با نزدیک شدن انتخابات مقدماتی در ایالت مهم و پرجمعیت نیویورک، داوطلبان نامزدی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از هر دو حزب عمده جمهوریخواه و دموکرات، تلاشهای تبلیغاتی خود را برای جذب حداکثری رای مردم در این ایالت با دو چندان کردهاند.
سناتور برنی سندرز، تنها رقیب هیلاری کلینتون داوطلب پیشتاز حزب دموکرات در این رقابتها، در یک گردهمایی تبلیغاتی در حضور طرفداران خود، خواستار حضور مردم در پای صندوقهای رأی برای محَقق ساختن "تغییرات واقعی" در کشور شد.
او که مروج ایده "انقلاب سیاسی" است، گفت "هدف اصلی کارزار ما، نشان دادن این واقعیت است که تغییرات هیچگاه از بالا به پایین رخ نمیدهد. همواره از پایین به بالاست. وقتی بتوانیم در برابر دونالد ترامپهای جهان که خواهان تفرقه در بین ماهستند بایستیم، بر همه مشکلات پیروز خواهیم شد."
سناور ۷۴ ساله ایالت ورمانت در ادامه سخنان خود در این تجمع که چهارشنبه شب برگزار شد، گفت "من بارها از خانم کلینتون خواستهام که موضعش را در برابر افزایش مالیات بر ثروتمندان و هزینه آن برای دریافت کنندگان تامین اجتماعی را آشکارا بگوید؛ اما هنوز پاسخی نگرفتهام."
آقای سندرز که خود را یک سوسیال-دموکرات معرفی کرده است، همچنین با حضور در اجتماع اعتصاب کارگران اعتصابی شرکت مخابراتی ورایزون، حمایت خود را از آنچه وی "شجاعت ایستادگی در برابر شرکتهای بزرگ" عنوان کرد، ابراز داشت.
هیلاری کلینتون نیز که از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۹ یکی از دو سناتور ایالت نیویورک بوده است، شب گذشته با حضور در نشستی که به همت کشیش اَل شارپتون، یکی از رهبران آمریکایی آفریقایی تبار جنبش مدنی، از رقبای جمهوریخواه خود به شدت انتقاد کرد.
وزیر خارجه پیشین دولت باراک اوباما در این نشست گفت "آقای دونالد ترامپ، پیشتاز رقابتها، در برنامه تلویزیونی حاضر نشد آشکارا، یک نژادپرست آمریکا که از کارزارش حمایت کرده را محکوم کند. او همان کسی است که تلاش کرد با راه انداختن جنبش محل تولد، مشروعیت پرزیدنت اوباما را زیر سئوال ببرد."
داوطلب پیشتاز دموکراتها در ادامه حملات خود علیه داوطلب پیشتاز حزب جمهوریخواه، گفت "او مهاجران مکزیکی را قاتل و تجاوزکار نامیده است. او میخواهد از ورود مسلمانان به آمریکا جلوگیری کند. البته سناتور تد کروز نیز بهتر از او نیست، چرا که گفته مسلمانان آمریکایی باید مانند مجرمین، تحت نظر قرار بگیرند."
در سوی دیگر، دونالد ترامپ که آخرین نظرسنجیها او را پیروز انتخابات مقدماتی ایالت نیویورک پیش بینی کردهاند، شب گذشته با حضور در شهر پیتزبرگ در ایالت پرجمعیت و صنعتی پنسلوانیا که برگزار کننده انتخابات مقدماتی در هفتم اردیبهشت ماه خواهد بود، خود را "بهترین فرد شایسته (مقام) ریاست جمهوری" دانست.
این سرمایهدار میلیاردر آمریکایی گفت "من نمیخواهم از واژگان بد استفاده کنم، اما باید این واقعیت را بگویم که کشورمان توسط مقامات بیکفایت و متقلب اداره میشود، و من جلوی آنها را خواهم گرفت ... من مدیون این کشور هستم، که مرا به اینجا رسانده و اکنون وقت آن رسیده که دینم را ادا کنم."
تا پیش از انتخابات مقدماتی نوزدهم آوریل (۳۱ فروردین ماه) در ایالت نیویورک، دونالد ترامپ توانسته در انتخابات مقدماتی حمایت ۷۴۳ نماینده حزبی را در رقابتهای حزب جمهوریخواه کسب کند. برای کسب نامزدی نهایی حزب، داوطلبان به حمایت ۱۲۳۷ نماینده حزبی نیاز دارند.
در انتخابات نیویورک ۹۵ نماینده حزبی برای جمهوریخواهان وجود دارد.
در اردوگاه دموکراتها هم هیلاری کلینتون توانسته است ۱۷۵۸نماینده حزبی را از آن خود کند، در حالی که برنی سندرز تاکنون حمایت ۱۰۳۸ نماینده حزبی را از آن خود کرده است. برای کسب نامزدی نهایی حزب دموکرات، به حمایت ۲۳۸۳ نماینده حزبی نیاز است.
در انتخابات نیویورک ۲۴۷ نماینده حزبی برای دموکراتها وجود دارد.