امام جمعه اهل سنت زاهدان با بیان اینکه همچنان از سفر به خارج محروم است، از محدودیت سفر به دیگر استانها در ایران خبر داد.
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی روز شنبه ۳۰ تیر در گفت و گو با روزنامه اعتماد گفت که امسال قصد سفر به قطر برای دیدار با برخی از خویشاوندان خود را داشت اما با مخالفتهایی روبرو شد.
او گفت: «احساس کردم که رابطه قطر و ایران خیلی نزدیک است و آنجا هم خویشاوند مقیم داریم که خیلی درخواست میکنند که بیایید ملاقات ما. من نیت کردم بروم. فکر نمیکردم که از سفر من جلوگیری میکنند. ویزا و بلیت هم گرفتیم. به تهران که آمدم فهمیدم که راضی نیستند. جاهای دیگر هم همینطور است.»
مولوی عبدالحمید که یکی از برجستهترین شخصیتهای اهل سنت در ایران محسوب میشود، پیشتر نیز از سفر به خارج از کشور، از جمله سفر به عربستان سعودی برای شرکت در یک اجلاس مذهبی، منع شده بود.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخش دیگری از مصاحبه خود با روزنامه اعتماد، از مخالفت مقامهای امنیتی و استانی با سفر او در داخل کشور نیز سخن گفت و از مخالفت با سفر او به منطقه ای در غرب استان سیستان و بلوچستان، همجوار با مرز کرمان خبر داد. او گفت که استاندار کرمان با این سفر مخالفت کرد.
مولوی عبدالحمید، اردیبهشت امسال نیز از نهادهای امنیتی خواستار لغو ممنوعیت سفر روحانیون اهل سنت به مناطق سنی نشین شد. او که در خطبههای نماز جمعه زاهدان سخن می گفت این ممنوعیت را مغایر با قانون اساسی کشور دانست و گفت که هیچ ارگانی حق ندارد مانع از سفر یک فرد از یک استان به استان دیگر شود.
پیشتر برخی از روحانیون اهل سنت ایران از محدودیتهای ایجاد شده از سوی وزارت اطلاعات برای آنها برای سفر به مناطق مختلف کشور خبر داده بودند.
دولت ایالات متحده آمریکا بارها از محدودیت و تبعیض علیه اقلیت های مذهبی در ایران انتقاد کرده است. در آخرین گزارش سالانه آزادی مذاهب، که وزارت خارجه آمریکا خرداد امسال منتشر کرد، آمده است که وضعیت آزادی مذهب در جمهوری اسلامی ایران، هم برای ادیان رسمی و هم برای ادیانی که جمهوری اسلامی آنها را به رسمیت نمی شناسد، بدتر شده است.
در بخشی از این گزارش آمده است که سنیهای ایران در مناطق توسعه نیافته حضور دارند و در استخدام آنها در پست دولتی تبعیض صورت میگیرد. بسیاری از فعالان سنی از رفتارهای بسیار خشن حکومت به خاطر اقدامات مذهبی خبر داده اند. درخواست سنیها برای احداث مسجد رسمی در تهران رد شده و آنها به نماز خواندن در سالن های کوچکتر تحت عنوان «نمازخانه» محدود شده اند.