لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۹

خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی از طرح پیشنهادی بایدن برای پایان جنگ در غزه استقبال کردند


تجمع خانواده‌ها و دوستان گروگان‌های ربوده‌شده توسط حماس به نوار غزه. چهارشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۳
تجمع خانواده‌ها و دوستان گروگان‌های ربوده‌شده توسط حماس به نوار غزه. چهارشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۳

خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی ربوده‌شده توسط گروه حماس به نوار غزه، روز شنبه ١٢ خرداد، خواستار پذیرش فوری پیشنهاد جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، برای پایان دادن به جنگ در غزه و آزادی گروگان‌ها شدند.

گیلی رومان، از بستگان یکی از گروگان‌ها به نام کارمل، به آسوشیتدپرس گفت که آنها می‌خواهند همه گروگان‌ها زنده و در اسرع وقت به اسرائیل بازگردند.

او که خواهرش، یاردن، نیز در جریان حمله ۱۵ مهر حماس به نوار غزه ربوده شد و در جریان میانجیگری ایالات متحده، قطر و مصر در پاییز سال گذشته آزاد شد، افزود: «شاید این آخرین شانس برای نجات جان [گروگان‌ها] باشد. بنابراین، وضعیت کنونی باید تغییر کند و از همه انتظار داریم فورا به درخواست بایدن برای پذیرش توافق روی میز پایبند شوند. هیچ راه دیگری به سوی وضعیتی بهتر برای همه وجود ندارد.»

جو بایدن در سخنرانی روز جمعه ۱۱ خرداد، گفت که اسرائیل یک پیشنهاد جامع جدید ارائه کرده که از طریق قطر به حماس منتقل شده و نقشه‌راهی برای آتش‌بس پایدار و آزادی تمامی گروگان‌ها است.

رئیس جمهوری ایالات متحده گفت پیشنهاد جدید متشکل از سه مرحله است و در مرحله نخست که شش هفته طول می‌کشد، آتش‌بس کامل ایجاد خواهد شد، سربازان اسرائیلی از تمامی مناطق مورد سکونت در غزه خارج می‌شوند، و تعدادی از گروگان‌ها از جمله زنان، سالخوردگان، و زخمی‌های اسرائیلی در برابر صدها زندانی فلسطینی آزاد می‌شوند.

به گفته او، پیکر برخی از گروگان‌های کشته‌شده نیز در این مرحله به خانواده‌های آنها باز گردانده خواهد شد.

جو بایدن افزود در مرحله نخست همچنین غیرنظامیان فلسطینی به خانه‌ها و محله‌های خود در غزه از جمله شمال باز خواهند گشت و روزانه ۶۰۰ کامیون کمک‌های بشردوستانه به آنها تحویل داده خواهد شد.

رئیس جمهوری آمریکا گفت در این شش هفته، اسرائیل و حماس به کمک ایالات متحده، مصر و قطر درباره تدارکات لازم برای ورود به مرحله دوم و پایان دائمی خصومت‌ها مذاکره خواهند کرد.

بر اساس طرح پیشنهادی اسرائیل، در مرحله دوم تمامی گروگان‌های زنده اسرائیلی آزاد می‌شوند و ارتش اسرائیل از کل نوار غزه خارج می‌شود.

رئیس جمهوری آمریکا در ارتباط با مرحله سوم و پایانی طرح پیشنهادی اسرائیل گفت که در این مرحله بازسازی غزه آغاز می‌شود و پیکر بقیه گروگان‌های کشته‌شده اسرائیلی به خانواده‌های آنها بازگردانده خواهد شد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، یک روز پس از سخنرانی بایدن اعلام کرد تا زمان تحقق سه شرط نابودی توان نظامی و حکومتی حماس، آزادی تمامی گروگان‌ها، و تضمین اینکه غزه تهدیدی علیه اسرائیل نیست، آتش‌بس دائمی برقرار نخواهد شد.

گروه حماس از طرح رئیس جمهوری آمریکا استقبال کرده است.

بسیاری از خانواده‌های گروگان‌ها بر این باور هستند که «عدم تمایل» دولت تحت رهبری نتانیاهو به دستیابی به توافق با حماس، از دلایل کشته‌شدن برخی از گروگان‌ها در غزه است.

شارون لیفشیتس که مادرش، یوخِوِد، در جریان توافق پاییز سال گذشته آزاد شد و پدرش،اودِد، هنوز در اسارت حماس است، به آسوشیتدپرس گفت: «می‌دانیم که دولت اسرائیل تلاش بسیار زیادی کرده که دستیابی به یک توافق را به عقب بیاندازد و این جان بسیاری از گروگان‌هایی را که هفته‌ها و ماه‌ها پس از اسارت هنوز زنده بودند، گرفته است.»

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربوده‌شده آزاد شدند اما هنوز بیش از ۱٢۰ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دست‌کم ۱۰۰ تن از آنها هنوز زنده هستند.

مقامات گروه حماس که تحت حمایت جمهوری اسلامی است، از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان، حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید بیش از ۳۶ هزار فلسطینی ساکن غزه کشته شده‌اند. اسرائیل بارها گروه حماس را متهم کرده است که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده از سوی حماس را راستی‌آزمایی یا تایید کند.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG