لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۵

روحانی: ادعای ممنوعیت تصویری و خبری خاتمی توسط شورای امنیت ملی، دروغ است


روحانی: ادعای ممنوعیت تصویری خاتمی توسط شورای امنیت ملی، دروغ است
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:04:04 0:00
دانلود

رئیس جمهوری ایران وجود مصوبه شورای عالی امنیت ملی مبنی بر ممنوعیت انتشار تصویر و اخبار محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران را رد کرد و آن را دروغ خواند.

حسن روحانی ، رئیس جمهوری ایران، روز شنبه ۲۳ خرداد در نشستی به مناسبت سالگرد پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، در پاسخ به این سوال که« آیا شورای عالی امنیت ملی درباره ممنوع التصویری کسی که هشت سال سابقه ریاست جمهوری دارد مصوبه ای داشته است»، گفت:‌ «این که شورای عالی امنیت ملی کسی را ممنوع التصویر یا ممنوع الخبر کرده کاملا دروغ است. شورای امنیت ملی هیچ مصوبه‌ای در این زمینه ندارد و اگر کسی هم این را به شورای امنیت ملی انتساب داده خلاف کرده و باید طبق قانون مورد مجازات قرار گیرد.»

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه ایران، اواخر بهمن سال ۹۳ به رسانه‌ها هشدار داد که حق ندارند از تصویر یا سخنان محمد خاتمی استفاده کنند. اژه‌ای گفت که از نظر شورای عالی امنیت ملی و قوه قضاییه، محمد خاتمی از سران فتنه محسوب می‌شود و اگر رسانه‌ای از او خبری درج کند، با آن برخورد می‌شود.

آیت الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران و حامیان او، معترضان به انتخابات سال ۸۸ را «فتنه‌گر» می‌خوانند و افرادی چون میرحسن موسوی، مهدی کروبی و محمد خاتمی را سران فتنه خطاب می‌کنند.

با وجود اعلام ممنوعیت انتشار نام، تصویر و خبری از محمد خاتمی از سوی قوه قضاییه ایران، حقوقدانان چنین حکمی را خلاف قانون دانسته‌اند. محمد خاتمی در هیچ دادگاهی محاکمه و محکوم نشده است و حقوقدانان می‌گویند که اصولا چنین حکمی در قانون پیش‌بینی نشده است.

ایران پروتکل الحاقی را اجرا خواهد کرد

رئیس جمهوری ایران در بخش دیگری از سخنان خود گفت که ایران پروتکل الحاقی را اجرا خواهد کرد.

حسن روحانی در پاسخ به پرسشی در این مورد، به خبرنگاران گفت: «پروتکل الحاقی مخصوص ایران نیست و ۱۲۴ کشور آن را امضا کرده‌اند. بنابراین این پروتکل چیز بدی نیست زیرا کشورهای زیادی آن را اجرا کرده‌اند.»

پروتکل الحاقی منع گسترش سلاح های اتمی کشورها را در قبال آژانس بین المللی انرژی اتمی بیشتر متعهد میکند.

رئیس جمهوری ایران با بیان اینکه در پروتکل الحاقی چیزی به عنوان کلمه بازرسی وجود ندارد، اضافه کرد: «ما در سال ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ این پروتکل را داوطلبانه اجرا کردیم. همان زمان هم بحث‌های بی اساسی درباره بازرسی از مجلس شورای اسلامی، خانه علما و مساجد مطرح شد. الان هم حرف‌های بی اساس زده می‌شود.»

قدرت‌های جهانی از ایران خواسته‌اند تا برای رسیدن به توافق نهایی اجرای پروتکل الحاقی را بپذیرد. این در حالیست که برخی از مقامات امنیتی و سیاسی ایران معتقدند ایران باید پروتکل الحاقی را به صورت گزینشی بپذیرد تا از دسترسی بازرسان به مراکز نظامی جلوگیری شود.

روحانی با بیان اینکه اجازه نخواهد داد که بازرسان به منظور اجرای پروتکل الحاقی به «اسرار کشور» دست یابند گفت: «ما عضو کنوانسیون شیمیایی هم هستیم آن جا هم دسترسی‌هایی وجود دارد ولی ما اسرار کشور را حفظ کرده‌ایم. ما پروتکل الحاقی را اجرا می‌کنیم و ثابت می‌کنیم اتهامات بی‌اساسی که در زمینه ساخت بمب اتم به ما نسبت داده شد بی‌اساس است.»

دیپلماتها می گویند مذاکرات ایران و قدرتهای جهانی بر سر رسیدن به توافق نهایی، به دلیل اختلاف نظر بر سر دسترسی به مراکز غیرهسته ای ایران و نحوه برداشتن تحریمها، کند و پیچیده شده است.

XS
SM
MD
LG