لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۳

واکنشها به مراسم افطار حسن روحانی با اصولگرایان و اصلاح طلبان


واکنشها به مراسم افطار حسن روحانی با اصولگرایان و اصلاح طلبان
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:22 0:00

مراسم افطار حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران با گروهی از احزاب سیاسی با حاشیه هایی روبرو شده است.

خبرگزاری فارس گزارش داده است که گروهی ازفعالان سیاسی اصولگرا دراعتراض به آنچه «حمایت از سران فتنه» در این جلسه خوانده اند جلسه را ترک کردند. گروهی دیگر از رسانه های داخلی ایران این ادعا را رد کرده اند.

این اولین مراسم افطار مشترک رئیس جمهوری ایران با حضور چهره های سیاسی اصولگرایان و اصلاح طلبان بوده است.

حسن روحانی در این جلسه که چهارشنبه شب برگزار شد، گفت «بنای احزاب در فعاليت‌های سياسی نبايد بر اين باشد که يکی بر ديگری پيروز شود و يا يکی ديگری را حذف کند.»

غلامعلی حداد عادل و کاظم جلالی دو نماینده اصولگرای مجلس و اسدالله بادمچیان ،عضوهیئت موتلفه اسلامی از سوی اصولگرایان و الهه کولایی، قدرت الله علیخانی وغلامحسین کرباسچی از سوی اصلاح طلبان در این جلسه سخنرانی کردند.

به نوشته سایت کلمه در این جلسه غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با «سید مظلوم» خواندن میر حسین موسوی خواستار رفع حصر او و مهدی کروبی شد.

میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی از بهمن ماه سال ۱۳۸۹ در حصر خانگی هستند.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و هواداران او میرحسین موسوی و مهدی کروبی را «سران فتنه» می نامند.

در واکنش به این موضوع غلامرضا مصباحی مقدم، عضو جامعه روحانیت مبارز به خبرگزاری فارس گفته است گروهی از اصولگرایان این جلسه را ترک کردند.

محسن رهامی، دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها اما به خبرگزاری ایلنا گفته است که کسی جلسه را ترک نکرد.

جبهه پیروان خط امام و رهبری هم در اطلاعیه ای نوشته است خط قرمز نظام در این جلسه رعایت نشد.

حاشیه های افطار حسن روحانی با احزاب سیاسی
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00

در تصاویری که سایت نهاد ریاست جمهوری ایران از این مراسم افطار منتشرکرده است تصاویر تعدادی از زندانیان سیاسی پیشین هم به چشم می خورد؛ از جمله غلامعباس توسلی سخنگوی نهضت آزادی ایران، محمد قوچانی روزنامه نگا ، محسن امین زاده معاون وزارت امور خارجه در دولت محمد خاتمی، و فیض الله عرب سرخی عضوسازمان مجاهدین انقلاب اسلامی.

آیا این گونه مراسم می تواند راهی برای ورود این افراد به صحنه سیاسی ایران تلقی شود؟

پیمان عارف، تحلیگر سیاسی مقیم ترکیه به بخش فارسی صدای آمریکا گفت «دولت حسن روحانی با چنین اقداماتی در پی آن است که فضای سیاسی کشور را بازتر کند و آنرا به پیش از انتخابات سال ۱۳۸۸ بازگرداند.»

به اعتقاد آقای عارف در این روش اعتدالی، گروه های سیاسی اصلاح طلب به جز چهره هایی مانند میرحسین موسوی و مهدی کروبی اجازه فعالیت خواهند یافت، البته این رویکرد ممکن است با مقاوت نیروهای امنیتی – اطلاعاتی مواجه شود.

دولت حسن روحانی تاکنون نشان داده است که اولویت اش تنش زدایی در سیاست خارجی و حل و فصل مساله هسته ای ایران با قدرتهای جهانی است.

نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر در این میان می گویند که وضعیت آزادی های سیاسی و حقوق بشر در ایران در دوسال گذشته بهبودی نیافته و در برخی موارد بدتر نیز شده است.

  • 16x9 Image

    کوروش صحتی

    عمده گزارشهای او در مورد مسائل سیاسی داخلی ایران، حقوق بشر و جنبش های اجتماعی است.

XS
SM
MD
LG