لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۳۴

قوانین جدید درباره هوش مصنوعی؛ جوایز «گرمی» تنها به آثار «ساخت انسان» اهدا می‌شود


جوایز گرمی
جوایز گرمی

آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط که به «گرمی» شهرت دارد، اعلام کرد که جوایز خود را فقط به آثاری اهدا می‌کند که توسط انسان‌ تولید شده باشد.

این آکادمی که معتبرترین نهاد موسیقی جهان است، تلاش می کند تا با چنین رویکردی، دامنه استفاده از هوش مصنوعی در صنعت موسیقی را محدود کند.

براساس قوانین جدید، استفاده کامل از هوش مصنوعی در تولید موسیقی ممنوع است، اما برخی از آثاری که با کمک هوش مصنوعی ایجاد می‌شوند، ممکن است در دسته‌های خاصی واجد شرایط دریافت جایزه گرمی باشند.

در بخش دیگری از قوانین به‌روزشده آکادمی گفته می‌شود «آثاری که بدون آفرینندگی انسانی باشد در هیچ دسته‌بندی واجد شرایط دریافت جایزه نیست».

یکی از تغییرات مهم دیگر مربوط به جایزه بهترین آلبوم سال است و هنرمندان اکنون باید حداقل در تولید ۲۰ درصد از یک آلبوم مشارکت داشته باشند تا نام آنها به فهرست نامزدهای جایزه گرمی افزوده شود.

در گذشته، نام هر تهیه‌کننده، ترانه‌نویس، آهنگساز، یا هنرمندی حتی در صورتی که مشارکت اندکی در تولید آلبوم داشت در فهرست نامزدهای جایزه بهترین آلبوم سال قرار می‌گرفت.

نخستین مراسم اهدای جوایز گرمی در سال ۱۹۵۹ برگزار شد تا به برترین‌های موسیقی جهان در سال ۱۹۵۸ اهدا شود.

جایزه گرمی
جایزه گرمی

با راه‌اندازی «چت جی‌پی‌تی» در نوامبر ۲۰۲۲ و گسترش حیرت‌انگیز این فناوری در جهان، استفاده از اپلیکیشن‌های متنوع هوش مصنوعی در عرصه‌های مختلفی مانند صنعت فیلم و موسیقی بسیار رایج شده است.

کاربران با استفاده از این برنامه‌ها قادر به ساخت فیلم و آهنگ هستند، یا می‌توانند گزارش‌های خبری و مقاله‌های علمی بنویسند. با پیشرفت این فناوری، بسیاری از مردم نگران هستند که هوش مصنوعی بتواند جایگزین انسان شود و آنها مشاغل خود را از دست بدهند.

به عنوان مثال، انجمن نویسندگان آمریکا و انجمن بازیگران آمریکا موسوم به «سگ-افترا» به استفاده از هوش مصنوعی در زمینه‌های خلاقانه فیلمنامه‌نویسی و بازیگری اعتراض دارند.

نویسندگان می خواهند که استفاده از هوش مصنوعی در فیلمنامه‌نویسی محدود شود، در حالی که بازیگران می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که استفاده از تصویر و صدای دیجیتالی آنها که توسط هوش مصنوعی ساخته شده است، کنترل شود.

انجمن نویسندگان آمریکا از اوایل ماه مه اعتصاب اعتصاب کردند و هنوز با استودیوها در مورد استفاده از هوش مصنوعی به توافق نرسیده‌اند. انجمن بازیگران نیز اگر نتواند بر سر نگرانی‌های مشابه با استودیوها به توافق برسد، اعتصاب می‌کند.

شیلا اُمّی
شیلا اُمّی

شیلا اُمّی، هنرمند ایرانی ساکن کالیفرنیا که یکی از اعضای انجمن بازیگران آمریکا است، به صدای آمریکا می‌گوید: ««به دلیل توسعه قابل توجه هوش مصنوعی در سال‌های اخیر، این فناوری‌ به قدری در تقلید صداها و تصاویر پیشرفت کرده است که می‌تواند از آثار ما بازیگران یا صداپیشه‌ها برای بیکار کردن خودمان استفاده کند.»

او در ادامه می‌افزاید: «اگر کاری در این زمینه انجام ندهیم، خود را در حال رقابت با مشابه دیجیتال خودمان خواهیم دید و معیشت ما از بین خواهد رفت.»

به گفته این هنرمند ایرانی، در حال حاضر چنین ماجرایی در زمینه صداگذاری اتفاق افتاده است و تعداد قابل توجهی از صداپیشه‌‌هایی که روی فیلم‌های انیمیشن، سریال‌ها، آگهی‌های بازرگانی، یا بازی‌های ویدئویی کار می‌کنند، به تدریج شغل‌های خود را از دست می‌دهند.

خانم اُمّی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی جایگزین صداپیشه‌ها شده است، می‌گوید که صداهای ساخته شده توسط این فناوری نه تنها بسیار واقعی به نظر می‌رسند، بلکه ویژگی‌های صوتی و ویژگی‌های برخی از بهترین صداپیشه‌ها در این صنعت را به نیز سرقت برده‌اند.

به گفته او، اعتصاب انجمن بازیگران آمریکا، تنها گزینه برای کند کردن این روند و محافظت از هنرمندان است.

در تهیه این مطلب از گزارش رویترز استفاده شده است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG