لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۹

واکنش اتحادیه اروپا و آژانس بین المللی انرژی اتمی به سخنان خامنه‌ای؛ اقدامات ایران کمکی نمی‌کند


آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز دریافت نامه از تهران را تایید کرد.
آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز دریافت نامه از تهران را تایید کرد.

در نخستین واکنش از سوی اتحادیه اروپا به سخنان اخیر خامنه ای برای آماده سازی افزایش غنی سازی اورانیوم در ایران، یک سخنگوی فدریکا موگرینی مسئول امور سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که اقدام جمهوری اسلامی ایران کمکی به اعتمادسازی در روابط ایران و جهان نمی کند.

مایا کوسیانسیک روز سه شنبه به رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی گفت: «ارزیابی‌های اولیه بیانگر آن است که اقدامات اعلام شده (از سوی ایران) ناقض برجام نیست. با این حال، در مقطع حساس کنونی، این اقدامات کمکی به اعتمادسازی درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران نمی‌کند».

واکنش این سخنگوی خانم موگرینی به سخنان روز دوشنبه آیت الله علی خامنه ای است.

آیت الله خامنه‌ای روز دوشنبه اعلام کرد که لازم است سازمان انرژی اتمی مقدمات لازم برای افزایش غنی سازی اورانیوم تا ۱۹۰ هزار سو را فراهم کند.

یکروز بعد، در روز سه شنبه ۱۵ خرداد، علی اکبر صالحی در جمع خبرنگاران اعلام کرد که زیرساخت‌های لازم برای غنی سازی اورانیوم تا ۱۹۰ هزار سو، در مرکز نطنز آماده است. بهروز کمالوندی، سخنگوی آژانس انرژی هسته‌ای نیز که پیشتر اعلام کرده بود روند افزایش ظرفیت‌های لازم برای تولید گاز یو اف۶ و یو اف ۴ و ساخت و مونتاژ کارخانه روتور سانتریفوژ آغاز می‌شود، گفت که باید کارهایی انجام داد که این روند رسیدن به غنی سازی ۱۹۰ سو افزایش یابد.

واکنش آژانس بین المللی انرژی اتمی

روز سه شنبه، یک سخنگوی آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد آژانس نامه ای از ایران به تاریخ ۴ ژوئن دریافت داشته است. تهران در نامه به آژانس بین المللی انرژی اتمی «برنامه آزمایشی» تولید هگزافلوراید اورانیوم را اطلاع داده است.

هگزافلوراید اورانیوم برای استفاده و پیش ساخت سانتریفوژها برای غنی سازی اورانیوم مورد استفاده قرار می گیرد.

قدرتهای اروپائی به دنبال اعلام خروج آمریکا از برجام تلاش می کنند این توافق را نگاه دارند اما سخنان دیروز و امروز مقام های تهران، موجب تعجب مقام های اروپایی شده است.

به موجب برجام ایران می تواند به غنی سازی اورانیوم ۳.۶۷ درصدی اقدام کند و تا میزان ۳۰۰ کیلوگرم هگزا فلوراید اورانیوم در اختیار داشته باشد.

اظهارات روز سه شنبه رهبر جمهوری اسلامی ایران با موجی از واکنش از سوی مقام های اسرائیل روبرو شد.

روز سه شنبه، ییسرائل کاتز، وزیر اطلاعات اسرائیل گفت یک «ائتلاف نظامی» باید علیه جمهوری اسلامی ایران تشکیل شود.

همچنین روز سه شنبه، بنیامین نتانیاهو که در جریان سفر اروپایی خود برای مذاکره درباره مقابله با اقدامات منطقه‌ای ایران در فرانسه به سر می‌برد، در یک پیام ویدئویی در توئیت گفت که اسرائیل اجازه نمی‌دهد جمهوری اسلامی به سلاح اتمی دست یابد.

رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته با فاجعه بار خواندن توافق هسته‌ای با ایران و بیان این که این توافق از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای جلوگیری نمی‌کند، از آن خارج شد.

او ضمن صدور دستور بازگرداندن تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران، اعلام کرد که با متحدان آمریکا مذاکره می‌کند تا به یک تصمیم جدید برای جلوگیری از جاه طلبی‌های مخرب ایران برسد.

به دنبال اعلام رسمی تصمیم رئیس جمهوری ایالات متحده به خروج از توافق هسته‌ای ایران، مایک پمپئو در بیانیه ای اعلام کرد که آمریکا با متحدان خود برای یافتن یک راه حل «واقعی، جامع و ماندگار» برای تهدید ایران همکاری خواهد کرد.

او «برنامه موشکی بالیستیک، فعالیت‌های تروریستی در جهان، و فعالیت‌های مخاطره آمیز در سراسر خاورمیانه و ورای آن» را تهدیدهایی از سوی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد که آمریکا با شرکای خود برای رفع آنها همکاری خواهد کرد.

وزیر خارجه آمریکا همچنین دو هفته پیش راهبرد جدید آمریکا را در مورد ایران را معرفی کرد که بر اساس آن، فشارمالی بی‌سابقه بر حکومت ایران اعمال خواهد شد، وزارت خارجه و وزارت دفاع آمریکا برای مقابله با هرگونه تجاوزگری ایران همکاری نزدیکی خواهد بود، آمریکا از تلاش مردم ایران برای تغییر حمایت خواهد کرد.

او در نهایت اعلام کرد که آمریکا حاضر به مذاکره با ایران برای از سرگیری روابط دیپلماتیک و برابر در صورت تغییر رفتار جمهوری اسلامی است.

مقام های اروپایی چندی پیش همچنین در مقابل خواست ایران مبنی بر تضمین اروپا برای حفظ منافع اقتصادی ایران در برجام پس از خروج آمریکا، گفتند که نمی توانند چنین تضمینی بدهند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG