لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۲۹

کاخ سفید درخواست اوکراین برای دریافت اسلحه را رد کرد


پوروشنکو در اجلاس مشترک کنگره، پنجشنبه ۱۸ سپتامبر۲۰۱۴ ، واشنگتن.
پوروشنکو در اجلاس مشترک کنگره، پنجشنبه ۱۸ سپتامبر۲۰۱۴ ، واشنگتن.

کاخ سفید روز پنجشنبه خودداری خود را از افزودن اسلحه به بسته کمک های آمریکا به اوکراین اعلام کرد. این به رغم درخواست پرشور پرزیدنت پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری کشور جنگ زده اوکراین برای دریافت کمک های نظامی بیشتر بود.

دولت اوباما ۴۶ میلیون دلار تجهیزات امنیتی غیر مهلک و ۷ میلیون دلار برای سازمان های امدادگر و کمک های بشردوستانه به مردم اوکراین، که از جنگ بین نیروهای دولتی و جدایی طلبان هوادار روسیه در شرق این کشور آسیب دیده اند،کمک می کند.

بیانیه کاخ سفید اندکی پس از سخنان پوروشنکو در یک اجلاس مشترک کنگره منتشر شد. پیش از آن پوروشنکو با جان کری وزیر خارجه آمریکا گفت و گو کرده بود.

پوروشنکو در این سخنان علاوه بر کمک های غیر مهلک خواستار دریافت حمایت سیاسی و تجهیزات نظامی بیشتر شد.

پوروشنکو گفت پتو و عینک شب نما مهم است «اما نمی توان با پتو جنگ کرد».

بسته کمکی آمریکا شامل تجهیزات زرهی پوششی، کلاه خود، خودرو، وسایل دید در شب، رادیوهای پیش رفته، قایق های گشتی، رادارهای موشک یاب، چادر و اونیفرم است. مشاوران نظامی و غیرنظامی آمریکا نیز به ارتقای ظرفیت دفاعی اوکراین کمک خواهند کرد.

کمک جدید، میزان کمک های آمریکا به اوکراین را به ۲۹۱ میلیون دلار به علاوه یک میلیارددلار تضمین وام می رساند. دولت اوباما از بیم تشدید تنش ها از دادن اسلحه و کمک های نظامی مرگبار به اوکراین خودداری می کند.

پوروشنکوف در سخنرانی اش در کنگره ، که با استقبال گرم قانون گذاران روبرو شد، گفت کشورش خواستار حمایت مداوم دیپلماتیک و اقتصادی امریکا، مانند افزایش تحریم ها بر روسیه است تا اوکراین بتواند شبه جزیره کریمه را از روسیه پس بگیرد.

آمریکا و اتحادیه اروپا در چند نوبت روسیه را مورد تحریم اقتصادی قرار داده اند

پوروشنکو گفت روسیه با نقض توافق درمورد رعایت تمامیت ارضی اوکراین در قبال مبادله انبار تسلیحات اتمی قابل ملاحظه این کشور، جنگی با ابعاد گسترده را علیه اوکراین آغاز کرده است.

او گفت« با یک حرکت جهان در زمان به عقب برگشت و به دوران تجاوزهای ارضی، ایجاد منطقه نفوذ، تجاوزها و الحاق های تبهکارانه برگشت». او افزود:«نظام بین المللی کنترل و مقابله که پس از جنگ دوم بوجود آمد[اکنون] به کلی نابود شده است.»

این نخستین بار است که پوروشنکو در برابر کنگره امریکا سخن می گوید. پوروشنکو در ماه مه و در بحبوحه شورش جدایی طلبان به ریاست جمهوری انتخاب شد. اوکراین، ناتو، و آمریکا روسیه را مسئول دامن زدن به بحران اوکراین و حمایت از شورشیان می داند. روسیه این سخنان راتکذیب می کند.

پوروشنکو در ۵ سپتامبر طرح آتش بسی را که به طور عمده توسط ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه پیشنهاد شده بود پذیرفت. اوکراین و ناتو معتقدند که پوتین ماه گذشته و هنگامی که سربازان اوکراین در حال پس گرفتن دو قلعه آخر جدایی طلبان در شهرهای لوهانسک و دونتسک بوده اند، با فرستادن نیرو و اسلحه به شرق اوکراین از آنان حمایت کرده است.

درحالی که آن دو منطقه در دست جدایی طلبان باقی مانده، پورو شنکو وعده داد که در قبال استقرار صلح به آن ها خودمختاری بدهد. با این حال جنگ های پراکنده بین شورشیان و نیروهای اوکراین ادامه دارد.

پوروشنکو گفت خواستار صلح است و هرچه برای رسیدن به صلح از دستش برآید خواهد کرد. «آماده ام به کسانی که در مناطق جدایی طلب زندگی می کنند حقوقی بیش از آنچه بخش های دیگر در سراسر تاریخ اوکراین داشته اند تفویض کنم. آماده ام در مورد همه چیز مذاکره کنم، تنها درمورد یک چیز مذاکره نمی کنم و آن قطعه قطعه کردن اوکراین است».

کریس ون هولن، نماینده دمکرات از مریلند پس از سخنان پوروشنکو گفت از درخواست او برای گرفتن سلاح های دفاعی مانند سیستم ضدتانک حمایت می کند اما زمان آن را« آنچه در میدان جنگ و میز مذاکره روی خواهد داد» تعیین می کند.

سناتور باب کراکر جمهوری خواه از تنسی، گفت «روس ها در حال حاضر ۴۰ هزار نیرو در مرز دارند و پیش از آن که وارد اوکراین شوند» آمریکا باید اوکراین را با سلاح های مهلک مجهز کند.

XS
SM
MD
LG