لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۰

استفاده آزمایشی رادیو سوئیس از هوش مصنوعی؛ ربات‌ها برنامه‌ها را اجرا کردند


چت جی‌پی‌تی
چت جی‌پی‌تی

یک ایستگاه رادیویی در سوئیس پنجشنبه بصورت آزمایشی از هوش مصنوعی در اجرای برنامه‌های روزانه خود استفاده کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، در این تجربه نامتعارف که به گفته مدیران ایستگاه فرانسوی زبان «کولوق ۳» برای نخستین بار در جهان انجام شد، هوش مصنوعی اجرای برنامه و پخش موسیقی را بر عهده داشت.

این برنامه‌ها از شش صبح تا هفت بعدازظهر توسط صدای ساخته شده پنج گوینده واقعی روی آنتن رفت، و موسیقی نیز بصورت کامل توسط کامپیوتر ساخته شد، این قطعات پیش از این شنیده نشده بود. این ایستگاه رادیویی هر ۲۰ دقیقه با پخش یک پیام کوتاه به شنوندگان یادآوری می‌کرد که هوش مصنوعی اجرای برنامه‌ و پخش موسیقی را بر عهده دارد.

پیدایش «چت جی‌پی‌تی» در پاییز گذشته که با استفاده از «هوش مصنوعی مولد» شکل گرفته است، علاوه بر اینکه با استقبال زیادی مواجه شد، نگرانی‌هایی را نیز پدید آورده است.

بسیاری نگران پیامدهای بلندمدت اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، و حتی سیاسی استفاده از خوش مصنوعی در آینده هستند. برخی از اهالی موسیقی می‌گویند که هوش مصنوعی سبک موسیقی آنها را خراب کرده است.

استفاده از هوش مصنوعی در مدارس
استفاده از هوش مصنوعی در مدارس

این‌ ایستگاه رادیویی که از زیرمجموعه‌های رادیو و تلویزیون ملی سوئیس است. با اشاره به نگرانی‌های مربوط به هوش مصنوعی، تلاش می‌کند تا درباره استفاده از آن شغاف‌سازی کند.

آنتوان مولتون، رئیس ایستگاه کولوق ۳، از این پروژه آزمایشی به‌ عنوان درسی برای چگونگی زندگی با هوش مصنوعی نام می‌برد. او با اشاره به اینکه برخی نگران حذف گویندگان رادیویی اخراج پرسنل، یا بیکاری روزنامه‌نگاران هستند، می‌گوید که نمی‌توان حضور این‌ فناوری را نادیده گرفت ولی باید بر آن تسلط داشت و استفاده را محدود کرد.

صدای مجریان رادیو کولوق ۳ با کمک شرکت نرم‌افراری «رسپیچر» که با استودیوهای هالیوود کار می‌کند، ساخته شده است. اکثر کارمندان این شرکت ساکن اوکراین هستند. به گفته رئیس ‌ایستگاه رادیویی، فرآیند آموزشی این پروژه حدو سه ما طول کشید، بخش عمده‌ای از موسیقی توسط کامپیوتر ساخته شد، و هوش مصنوعی صداهای گوینده‌ها را ساخت.

برای جلوگیری از هرگونه سردرگمی احتمالی با اخبار واقعی روز، برای صداهای ساخته شده برای گویندگان بخش خبر، داستان‌ها و سوژه‌های بامزه و غیرواقعی انتخاب شد، مطالبی مانند ممنوعیت موقت پرواز هواپیما برفراز ژنو به دلیل شکایت شهروندان از سر و صدا، رونمایی از نخستین رستوران زیرآبی در دریاچه زوریخ، یا گردشگران فرازمینی که قوها در دریاچه سوئیس را با اسباب‌بازی‌های بادی اشتباه گرفتند. از هوش مصنوعی خواسته شده بود تا اخباری را ارئه کند که ممکن است در سال ۲۰۷۰ خوانده شود.

به گفته رادیو عمومی سوئیس برخی از شنوندگان از این تجربه استقبال نکردند و برخی آن را اتلاف وقتی برای ایستگاهی می‌دانند که از بودجه عمومی استفاده می‌کند.

آنتوان مولتون، رئیس این ایستگاه می‌گوید که ۹۰ درصد پیام‌های دریافتی مثبت است ولی شنوندگان از فقدان عنصر انسانی گله دارند و می‌گویند که حس می‌کنند ربات‌ها صحنه‌گردان هستند و هیچ شگفتی وجود ندارد.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG