لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۹

حمله هوایی اسرائیل به اردوگاه آوارگان در رفح؛ سازمان ملل: غزه «جهنم روی زمین» است


حمله به منطقه در نظر گرفته شده برای آوارگان در رفح در جنوب غزه (دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۳)
حمله به منطقه در نظر گرفته شده برای آوارگان در رفح در جنوب غزه (دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۳)

حمله هوایی اسرائیل به یک اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب غزه با آتش‌سوزی گسترده و مرگبار همراه شد.

شماری از سران کشورهای جهان با اعتراض به حمله یکشنبه شب اسرائیل، خواستار اجرای حکم «دیوان بین‌المللی دادگستری» برای توقف حمله شدند.

به گفته بازماندگان این حمله زمانی انجام شد که خانواده‌ها برای خواب آماده می‌شدند.

این حمله در محله تل السلطان رخ داد. هزاران نفر بیش از دو هفته پیش و در پی حمله زمینی نیروهای اسرائیلی به شرق رفح در این محله پناه گرفته بودند.

مقامات بهداشتی در غزه که تحت کنترل حماس است شمار کشته‌شدگان را ۴۵ تن اعلام کرده و گفته‌اند که بیش از نیمی از آنها زن، کودک، و افراد سالخورده بودند. آنها گفتند احتمال می‌رود تعداد کشته‌شدگان ناشی از سوختگی‌های شدید افزایش یابد. صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده را راستی‌آزمایی یا تایید کند.

اسرائيل به رغم حکم روز جمعه گذشته دیوان بین‌المللی دادگستری که دستور توقف حملات را صادر کرده بود، به حملات خود ادامه داده و استدلال کرده است که حکم دادگاه به اسرائيل اجازه برخی اقدامات نظامی را اعطا می‌کند.

سازمان آوارگان فلسطینی سازمان ملل متحد روز دوشنبه پس از حمله اسرائیل به رفح وضعیت غزه را «جهنم روی زمین» توصیف کرد.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، نیز در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) خشم خود از حمله اسرائيل را اعلام کرد. مکرون گفت: «این عملیات باید متوقف شود. هیچ منطقه امنی در رفح برای غیرنظامیان فلسطینی وجود ندارد.»

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، و جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز گفتند که اسرائيل باید به حکم دیوان بین المللی دادگستری احترام بگذارد.

وزارت امور خارجه امارات متحده عربی نیز با انتشار بیانیه‌ای حمله اسرائیل در رفح را محکوم کرد. در بیانیه امارات بر اهمیت اجرای حکم دادگاه بین المللی دادگستری مبنی بر لزوم توقف فوری عملیات نظامی اسرائیل در رفح، تاکید شده است. امارات در پی «پیمان ابراهیم» روابط دیپلماتیک خود را با اسرائيل عادی کرده است.

دیوان بین‌المللی دادگستری شاخه‌ای از سازمان ملل متحد است، اما هیچ سازوکاری برای اجرای دستوراتش وجود ندارد.

وزارت امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی که در کرانه باختری مستقر است این حمله در رفح را محکوم کرد.

وزارت خارجه قطر نیز روز دوشنبه گفت که این حمله می‌تواند تلاش‌ها برای میانجی‌گری برای آتش‌بس و بازگرداندن گروگان‌های غزه را پیچیده کند.

ارتش اسرائيل در پی گزارش‌‌های کشته شدن ده‌ها نفر در اردوگاه رفح گفت دو تن از مقامات ارشد حماس را کشته است و افزود در حال بررسی گزارش‌های «یک حادثه» در رفح پس از آن حمله است که همچنین باعث «آتش‌سوزی» شد.

اسرائیل می‌گوید که می‌خواهد جنگجویان حماس را که در رفح مستقر شده‌اند ریشه‌کن کند و گروگان‌هایی را که می‌گوید در این منطقه هستند، نجات دهد. اما اسرائيل به قصور در حفظ جان غیرنظامیان متهم شده و با محکومیت جهانی روبرو است.

مقامات بهداشتی محلی در غزه اعلام کردند تانک‌های اسرائيل روز دوشنبه به گلوله‌باران مناطق شرقی و مرکزی شهر رفح ادامه دادند و هشت نفر را کشتند.

حمله هوایی اسرائيل به رفح ساعاتی پس از آن صورت گرفت که حماس روز یکشنبه ۶ خرداد و پس از ماه‌ها، رگباری از راکت‌ها را از غزه به سمت تل آویو شلیک کرد که باعث به صدا درآمدن آژیرهای حمله هوایی شد.

به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که طی آن ۱۲۰۰ کشته و بیش از ۲۴۰ تن دیگر به گروگان گرفته شوند، اسرائیل حمله همه‌جانبه به غزه با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

برخی از مطالب این گزارش از خبرگزاری‌های آسوشیتدپرس، خبرگزاری فرانسه، و رویترز تهیه شده است.

XS
SM
MD
LG