نخست وزیر اسرائیل حمله روز یکشنبه ارتش کشورش به شهر رفح در جنوب نوار غزه را، که منجر به آتشسوزی گسترده در یک اردوگاه آوارگان فلسطینی واقع در آن و کشتهشدن دستکم ۴۵ نفر شد، یک «اشتباه غمانگیز» خواند.
بنیامین نتانیاهو روز دوشنبه در پارلمان اسرائیل، بدون آن که توضیح بیشتری درباره «اشتباه» مورد اشاره خود بکند، گفت: «با وجود نهایت تلاش ما برای آسیب نرساندن به غیرنظامیان، شب گذشته یک اشتباه غمانگیز رخ داد.»
او در ادامه تصریح کرد که «ما در حال بررسی این حادثه هستیم و نتیجه را اعلام خواهیم کرد؛ چون این سیاست ماست.»
همزمان، دبیرکل سازمان ملل متحد با محکوم کردن حمله اسرائیل به رفح گفت، این حمله «تعداد زیادی از غیرنظامیان بیگناه را که فقط به دنبال سرپناهی برای نجات از این درگیری مرگبار بودند، به کام مرگ کشیده است.»
آنتونیو گوترش، در پستی در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد. این وحشت باید متوقف شود.»
دولت کانادا هم خواستار آتشبس فوری در غزه شد. ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا در پیامی در شبکه ایکس تاکید کرد اتاوا از عملیات نظامی اسرائیل در رفح حمایت نمیکند و «این میزان رنج مردم در غزه باید به پایان برسد.»
رسانههای اسرائیل اما همزمان با پوشش اخبار درخواست مقامهای غربی و نهادهای بینالمللی برای توقف جنگ در غزه، به شدت بابت بیتوجهی آنها به لزوم آزادی ۱۲۰ گروگان اسیر گروه «تروریستی» حماس انتقاد کردند.
ارتش اسرائیل روز یکشنبه ۶ خردادماه اعلام کرد در حملهای هوایی به رفح، مقر حماس و محل تجمع فرماندهان ارشد این گروه را هدف قرار داده است.
اسرائیل این حمله را بر اساس قوانین بینالمللی، با استفاده از مهمات دقیق و برضد تروریستهای حماس توصیف کرد و افزود از اخبار رسانهها درباره حمله به اردوگاه آوارگان فلسطینی و تلفات غیرنظامیان آگاه است و در حال بررسی آن است.
بنا بر اعلام اسرائیل، حمله هوایی به رفح در پاسخ به حملات راکتی اخیر حماس به تلآویو صورت گرفته است. اسرائیل و ایالات متحده گروه شبهنظامی حماس را که از حمایت حکومت ایران برخوردار است، یک تشکیلات تروریستی میدانند.
وزارت بهداشت غزه که در اختیار گروه حماس است مدعی است که در پی حمله روز یکشنبه اسرائیل به رفح، یک اردوگاه آوارگان فلسطینی هدف قرار گرفته و دستکم ۴۵ نفر بر اثر این حمله و آتشسوزی پس از آن کشته شدهاند.
از آغاز جنگ میان اسرائیل و حماس در نوار غزه، در پی حمله مرگبار اعضای این گروه و متحدانش به جنوب اسرائیل در هفتم اکتبر سال گذشته، منابع فلسطینی آمارهایی را از تلفات جنگ ارائه کردهاند که اساسا قابل تایید نیست.
در جریان حمله ۱۵ مهر حماس به اسرائیل ۱۲۰۰ تن عمدتا غیرنظامی از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان به قتل رسیدند و ۲۵۳ تن دیگر به عنوان گروگان به نوار غزه برده شدند. در حال حاضر حدود ۱۲۰ تن از گروگان ها همچنان در اسارت هستند.
اسرائیل میگوید تا نابودی کامل حماس به جنگ ادامه میدهد و برای آزاد کردن گروگانها مجبور به انجام عملیات در رفح است. مقامهای بسیاری از کشورها، از جمله ایالات متحده، میگویند این تهاجم جان صدها هزار فلسطینی را بهخطر می اندازد.
حماس بارها با پیشنهادها مختلف برای آتشبس و آزادسازی گروگانها مخالفت کرده است.