توبیاس بیلستروم، وزیر امور خارجه سوئد، روز پنجشنبه از مواجهه با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در ارتباط با توطئه ترور سه شهروند سوئدی یهودی توسط عوامل جمهوری اسلامی در خاک سوئد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، او طرح ترور این سه شهروند سوئدی یهودی توسط عوامل حکومت ایران در خاک سوئد را «بسیار منفی» خواند و تصریح کرد دولت سوئد این موضوع را «بسیار جدی» میگیرد.
آقای بیلستروم گفت دیدگاه سوئد در ارتباط با این موضوع را به وضوح به اطلاع همتای ایرانیاش رسانده و به او گفته که این اقدام عوامل جمهوری اسلامی چه تاثیری بر روابط دو کشور خواهد گذاشت.
توبیاس بیلستروم همچنین افزود این مساله را با همتایان خود در اتحادیه اروپا به بحث خواهد گذاشت.
به گفته وزیر امور خارجه سوئد، تبادل نظر کشورهای عضو اتحادیه اروپا در این باره، برای همکاریهای میان آنها سودمند است.
دو تن از عوامل حکومت ایران که سال ۲۰۱۵ با جعل هویت خود به عنوان «پناهنده افغانستانی» به سوئد رفته بودند، در آوریل سال ۲۰۲۱ به اتهام توطئه برای ترور سه شهروند سوئدی یهودی دستگیر شدند اما پس از ۱۰ ماه اجازه بازگشت به ایران یافتند.
رادیو سوئد در گزارش تحقیقی هفته گذشته خود هویت این دو عامل جمهوری اسلامی را مهدی رمضانی و فرشته صناعیفرید عنوان کرد.
طبق گزارش مزبور، آرون ورشتندیگ، رئیس شورای رسمی جوامع یهودی سوئد، یکی از هدفهای این نقشه ترور بود.
یکی دیگر از اهداف این توطئه جمهوری اسلامی، ساسکیا پانتل فعال سوئدی-اسرائیلی است که در مصاحبهای اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا گفت سفارت جمهوری اسلامی در سوئد نقش «هدایتکننده» عملیات ترور را بر عهده دارد.
به گفته این فعال سوئدی-اسرائیلی، اینکه جمهوری اسلامی نهادهای محل فعالیت آنها را به عنوان «بازوی دولت اسرائیل» میبیند و برای ترور آنها توطئه طراحی میکند، جنایتی نه تنها «تروریستی» بلکه «بسیار یهودستیزانه» است.
خانم پانتل در ادامه گفت یکی از دو نفر در سمت دیپلماتیک در سوئد بوده و سرویسهای امنیتی این کشور چند سالی او را تحت نظر داشتهاند و در نهایت او به ماموریت خود در سوئد خاتمه داده و پیش از اینکه تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد به ایران بازگشته است.
به گفته این شهروند اسرائیلی-سوئدی، شخص دیگر نیز به سفارت کمک میکرد و «قطعا» هر دو نفر در کمک کردن به دو نفری که از سوی جمهوری اسلامی به سوئد فرستاده شده بودند، دست داشتند.
ساسکیا پانتل تصریح کرد دولت سوئد اولا نباید اجازه ورود دو عامل توطئه ترور به این کشور را میداد و ثانیا پس از دستگیری نباید آنها را رها میکرد.
به گفته او، سوئد از دهه ۸۰ میلادی بارها و بارها نتوانسته افرادی را که با ماموریت آسیبرساندن به شهروندان سوئدی به این کشور میآیند و هویت خود را تغییر میدهند، شناسایی کند.
خانم پانتل افزود زمان آن فرارسیده که جهان غرب و بهویژه دولتهای اروپایی همچون سوئد که با جمهوری اسلامی روابط دیپلماتیک دارند، پشتیبانی واقعی از مردم ایران را آغاز کنند و همین امروز روابط دیپلماتیک خود با جمهوری اسلامی را قطع کنند.
مشروح مصاحبه بخش فارسی صدای آمریکا با این شهروند سوئدی-اسرائیلی هدف توطئه ترور جمهوری اسلامی: