لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۳

حزب بنی گانتز خواستار رای‌گیری برای انحلال پارلمان اسرائيل شد


 بنی گانتز، وزیر کابینه جنگ اسرائیل - آرشیو
بنی گانتز، وزیر کابینه جنگ اسرائیل - آرشیو

حزب میانه‌گرای بنی گانتز، وزیر کابینه جنگ اسرائیل، روز پنجشنبه پیشنهاد برگزاری یک رای‌گیری پارلمانی برای انحلال پارلمان اسرائيل را داد. هرچند مشخص نیست که پیشنهاد او از حمایت کافی در پارلمان برای برگزاری انتخابات زودهنگام برخوردار باشد.

این پیشنهاد به دنبال ضرب‌الاجلی است که گانتز پیشتر صادر کرده و از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل، خواسته بود تا تاریخ ۱۹ خرداد با طرحی برای غزه در دوران پس از جنگ جاری موافقت کند. او تهدید کرد که در صورت عدم ارائه چنین طرحی، از ائتلاف خارج خواهد شد.

بنی گانتز، وزیر کابینه جنگ اسرائیل قبلا در یک کنفرانس خبری از نتانیاهو انتقاد کرده بود و به او مهلت داد که تا ۱۹ خرداد باید در مورد اداره غزه در «روز پس از جنگ» طرحی ارائه دهد.

یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل نیز پیشتر در سخنانی گفته بود با طرح اداره غزه از سوی اسرائيل در دروان پس از جنگ غزه مخالفت می‌‌کند و از نتانیاهو خواسته طرحی را برای اداره غزه بدهد.

ارتش اسرائیل همچنین گفت طی روز گذشته بیش از ۵۰ حمله هوایی در سراسر غزه انجام داد.

  • کشته شدن یک سرباز اسرائيلی

در همین حال سایت اسرائیلی «تایمز اسرائيل» روز پنجشنبه به نقل از ارتش اسرائیل گزارش داد که یک سرباز دیگر اسرائيلی در درگیری‌های غزه کشته شد.

با کشته شدن این سرباز ۲۱ ساله از یک تیپ چترباز، شمار نیروهای اسرائيلی کشته شده در جنگ جاری غزه به ۲۹۲ نفر افزایش یافت.

ارتش اسرائيل می‌گوید او در درگیری‌ها با حماس در شمال غزه کشته شد. اسرائيل ماه‌ها پیش گفته بود که شمال غزه را پاکسازی کرده است اما بار دیگر به این منطقه بازگشت، امری که دشواری سرکوب حماس را نشان می‌دهد.

  • موافقت با ورود کمک‌های غذایی از اسرائيل و کرانه‌باختری

خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی اختصاصی می‌گوید که ارتش اسرائیل ممنوعیت فروش مواد غذایی تولید شده در اسرائيل و کرانه باختری اشغالی به غزه را لغو کرد.

این خبرگزاری می‌گوید مقامات فلسطینی، بازرگانان و امدادگران بین المللی، این مطلب را به رویترز اعلام کردند.

جنگ جاری در غزه کمک‌رسانی بین المللی به ساکنان آنجا را به شدت سخت کرده است و کشورهای مختلف از اسرائیل خواسته‌اند برای افزایش کمک رسانی به غزه اقدام کند. سازمان‌های کمک‌های بشردوستانه نسبت به خطر وقوع قحطی زود هنگام در غزه هشدار داده‌اند.

طبق این گزارش و به گفته منابع رویترز مقامات ارتش به تاجران غزه چراغ سبز نشان داده‌‌اند که خرید از تامین‌کنندگان اسرائیلی و فلسطینی مواد غذایی را از سر بگیرند.

این مواد شامل محصولاتی مانند میوه‌های تازه، سبزیجات، و فراورده‌های لبنی است. حمله اسرائيل به رفح، جریان مهم ورود محصولات غذایی و ضروری از مصر به غزه را متوقف کرد.

رئیس اتاق بازرگانی غزه، ابورمضان، گفت: «اسرائیل با توزیع کنندگان [مواد غذایی در] غزه که قبل از جنگ از کرانه باختری و اسرائیل کالا می‌خریدند، تماس گرفت. به آنها گفت که آماده هماهنگی برای تحویل کالا است.»

رویترز می‌گوید با بیش از ده‌ها نفر از افراد آشنا با این تحولات مصاحبه کرد و اولین رسانه خبری است که در مورد جزئیات و تأثیر از سرگیری تحویل تجاری مواد غذایی برای فروش در بازارها و فروشگاه‌های غزه گزارش می‌دهد.

به گفته مقامات فلسطینی، بازرگانان و ساکنان فلسطینی، این نخستین بار از زمان آغاز جنگ است که کالاهای تولید شده در داخل اسرائیل یا کرانه باختری اجازه ورود به غزه اجازه را پیدا می‌کند.

در پاسخ به سوالی از رویترز، شاخه ارتش اسرائیل که مسئول انتقال کمک‌ها است، گفت که به دنبال راه هایی برای تقویت کمک‌های بشردوستانه و افزایش میزان مواد غذایی برای فروش در غزه است.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربوده‌شده آزاد شدند اما هنوز بیش از ۱٢۰ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دست‌کم ۱۰۰ تن از آنها هنوز زنده هستند.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان، حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید بیش از ۳۶ هزار فلسطینی ساکن غزه کشته شده‌اند. اسرائیل بارها گروه حماس را متهم کرده است که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده را راستی‌آزمایی یا تایید کند.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG