لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۰

دیپلمات کهنه‌کار آمریکایی از هیات مشاوره بحران روهینگیا در میانمار کناره‌گیری کرد


آقای ریچاردسون زمانی سفیر آمریکا در سازمان ملل بود.
آقای ریچاردسون زمانی سفیر آمریکا در سازمان ملل بود.

«بیل ریچاردسون» دیپلمات کهنه کار آمریکائی با متهم کردن هیات «مشاوره بحران روهینگیا» به تلاش برای سرپوش گذاشتن بر جنایات انجام شده، به اعتراض از این هیات کناره گیری کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد، انگ سان سوچی رهبر میانمار را به فقدان «رهبری اخلاقی» متهم کرد.

بیل ریچاردسون که در کابینه بیل کلینتون وزیر انرژی آمریکا بود، بعد از بحران روهینگیا، از سوی آنگ سان سوچی عضو هیات «مشاوره بحران روهینگیا» شد. وی به تازگی و در جریان سفر هیات ده نفری مشاوره بحران روهینگیا به استان راخین در میانمار، کناره گیری خود را از این هیات اعلام کرد.

۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیائی براثر حمله های نظامیان و بودائیان ستیزه جوی میانمار به ترک آن کشور و فرار به بنگلادش ناچار شده اند . وضعیت این آوارگان یک بحران بزرگ انسانی در آسیا ایجاد کرده است.

بیل ریچاردسون می گوید دلیل عمده کناره گیری اش تلاش هیات مشاوره در ماستمالی کردن بحران انسانی راخین بوده و اینکه هیات به صورت «جوخه هوراکشان» حکومت میانمار درآمده است.

بیل ریچاردسون گفت در دیدار روز دوشنبه با آنگ سان سوچی موضوع آزادی دو گزارشگر خبرگزاری رویترز را که در میانمار زندانی اند مطرح کرده اما خانم سوچی با ابراز خشم پاسخ داده است که موضوع خبرنگاران جزو ماموریت هیات نبوده است.

سخنگوی خانم سوچی هم روز پنجشنبه به رویترز گفت هیات مشاوره تنها در موضوع راخین گفتگو خواهد کرد اما آقای ریچاردسون بحث را به خارج از حوزه ماموریت هیات کشانده است.

سخنگو از اینکه بیل ریچاردسون از هیات کناره گیری کرده،ابراز تاسف کرده و علت آن را یک سوء تفاهم قلمداد کرده است.

در واشنگتن «هدر نائرت» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن ابراز نگرانی از تصمیم آقای ریچاردسون دایر برکناره گیری از هیات ده نفری مشاوره بحران میانمار گفت این یک ماموریت شخصی بوده که بیل ریچاردسون خود برای پیوستن به هیات اتخاذ کرده بود.

خانم نائرت با تاکید بر اینکه موفقیت هیات مشاوره به تصمیم نظامیان میانمار بستگی دارد گفت واشنگتن از تلاشهای همراه با حسن نیت در اجرای توصیه های کمیسون استقبال می کند.

ریاست هیات ده نفری بحران راخین را «کوفی عنان» دبیر کل پیشین سازمان ملل برعهده دارد.

پیشتر آقای ریچاردسون گفته بود هدف او از سفر به میانمار، آزادی خبرنگاران رویترز است.

«وا لونه» و «کیاو سو او» دو گزارشگر رویترز که خبرهای بحران را گزارش می کردند روز ۱۲ دسامبر سال پیش بازداشت شدند.دادستان میانمار برای هریک از این دو روزنامه نگار درخواست مجازات ۱۴ سال زندان را کرده است.

شهریور ماه گذشته، بعد از تنش ارتش آزادیبخش که خود را به روهینگیا منتسب می کند، نظامیان میانمار به استان راخین حمله کردند. درگیری و خشونت ارتش موجب مهاجرت بیش از نیم میلیون نفر به بنگلادش شد.

میانمار با اکثریت بودایی، مسلمانان روهینگیا را به رسمیت نمی شناسد و همزمان خشونت ها علیه این گروه را رد می کند. با این حال، آمریکا و سازمان ملل از خشونت نظامیان علیه روهینگیا انتقاد شدید کرده اند. وزارت خارجه آمریکا بعد از ابراز نگرانی در اواخر شهریور، ضمن کمک ۲۲ میلیون دلاری در مهرماه، در اواخر مهر رسما توسط وزیر خارجه آمریکا، ارتش میانمار را مسئول خشونت ها نامید. آذرماه نیز آقای تیلرسون، خشونت ها علیه روهینگیا را رسما «پاکسازی قومی» نامید.

بعد از سفر پاپ فرانسیس به میانمار، دولت آنگ سان سوچی خواستار بازگشت مسلمانان روهینگیا شد اما سازمان ملل می گوید هنوز استان راخین برای آنها امن نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG