نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد روز سه شنبه گفت دولت میانمار مانع سفر نمایندگان شورای امنیت و دیگر گروهها به استان راخین میشود، چرا که میخواهد ادعاهایش در رد نسلکشی اقلیت روهینگیا به چالش کشیده نشود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نیکی هیلی در نشست شورای امنیت برای بررسی حوادث چند ماه گذشته در غرب میانمار و عملیات نیروهای امنیتی آن کشور علیه مسلمانان روهینگیا گفت شورا باید نیروهای مسلح میانمار را مسئول بداند.
وی گفت شورای امنیت باید ارتش میانمار را بابت اقداماتی که در راخین انجام داده پاسخگو بداند و آنگ سان سوچی – که در عمل رهبر آن کشور محسوب میشود – را برای به رسمیت شناختن آن «اقدامات هولناک» تحت فشار بگذارد.
در پی تشدید تنشها بین «ارتش آزادیبخش»، که خود را به روهینگیا منتسب میکند و دولت میانمار، عملیات ویژه امنیتی در شهریور ماه آغاز شد؛ عملیاتی خشونتبار که منجر به آوارگی حدود نیم میلیون روهینگیایی در بنگلادش شد.
نماینده فرانسه نیز در نشست امروز خطاب به چهارده عضو دیگر این شورا گفت کشتار مسلمانان روهینگیا در میانمار – که خبرگزاری رویترز گزارشی ویژه از آن تهیه کرده است – میتواند مصداق «جنایت علیه بشریت» تلقی شود.
پیش از برگزاری نشست شورای امنیت درباره میانمار، ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه و پنج کشور سوئد، لهستان، هلند، قزاقستان و گینه استوایی، خواستار بررسی وضعیت پناهجویان روهینگیا و اقدامی جهت رسیدگی به آن شدند.
از زمان آغاز بحران میانمار، روسیه و چین - دو عضو دیگر دائم شورای امنیت - از حکومت نظامیان در آن کشور حمایت کرده و با هرگونه اقدام شورای امنیت در واکنش به خشونتها و همچنین کمکرسانی به آوارگان رهینگیا، مخالفت کردهاند.