وزیر «امورآسیا و خاورمیانه» دولت بریتانیا، ضمن ابراز نگرانی در خصوص احیای برجام گفت : بریتانیا «نگران برنامه هستهای ایران» است.
خانم میلینگ با بیان اینکه در صورت عدم دستیابی به توافق برای احیای برجام ، بریتانیا گزینههای خود را بررسی خواهد کرد افزود : «اگر مذاکرات شکست بخورد، باید ببینیم چه گزینه دیگری در دسترس ما است».
مذاکرات در مورد «برنامه هستهای تهران» هفته گذشته، بعد از سه ماه پیش بنبست ، بهصورت «مذاکره غیر مستقیم میان ایران و آمریکا» در قطر، پیگیری شد اما این مذاکره هم بدون هیچ پیشرفت قابل توجهی پایان یافت.
وزیر «امورآسیا و خاورمیانه» دولت بریتانیا همچنین گفت : «از ماه مارس یک توافق قابل اجرا، روی میز است اما ایران با تکیه بر خواستههایی که فراتر از برجام است، از شکلگیری این توافق جلوگیری میکند»
با توجه به عدم پیشرفت، ایالات متحده اعلام کرده «قرار نیست دور جدیدی از مذاکرات برگزار شود».
بر اساس توافق هستهای که در سال ۲۰۱۵ انجام شد و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا این کشور را در سال ۲۰۱۸ بهطور یکجانبه از آن خارج کرد «ایران موظف است که در ازای لغو تحریمها، غنیسازی اورانیوم را محدود کند»
بهتازگی فرانسه، آلمان و بریتانیا با صدور بیانیهای ایران را به «برداشتن گامهای بیسابقه برای تسریع روند برنامه هستهایاش» متهم کردهاند.
مذاکرات «احیای برجام» از ماه مارس گذشته متوقف شده بود. این توقف، ابتدا به دلیل کارشکنیهای روسیه و سپس مطالبات فرابرجامی ایران از جمله «حذف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمانهای تروریستی» بود.
اکنون نماینده آمریکا میگوید «مطالبات قبلی، در مذاکرات روزهای گذشته در قطر نیز همچنان توسط ایران مطرح شدهاند».