نمایندگان ۸۰ کشور در نشست برای پیشبرد آزادی مذهبی به ایران اشاره کرد و گفت: نگاهی به کشور شماره یک حامی تروریسم بیاندازیم. مسیحیان، سنی ها، و بهائیان کمترین آزادی را در ایران دارند. آنها مدام مورد حمله هستند و حتی کشته می شوند.

معاون رئیس جمهوری آمریکا افزود: در سال گذشته بیش از ۲۰ ایرانی کرد سنی به جرم آنچه «جنگ علیه خدا» نامیده شد، کشته شدند. این ادعایی است که جمهوری اسلامی برای جنایات خود دارد.

اشاره مایک پنس به «نقض آزادی مذهبی» توسط حکومت جمهوری اسلامی ایران

آقای پنس افزود: بگذارید از اینجا پیامی به مردم ایران بدهم. ما با فعالیت خرابکارانه دولت شما مخالفیم؛ اما با شما هستیم. ما برای شما دعا می کنیم. از شما می خواهیم در مسیر آرمان آزادی و یک آینده صلح آمیز برای ملت تان با شجاعت به کارتان ادامه بدهید.

پیام مایک پنس به نقل از مردم آمریکا برای مردم ایران؛ ناامید نشوید

آقای پنس در بخش دیگری از سخنانش به کشورهایی که نقض آزادی مذهبی در آنها وجود دارد اشاره کرد و گفت ۸۳ درصد مردم جهان در کشورهایی هستند که آزادی مذهبی نیست یا مورد آزار حکومت و حتی مذهبیون قرار دارند.

معاون رئیس جمهوری آمریکا به چین اشاره کرد و گفت از سال ۱۹۹۰، بودایی ها، مسلمانان و مسیحیان مورد آزار قرار می گیرند.

آقای پنس افزود: در حالیکه امیدواریم رابطه آمریکا و کره شمالی بهبود پیدا کند، پیونگ یانگ رفتار بسیار بدی با فعالان اقلیت مذهبی داشته است. گرسنگی، سقط جنین، قتل و اردوگاه های کاری مجازات فعالان این اقلیت ها در کره شمالی بوده است.

آقای پنس در بخشی از سخنان خود به اروپا اشاره کرد و گفت متاسفانه هفتاد سال بعد از همه سوزی یهودیان، یا هولوکاست،در برخی نقاط اروپا فشار بر یهودیان وجود دارد.

مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا در بخش پایانی سخنان خود با انتقاد از ادامه بازداشت خانگی یک کشیش آمریکایی در ترکیه خطاب به رئیس جمهوری ترکیه گفت: یا کشیش برانسون را آزاد کنید، یا منتظر عواقب آن از جمله تحریم ترکیه باشید.

گزارش درباره ایران و دیگر کشورها

نشست امروز که به ابتکار وزارت خارجه آمریکا برگزار شده، با سخنان مایک پمپئو افتتاح شد.

آقای پمپئو وزیر خارجه آمریکا از پرزیدنت ترامپ برای زمینه سازی برگزاری چنین نشستی تشکر کرد و گفت حدود ۸۰ کشور نمایندگانی در این نشست دارند.

وی افزود: آزادی مذهبی یکی از مهمترین ارزش های جامعه آمریکایی است. اما این فقط به آمریکا وابسته نیست و دهه ها پیش سازمان ملل خواستار به رسمیت شناختن حق آزادی مردم از سوی کشورها شده بود.

آقای پمپئو همچنین با تقدیر از کشورهایی که در آزادی مذهب پیشرفت هایی داشته‌اند گفت: کار ازبکستان را برای تضمین آزادی مذهبی را تقدیر می کنیم. برخی کشورهای خاورمیانه هم چنین کرده اند. این آزادی زمینه ساز توسعه اقتصادی کشورها می شود.

وزیر خارجه آمریکا در بخش پایانی سخنانش گفت که درباره میانمار، چین و ایران گزارشی از نادیده گرفتن آزادی مذهبی منتشر خواهیم کرد.

ایران از جمله کشورهایی است که در گزارش سالانه وزارت خارجه وضعیت آزادی مذهب در آن بسیار بد گزارش شده است.

تنها یک ماه پیش وزارت خارجه آمریکا گزارش سالانه بین المللی آزادی مذهبی امسال را منتشر کرد که در این گزارش که به نقض آزادی مذهبی در حدود ۲۰۰ کشور در یکسال گذشته پرداخت و به ایران و چند کشور دیگر از جمله عربستان سعودی به عنوان کشورهایی که موارد متعدد نقض آزادی مذهبی دارند، اشاره شده است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG