لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۳۹

انجمن‌های قلم آمریکا و سیدنی خواهان آزادی علی اسداللهی و نویسندگان زندانی در ایران شدند


علی اسداللهی
علی اسداللهی

انجمن‌های قلم آمریکا و سیدنی در همراهی با بیش از ۱۷۰ شخصیت ادبی جهان خواستار آزادی علی اسداللهی، شاعر ایرانی، و سایر نویسندگان زندانی در ایران شدند.

در شرایطی که بیش از پنجاه روز از زندانی شدن علی اسداللهی می‌گذرد، نویسندگان، شاعران، و چهره‌های دانشگاهی در سراسر جهان خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط این شاعر ایرانی، و سایر نویسندگان «به ناحق» بازداشت شده در ایران هستند.

آذر نفیسی، شهریار مندنی‌پور، هشام مطر، اورهان پاموک، منیرو روانی‌پور، پیتر اسلوترجیک، بلا تار، و جیا ژانگکه از جمله این شخصیت‌های ادبی و آکادمیک هستند.

انجمن‌های قلم آمریکا و سیدنی با انتشار بیانیه مشترکی حمایت خود را از این درخواست اعلام کردند.

در این بیانیه که به ابتکار فاطمه شمس، شاعر وابسته به انجمن قلم، و استادیار ادبیات فارسی در دانشگاه پنسیلوانیا، و حمید عموزاده خلیلی، استادیار معماری و طراحی داخلی دانشگاه ادینبورگ منتشر شد، آمده است که «تنها جرم این نویسندگان، برون‌داد و فعالیت‌های ادبی آنها است. ما از مقامات ایرانی می‌خواهیم که فوراً ضمن لغو این اتهامات بی‌اساس، دستور آزادی آنها را صادر کنند.»

علی اسداللهی در جریان اعتراضات سراسری اخیر در ۲۱ نوامبر بازداشت شد و بیش از ۵۰ روز بدون هیج اتهام ‌مشخصی و تحت شرایطی سخت در سلول انفرادی، از جمله محرومیت از ملاقات با خانواده یا وکیل زندانی است.

او این هفته اجازه ملاقات کوتاهی با خانواده خود را پیدا کرد ولی جزئیات بیشتری از اتهامات وارده به او منتشر نشده است. علی اسداللهی، از شعرای مطرح ایرانی که شش مجموعه از اشعارش منتشر شده است را اخیرا به زندان فشافویه منتقل کردند.



به گفته کارین دویچ کارلکار، از مدیران انجمن قلم آمریکا، از هنگام آغاز اعتراضات سراسری اخیر، نویسندگان ‌و جامعه خلاق ایران مورد حمله قرار گرفته‌اند، و حکومت با بازداشت پیشگیرانه، اتهامات و احکام قانونی ساختگی، و در برخی موارد با توهین شدید و تخریب، آنها را هدف قرار داده است.

او در ادامه افزود که «در حال حاضر این افراد تحت فشار شدید برای خودسانسوری و محدود کردن بیان خود هستند، و دهها نفر برای آزادی زندگی و نوشتن مبارزه می‌کنند.»

کارین دویچ کارلکار گفت :«ما به صداهایی از سراسر جهان می‌پیوندیم تا از حکومت ایران بخواهیم نویسندگانی را که به ناحق بازداشت شده‌اند، آزاد کند، به آنها اجازه دهد آزادانه به کار و خلافیت خود ادامه دهند، و از آزار و اذیت سازمان‌هایی که آنها را نمایندگی می‌کنند، مانند انجمن نویسندگان ایران، دست بردارد.»

او تأکید می‌کند که «حمله به اعضای انجمن نویسندگان ایران، حمله به کل این سازمان است که بوضوع به دلیل نقش ثابت آنها در دفاع از آزادی بیان و مبارزه با سانسور صورت می‌گیرد.»

به گفته فاطمه شمس :«امروز نویسندگان و روزنامه‌نگاران ایرانی با یکی از وحشیانه‌ترین سرکوب‌ها در تاریخ جمهوری اسلامی مواجه هستند.»

او در ادامه می‌افزاید :«تعداد بسیار نگران‌کننده نویسندگان زندانی، بازجویی‌های وحشیانه، ‌و رفتارهای غیرقانونی در حین بازداشت، نمونه‌هایی از نقض شدید آزادی بیان و قانون اساسی خود ایران است.»

فهرست آزادی نوشتن سال ۲۰۲۱ انجمن قلم آمریکا که در آوریل ۲۰۲۲ منتشر شد، نشان می‌دهد که ایران چهارمین کشوری است که بیشترین تعداد نویسندگان و روشنفکران زندانی در جهان را دارد.

این تعداد در سال ۲۰۲۲، با بازداشت نویسندگان، شاعران، و هنرمندان بیشتری توسط حکومت بصورت قابل توجهی افزایش یافته است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG