لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۱

تلاش سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل برای آزادی خبرنگاران از میانمار


«بیل ریچاردسون» سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل، وزیر انرژی در دولت بیل کلینتون و فرماندار پیشین ایالت نیومکزیکو از قصد خود برای تلاش درآزاد کردن دو خبرنگار خبرگزاری رویترز که در کشور میانمار زندانی شده اند، خبر داد.

آقای ریچاردسون هم اکنون عضو «هیات رایزنی بین المللی» در بحران ایالت راخین در میانمار است. آنگ سان سوچی، رهبر میانمار، آقای ریچاردسون را به عضویت هیات ده نفری رایزنی در حل بحران راخین منصوب کرده است.

بیل ریچاردسون که زمانی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد بود طی ماموریت های گذشته خود و گفتگو با صدام حسین و رهبر کره شمالی در آزاد کردن آمریکائیان از زندان این دو رژیم نقش فعالی داشته است.

هیات در باره چگونگی اجرای پیشنهادهای کمیسیون حل بحران راخین ، توصیه هائی به دولت میانمار ارائه می کند. کمیسون پیشتر به ریاست کوفی عنان دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد تشکیل شده و یک رشته پیشنهادها پیرامون حل بحران راخین ارائه کرد.

بیل ریچاردسون به خبرگزاری رویترز اطلاع داده است که هفته آینده با سفر به میانمار در باره آزادی دو گزارشگر این خبرگزاری که در بازداشت دولت میانمار هستند با مقامهای کشور میزبان گفتگو خواهد کرد.

در این سفر، سوراکیارت ساتیراتای نخست وزیر پیشین تایلند و رئیس هیات رایزنی بین المللی آقای ریچاردسون را همراهی خواهد کرد.

بیل ریچاردسون می گوید هدف او و رئیس هیات آزادی خبرنگاران رویترز هنگام دیدار آنان از میانمار است.در میانمار سخنگوی وزارت کشور از هدف سفر هیات اظهار بی اطلاعی کرد.

«وا لونه» و «کیاو سو او» دو گزارشگر رویترز که خبرهای بحران را گزارش می کردند روز ۱۲ دسامبر سال پیش بازداشت شدند.دادستان میانمار برای هریک از این دو روزنامه نگار درخواست مجازات ۱۴ سال زندان را کرده است.

شهریور ماه گذشته، بعد از تنش ارتش آزادیبخش که خود را به روهینگیا منتسب می کند، نظامیان میانمار به استان راخین حمله کردند. درگیری و خشونت ارتش موجب مهاجرت بیش از نیم میلیون نفر به بنگلادش شد.

میانمار با اکثریت بودایی، مسلمانان روهینگیا را به رسمیت نمی شناسد و همزمان خشونت ها علیه این گروه را رد می کند. با این حال، آمریکا و سازمان ملل از خشونت نظامیان علیه روهینگیا انتقاد شدید کرده اند. وزارت خارجه آمریکا بعد از ابراز نگرانی در اواخر شهریور، ضمن کمک ۲۲ میلیون دلاری در مهرماه، در اواخر مهر رسما توسط وزیر خارجه آمریکا، ارتش میانمار را مسئول خشونت ها نامید. آذرماه نیز آقای تیلرسون، خشونت ها علیه روهینگیا را رسما «پاکسازی قومی» نامید.

بعد از سفر پاپ فرانسیس به میانمار، دولت آنگ سان سوچی خواستار بازگشت مسلمانان روهینگیا شد اما سازمان ملل می گوید هنوز استان راخین برای آنها امن نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG