لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۲

ارتش اسرائیل ممنوعیت فروش مواد غذایی به غزه را لغو کرد


یک کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه برای نوار غزه در گذرگاه مرزی کرم شالوم در جنوب اسرائیل (۱۰ خرداد ۱۴۰۲)
یک کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه برای نوار غزه در گذرگاه مرزی کرم شالوم در جنوب اسرائیل (۱۰ خرداد ۱۴۰۲)

مقامات فلسطینی، تجار، و امدادگران بین‌المللی اعلام کردند ارتش اسرائیل ممنوعیت فروش مواد غذایی به غزه از کرانه باختری و اسرائیل را لغو کرده است.

مقامات ارتش اسرائیل در ماه جاری میلادی و همزمان با آغاز عملیات در رفح به تجار غزه‌ای چراغ سبز نشان دادند که خرید از تامین‌کنندگان اسرائیلی و فلسطینی مواد غذایی همچون میوه‌جات، سبزیجات، و فراورده‌های لبنی را از سر گیرند.

عملیات اسرائیل در رفح به منظور نابودی باقیمانده جنگجویان حماس و آزادی گروگان‌های اسرائیلی، ورود کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی از طریق گذرگاه مرزی واقع در جنوب این شهر با مصر را بیش از پیش دشوار کرده است. سازمان‌های مسئول امور بشردوستانه نسبت به بروز قحطی هشدار می‌دهند و اسرائیل تحت فشار فزاینده بین‌المللی به منظور جلوگیری از بروز آن است.

رویترز به نقل از رئیس اتاق بازرگانی غزه گزارش داده که اسرائیل با توزیع‌کنندگان مواد غذایی در غزه تماس گرفته و آمادگی خود برای همکاری و کمک در زمینه تحویل کالاها و مواد غذایی را به اطلاع آنها رسانده است.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به جنوب اسرائیل، این نخستین بار است که مواد غذایی تولید شده در اسرائیل و کرانه باختری اجازه ورود به نوار غزه می‌یابند.

در همین ارتباط، ارتش اسرائیل به خبرگزاری رویترز گفت در جست‌وجوی راه‌هایی برای تقویت کمک‌های بشردوستانه و افزایش میزان مواد غذایی برای فروش در غزه است.

با این حال، بحران مواد غذایی در غزه حاد است. سازمان توسعه بین المللی ایالات متحده برآورد کرده که نوار غزه روزانه به ۶۰۰ کامیون کمک‌های بشردوستانه برای مقابله با تهدید قحطی نیاز دارد و این در حالی است که مقامات اسرائیلی اعلام کرده‌اند که از زمان آغاز عملیات در رفح در ١٨ اردیبهشت، حدود ۴۲۰۰ کامیون یعنی روزانه ۱۹۰ کامیون کمک بشردوستانه به ساکنان غزه تحویل داده شده است.

بر اساس ارقام ارائه‌شده از سوی سازمان ملل متحد، پیش از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل، روزانه ۵۰۰ کامیون مواد غذایی، بهداشتی و درمانی، کشاورزی، و دیگر مواد ضروری وارد غزه می‌شد.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربوده‌شده آزاد شدند اما هنوز بیش از ۱٢۰ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دست‌کم ۱۰۰ تن از آنها هنوز زنده هستند.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان، حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید بیش از ۳۶ هزار فلسطینی ساکن غزه کشته شده‌اند. اسرائیل بارها گروه حماس را متهم کرده است که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده را راستی‌آزمایی یا تایید کند.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

منبع: رویترز

XS
SM
MD
LG